Dodaj do ulubionych

premia gwarancyjna ile

IP: *.kol-net.pl 07.02.17, 20:13
Witam, mam książeczkę mieszkaniową PKO z premią gwarancyjną. Złożyłam wniosek o wyliczenie. Dziś otrzymałam odpowiedź, ale nadal nic nie wiem bo Pani nic nie chciała powiedzieć. Czy mógłby ktoś zerknąć na to i napisać mi ile tam faktycznie jest do pobrania. Cytuję z zaświadczenia:
PKO BP S.A. informuje że na książeczce mieszkaniowej nr ........stan oszczędności na dzien......wynosi 14,08zł, na który składa się wkład na książeczce 2,75zł, odsetki za lata ubiegłe 11,33 , odsetki bieżące 0,00zł.
Oprócz wskazanego powyżej stanu oszczędności, właściciel książeczki mieszkaniowej moze uzyskać prawo do premii gwarancyjnej w kwocie 922,55zł po spełnieniu warunków określonych w art. 3-3d ustawy z dnia 30.11.1995 itd. Wskazana kwota premii gwarancyjnej ma jedynie charakter orientacyjny i została obliczona na podstawieceny 1m2 powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego za 3 kwartał 2016r. w wysokości 3976zł.
Ile tu jest dostepnych?? z góry dziekuje za odp
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: premia gwarancyjna ile 07.02.17, 20:26
      Gość portalu: paula89 napisał(a):
      > Ile tu jest dostepnych??

Kilkanaście PLN + premia
      Premię wypłacą tylko pod pewnymi warunkami.
      Tu masz je opisane
      www.pkobp.pl/media_files/9e2b66a2-17d4-40e9-8878-641ddaa07002.pdf
      • Gość: paula89 Re: premia gwarancyjna ile IP: *.kol-net.pl 07.02.17, 20:29
        ale wg tego zaświadczenia, może Pani napisać ile dokładnie?? nic z tego nie rozumiem, tyle tych kwot. Słyszałam że po przedstawieniu faktury za wymianę okien wraz z montażem wypłacają premie
        • koziorozka Re: premia gwarancyjna ile 08.02.17, 09:29
          Około 900 zł.
          Nikt ci teraz nie powie dokładnie ile, bo to zależy od tego kiedy przyniesiesz rachunki.
          Co kwartał zmienia się tzw. wycena (powierzchni użytkowej). Zmiany tej wyceny są naprawdę niewielkie, więc licz 900 zł - a jak dadzą więcej to na czekoladę wystarczy :)
          • Gość: paula89 Re: premia gwarancyjna ile IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.17, 10:05
            Super,dziękuję za odpowiedz. A myślisz że na jaką kwotę lub na co będzie potrzebna faktura?zależy mi na tych pieniądzach bardzo
            • koziorozka Re: premia gwarancyjna ile 08.02.17, 10:26
              Wszystko masz wymienione w załączniku, do którego podałam ci link.
    • Gość: glazurkasz Re: premia gwarancyjna ile IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.02.17, 19:22
      Co to znaczy ilu
    • senioryta13 Re: premia gwarancyjna ile 18.07.18, 20:26
      i jak sie sprawa zakonczyla ? dostalas ta premie za wstawienie okien ?
      Ta sprawa jest jeszcze przede mna, ciekawi mnie jakie klopoty czekaja na mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka