Dodaj do ulubionych

Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bliż...

IP: *.drw.zabki.net.pl / 62.29.136.* 17.11.04, 20:22
"Większe" (sic!) przedsiebiorstwa z dochodami 2200,- PLN miesięcznie!!! Często
- na wszystkich członków rodziny pracującej w przedsiębiorstwie, którym ustawa
o podatku PIT nie pozwala zapłacić za pracę, a z którymi nie można rozliczyc
się w zeznaniu rocznym. A co z podatkiem ZUS od osób współpracujących, w
sytuacji jak w powyższym zdaniu? A co z tzw. "ubezpieczeniem" chorobowym? A co
z koniecznością odłożenia na urlop, chorobę, inwestycje? Hmmmmmm...
Obserwuj wątek
    • Gość: zorro Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: 64.107.2.* 17.11.04, 20:27
      to robota bochniarz tej kkkkr wwwwwwww
      • Gość: Danziger Duzi przedsiębiorcy powini płacić tylko 700 zł ZUS IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.11.04, 21:24
        Zgadzam się z Senatem ! Co to ma znaczyć, że taki przedsiębiorca co ma 1000 zł
        dochodu płaci mniejszy podatek niż taki co ma 30.0000 miesięcznie. Niech żyje
        urawniłowka, wszyscy płaca tyle samo, bo 700 zł ZUS. Pozwyższyć pracownikom
        etatowym. Cwani się "samozatrudnią" i i tak będa płacić niższe podatki. A
        reszta hołoty, nieudaczniki i frajerzy co płacą PIT wg Ustawy o Podatku
        Dochodowym od Osób Fizycznym niech płaca więcej. A co !
        • Gość: Jacek Re: Duzi przedsiębiorcy powini płacić tylko 700 z IP: *.acn.waw.pl 17.11.04, 23:15
          ...a może pracownikom "na umowę o pracę" zlikwidować 20% koszty uzyskania przychodu? Ja muszę na nie zapracować i wydać konkretne pieniądze. Poki ich nie wydam, bilans zysk-strata jest na minus! Pracownik nie musi ponosić żadnych kosztów a 20% i tak ma...
          • Gość: Andrzej SLD - ty MAFIO dręcząca ten kraj - ODEJDŹ !!! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 08:58

SLD - ty MAFIO dręcząca ten kraj - ODEJDŹ !!! SLD składa się z samych śmieci.
            To są zwykłe GNOJE. ZDELEGALIZOWAĆ TO ŚWIŃSTWO !!! Kto nie czuł się bandytą
            miał okazję odejść do SDPl. Został sam zatwardziały świat przestępczy z
            PĘCZAKIEM na czele. Te świnie chcą małe polskie firmy wykończyć ZUSem, czyli w
            stary komunistyczny sposób. OD KOGO SLDowskie BYDLAKI DOSTALIŚCIE ZA TO
            PIENIĄDZE??? OD KOGO???
        • Gość: przedsiebiorca mylisz pojecia IP: 213.17.234.* 18.11.04, 09:44
          Tu nie chodzi o potatek tylko skladke przedsiebiorcy na ZUS. Podatek od
          wiekszego dochodu jest zawsze odpowiednio wyzszy niz od mniejszego - to jasne.
          Pomysl zwiekszenia skladki jest absurdalny z wielu powodow. Na podobnych forach
          wymieniono je juz wszystkie. Nie chce mi sie robic tego po raz kolejny.
          • Gość: Danziger Re: mylisz pojecia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.11.04, 10:12
            > Tu nie chodzi o potatek tylko skladke przedsiebiorcy na ZUS.
            To ja mylę pojęcia ? A czymże jest obowiązkowa składka innym jak nie
            podatkiem ? I postulujesz że pani co siedzi w domu, skręca długopisy za 500 zł
            miesięcznie płaciłs tą samą "składkę" co przedsiębiorca co ma 30.000 zł
            miesięcznie dochodu (np. taki przedsiębiorca typu samozatrudniony z kontraktem
            managerskim tylko po to by ominąć podatki)? No jak jest ?
            • Gość: EB Re: mylisz pojecia IP: 81.219.117.* 18.11.04, 10:49
              Ty się człowieku już nie wypowiadaj bo tylko wkurzasz ludzi!!! Siedzisz sobie
              na ciepłej posadce z zarobkiem 7000 zł i jeszcze jesteś niezdowolony!!! Spadaj
              z tego forum!
              • Gość: Danziger Re: mylisz pojecia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.11.04, 11:33
                Dowal mi 100% podatku, poczujesz się lepiej.
                A przy okazji pewnie straci pracę kilkudziesięciu ludzi którymi zarządzam, ale
                to już nie Twój problem, prawda ? Bo nie mam FIRMY tylko jestem na ETACIE. I
                dlatego mam płacić 3000 zł ZUSu a nie 700 zł.
                Jesteś ciemny umysł. Mały zakompleksiony rozumek.
                • Gość: Ciemny Re: mylisz pojecia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.11.04, 13:22
                  Roznica oswiecony kolego jest taka, ze jak przedsiebiorca ma zerowy dochod a
                  nawet strate to i tak ZUS zaplacic musi w kwocie 700 zl. Nowa ustawa tego nie
                  zmienia. A jak tak zazdroscisz przedsiebiorcom to dla tak bystrego faceta,
                  rzucenie tej nedznej posady i zarabianie jako byznesmen 30.000 zl. nie bedzie
                  duzym problemem. ZAPRASZAMY ...
            • Gość: hehe Re: mylisz pojecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:48
              Chłopie, składka jest świadczeniem DOBROWOLNYM. Gdzie więc ta dobrowolność w "składce" na ZUS? To zwykły podatek, do tego bezwzględnie ściągany. Samo jego istnienie urąga zdrowemu rozsądkowi i potrzebne jest różnej maści lewakom do uzasadnienia "ludowi" własnego istnienia na ciepłych posadkach. Tylko emerytura z odkładanej dobrowolnie w dowolnej wysokości kwotach renty kapitałowej!
        • Gość: Ewa Re: Duzi przedsiębiorcy powini płacić tylko 700 z IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.11.04, 11:01
          Tak się zacietrzewiłeś, że kompletnie nie można zrozumieć sensu Twojej
          wypowiedzi. Piszesz o podatkach, a chodzi o ZUS, Po drugie problem nie jest w
          tym, żeby zróżnicować składki, problem w tym, że kwota 2200 jest śmiesznie
          niska. Jak ktoś zarabia 2200 mniesięcznie , płaci 700 zł ZUS i ponosi do tego
          koszty prowadzenia firmy. To śmiechu warte, żeby mu podnosić obciążenie ZUS i
          jeszcze tłumaczyć , że to dla jego przyszłej emerytury. A i tak tym, o których
          piszesz (menadzerom) do skór się nie dobiorą. Po d... , jak zwykle, dostaną Ci
          słabsi. Z resztą samo porównywanie etatowca i osoby prowadzącej działaność jest
          niepoważne. Etat to luksus. Takie czasy. Masz prawo do płatnego chorobowego, do
          urlopu, do nadgodzin. Czy Ci się udaje swoje prawa egzekwować to już osobna
          działka, ale są do tego narzędzia. A osoba prowadząca działalność głównie ma
          kupę problemów. Sama musi ganiać za zleceniami, sama musi wypełniać miesięcznie
          mnóstwo śmiesznych papierków etc.
          Jak chcą podnisić ZUS, to niech podniosą , ale powyżej 5 - 6 tyś miesięcznie,
          a nie takiemu co ma 2200.
      • Gość: mt Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.netcom.co.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:26
        Nie pij juz dzisiaj wiecej
    • Gość: przediębiorca Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:36
      Próg bogactwa jest tu zdumiewający,2200zł hehe, pomysły komuszków którzy nigdy
      nie prowadzili własnego interesu i nie tworzyli żadnych miejsc pracy
      • Gość: AAA Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.toya.net.pl 17.11.04, 20:46
        PRECZ Z KOMUNĄ. Bo inaczej "krwiopijcy" i "bogacze za 2200 zł będą musieli
        utrzymywać SLDowskich aferzystów w aresztach. A im przecież należy się
        najbardziej godne i dostatnie życie. A Minister Pater z uśmiechem i
        samozadowoleniem powinien wziąść się za prywatny interes.
        • Gość: Andrzej PATER i prywatny interes? A cóż innego ten komuch IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 09:03

PATER i prywatny interes? A cóż innego ten komuch robi?? Właśnie prywatny
          interes. Zbiera kasę na odprawy dla posłów SLD. PATER BIZNESMEN. SLD MAFIA.
          Uwaga: bez Pęczaka zabraknie im może tego głosu! Co to za syfiasty kraj do
          prowadzenia małej firmy?!?!?!?!? Jak ludzie mogli wybrać do władzy to SLDowskie
          świństwo?!?!?!?!?

• Gość: lala Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.veranet.pl 17.11.04, 20:47
        Trochę jak z rolnikami - najmniejsze podwyżki KRUS dla najbogatszych. Na tym
        polega lewicowa wrażliwość społeczna. Aż dziw, że te masy prxex tyle lat dają
        się na to nabrać.
        A z innej beczki: ile kosztuje rejestracja małej (3-osobowej) firmy na Słowacji?
    • Gość: Ja Podwyżka składek? ZUSo - podatku IP: *.dami.pl 17.11.04, 22:25
      To nie żadne ubezpieczenie tylko podatek który ma pokryć:
      a) składkę na unię europejską
      b) podwyżki dla ok. miliona urzędników
      c) dotacje dla rolników (część ze składki unijnej część bezpośredni z budżetu =
      podatków)
      d) dotacje do molochów i cwaniaków inwestujących w 'strefach ekonomocznych'
      e) machloje i afery - od Riwina do Kolczyka
      NIE MYŚLCIE LUDZIE PŁACĄCY WYSOKIE SKŁADKI, ZE COŚ Z TEGO ZOSTANIE NA WASZĄ
      EMERYTURĘ - ZUS TO BANKRUT. Im więcej wpłacicie tym więcej stracicie.
    • Gość: Zbigniew "Większe" przedsiebiorstwa z dochodami 2200 ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 23:26
      2200,- to tzw. dochód podatkowy a nie bilansowy ! Nie uwzględnia kosztów
      niesciągalnych należności , odsetek płaconych budżetowi , amortyzacji samochodu
      osobowego używanego do celów służbowych , realnego zużycia maszyn i
      kilkudziesięciu innych rzeczywistych kosztów ponoszonych przez podatnika.
    • Gość: J23 a co w tym dziwnego ? IP: *.telkab.pl 18.11.04, 07:55
      jak złodzieje, to złodzieje. Pęczaki jedne.
    • Gość: mrek Ten Malczyk - to mi podpada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 07:56
      Co to znaczy: "prosba o łagodny wymiar kary"? Czy my jesteśmy WINNI???? To
      Pater jest winny! Na belkę z nim! I to bedzie właściwy wymiar kary!
    • Gość: Maverick Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: 82.139.9.* 18.11.04, 08:27
      ......Jeszcze większe pałace , droższe limuzyny , wyższe pensje , większe
      archiwa , droższe programy komputerowe , niższe emerytury , zaksięgowane łapówy.

Spoko spoko .....połowę i tak pewnie pominąłem.
    • Gość: kot Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.nfz / 82.160.7.* 18.11.04, 08:43
      Panie Pośle Chlebowski i biedni biznesmeni !!!!

Odpowiedźcie mi na pytanie. Dlaczego emerytury, renty i składki zdrowotne mają
      biznesmenom fundować ZATRUDNIENI ?????
      Przypomnę tylko, że od pracownika zarabiającego średnią płacę 1900 złotych
      netto - w postaci składek na ZUS (emerytalne, rento, wypadkowe, choroboe i
      zdrowotne) odprowadza miesięcznie (pracownik i pracodawca) 1200 złotych.

Pytam więc jeszcze raz Dlaczego ubezpieczenia przedsiębiorców mają fundowac ich
      pracownicy ??????????
      • Gość: jj. Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.skwer / 217.153.142.* 18.11.04, 09:27
        a przyszło Ci na myśl , pracowniku NFZ, że przedsiębiorcy fundują Ci
        pensję ?????
      • Gość: przedsiebiorca Nie chce panstwowej emerytury! IP: 213.17.234.* 18.11.04, 09:48
        Sam sobie odkladam na swoja emeryture. Jezeli jednak podniosa mi skladke na
        ZUS, np. o 100% (!) to nie bede mial z czego. A propos zastanow sie nad jednym
        faktem: dzis mam 3000zl mies. dochodu i moja skladka wzrasta powiedzmy do
        1000zl. W przyszlym roku moge miec 1000zl mies. dochodu a przez wiele miesiecy
        strate, ktora sobie odbije dopiero w grudniu. To oznacza za na zacie nie
        zostaje mi nic, albo wrecz musze doplacac z oszczednosci (o ile takie mam). To
        tylko jeden z wielu absurdow. A sytuacja jaka opisuje jest wiecej niz
        realistyczna.
      • Gość: Danziger Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.11.04, 14:43
        > Odpowiedźcie mi na pytanie. Dlaczego emerytury, renty i składki
        zdrowotne mają biznesmenom fundować ZATRUDNIENI ?????
        > Przypomnę tylko, że od pracownika zarabiającego średnią płacę 1900
        złotych netto - w postaci składek na ZUS (emerytalne, rento, wypadkowe,
        > choroboe i zdrowotne) odprowadza miesięcznie (pracownik i pracodawca) 1200
        złotych.

Popieram oburącz i obunóż :)
      • Gość: bob Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:43
        Słuchaj baranie bez szkoły, wg. wiceprezes ZUS-u od roku 2012 nie będzie
        gwarancji minimalnego swiadczenia emerytalnego z ZUS-u.Znaczy to , że nikt do
        nikogo nie będzie dopłacał! Kazdy dostanie to na co zasłużył tzn. ile wpłacił-
        mam nadzieję)
    • Gość: JaRo Podwyżka składek(?) na ZUS od przedsiębiorców ! IP: *.ericsson.net 18.11.04, 09:04
      Od lat rzady lansuja teorie, ze ZUS nie jest podatkiem...(hahahaha), jest
      pobierany w trosce o nasze zdrowie i emerytury. Szczerze mowiac mam gdzies
      troske rzadu, wole sie troszczyc o siebie sam, a danine na ZUS nalezy nazwac po
      imieniu - podatkiem, kara za przedsiebiorczosc - i nie mydlic oczu publice....
      ------------
      Podatek liniowy - tak
      Ubezpieczenie spoleczne - dla chetnych
      Bede preferowal partie ktora zamiast polityki "czarnej kreski" wobec czerwonych
      zaproponuje "czerwona prege"..... na du...e
    • Gość: Esys Rząd chce upadku 2 mln małych firm! IP: *.aster.pl 18.11.04, 09:32
      W zamian za wielki wysiłek i ryzyko, które wiaże sie z prowadzeniem małej firmy
      (wiem bo sam prowadzę) rząd funduje podwyżki najbardziej złodziejskiego podatku
      jaki jest.
      Pierwsze co da sie zrobić to ukryć dochody - bardzo proste rozwiązanie ktorego
      nie bede tu opisywał. Efekt - nie zapłace Wam Drogi Rządzie ZUSU- w ogóle! Nie
      doceniacie pomysłowośći swojego narodu!
      Jeżeli nie da niektórym wykonać pierwszego manewru pozostaje tylko zamknięcie
      firmy. Efekt - wydacie wiecej na bezrobotnych, ZUSU nie zobaczycie wcale.
      Poszerzycie też szarą strefę.
      Efekt długofalowy dla ludzi takich jak ja? Założenie firmy w Luxemburgu i
      jeszcze ciekawsze kombinacje podatkowe. Kombinujcie dalej - nie zamierzam
      utrzymać rządu, który ma takie pomysły!!!
      • Gość: Opozycjonista Re: Rząd chce upadku 2 mln małych firm! IP: *.pgd / *.pgd.pl 18.11.04, 11:07
        Przede wszystkim trzeba pamiętać o 3 rzeczach:
        Podwyższona składka na ubezpieczenia społeczne idzie na:
        - afery z nowymi budynkami ZUSu
        - finansowanie NFZu który nic nie refunduje- i tak za wszystko muszę płacić sam
        - pierwszy filar, który NIC nie gwarantuje, żadnej pewnej emerytury, tylko doraźniełata dzisiejsze emerytury aktualnym emerytom
        Dlaczego miałbym płacić za coś co mnie nie interesuje??
        Dlatego nawet jeśli prowadzę jakąś działalność chyba nieprędko zdecyduję się ją zarejestrować - po co mam się podkładać jakiejś pani z kontroli skarbowej która mi zagrozi że jak nie dam jej kilkudziesięciu tysięcy to puści mnie w skarpetkach??

W naszym kraju prowadzący działalność gospodarczą są wciąż traktowani jak spekulanci.
        Śmierć spekulantom !!
    • Gość: O Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:44
      Ten tekst jest napisany zupełnie tak jak w gó..anych brukowcach FAkt czy Super
      Express. Zaczyna się tak samo! Sensacja! Jest mi przyklro że GW tak się
      skiepściła i chwyta takich niskich technik... żal....
    • Gość: Tytus Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.11.04, 09:56
      Nie widziałem bardziej tumanowatego mutanta od Patera . Jedynie jeszcze z nim
      może konkurować Boni. Skąd sie biora takie typy z takim mizernym etosem i
      sobaczą etykę?
    • Gość: spaw dołożyć tym krwiopijcom i kombinatorom IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.11.04, 09:58
      te wszystkie korupcje i łapówki to BCC i przedsiebiorcy, jeszcze nie słyszałem
      aby robotnik dał komuś łapówkę.
    • Gość: Tytus Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.11.04, 09:58
      Nie widziałem bardziej tumanowatego mutanta od Patera . Jedynie jeszcze z nim
      może konkurować Boni. Skąd sie biora takie typy z takim mizernym etosem i
      sobaczą etykę? Ale skoro ma się takiego pryncypała jak Hausner to cóż innego
      oczekiwać.
    • Gość: przedsiębiorca OTO SPOSOBY NA JEJ OBEJŚCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:02
      nasi posłowie są naprawdę naiwni....
      1. ktoś kto ma etat zakłada działalność gospodarczą. Z etatu płaci ZUS, więc z
      działalności płaci tylko zdrowotne. I taki gość może przyjąć dowolną lewą
      usługe od innych "działalności". Oczywiście zamiast kasy za usługe odpala się
      tylko podatek + drobne wynagrodzenie. Zakładam, że płaci też 19% PIT.
      2. Sp. z. o.o. robi to samo i dostaje tylko podatek cit, dziś 19%
      3. INWESTYCJE - żeby "zbić" dochód, bo przekrocznie progu o np. 1 PLN podowuje
      wzrost ZUS o 1000 zł rocznie

generalnie podatek kwotowo - progowy jest po prostu chory. Jak go bedzie płacić
      wiecej niż 1% przedsiębiorców to bedzie to sukces teoretyków z MF.

• Gość: Adam Stronnictwo Demokratyczne zebrało kilka tysięcy po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:49
      Stronnictwo Demiokratyczne zebrało juz kilka tysiecy podpisów przedsiebiorców
      pod protestem przeciwko tej ustawie. Informowało o tym kluby poselskie. Ale co
      to znaczy dla "przedstawicieli wyborców", skoro ich obowiązuje dyscyplina
      partyjna, a nie interes całej gospodarki, interes bezrobotnych, którzy nie
      znajda nowych miejsc pracy, opinia wyborców. To nie tylko problem posłów SLD
      (oni sami nie mają nawet 200 głosów), ale także tych posłów, którzy głoszą że
      są prawicowi, a w kwestiach gospodarczych wychodzi z nich mentalność
      komunistycznego sekretarza.
    • Gość: michal Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.pu.kielce.pl 18.11.04, 10:55
      Posłowie powinni płacić w takim wypadku od swoich diet również wytższy zus
      szczególnie posłowie którzy pracują nad jego podwyżką oni zarabiają po 10tys i
      im mało a chcą cisnąc lud.
      Latarnie czekają lud patrzy i czeka (już niedługo)
      • Gość: dar Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 11:46
        Jacy poslowie, przeciez oni maja to w d...e podatnicy za wszystko placa jeszcze
        wybieraja takich jelopow. Jacy wyborcy tacy poslowie.
    • Gość: elek Sami kreujecie taką rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:22
      I potem narzekacie. Dajecie się nabrać na piękne obietnice w kampaniach
      wyborczych. A potem - dalejże narzekać. Czego oczekiwaliście od rządu SLD?
      Wolności gospodarczej? Redukcji etatów w ZUS i administracji państwowej?
      Podatku pogłównego? A może likwidacji ZUS?

Trzeba się dobrze zastanowić, na kogo oddać głos lub nie głosować wcale.
      To wasze dzieło - podatek od zysków kapitałowych, 22% stawka VAT, podwyżka
      składek ZUS, itp., itd. Oczywiście pośrednio, ale Wasze.
      Więc siedźcie teraz cicho!
      • Gość: titan Re: Sami kreujecie taką rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:02
        A pamiętam jeszcze entuzjazm znajomego Polactwa gdy Miller przechwytywał władzę. Mało mnie krew nie zalała, gdy ten kłamca i krętacz obwieszczał początek raju na ziemi. A może trzeba sobie dać spokój i nie przejmować się byle kim? Przecież i tak ten pseudo-socjalny burdel nie przetrwa długo i zawali się pod własnym ciężarem. I tylko myśl o zaskoczonych fornalach z rozdziawionymi mordami sprawia człowiekowi satysfakcję. Bydło chciało, to bydło niech ma...Za mało głąby Misesa czytali. I oto rezultaty. Przerobią na własnym grzbiecie, to może w końcu coś do pustych łbów dotrze
        • Gość: elek Re: Sami kreujecie taką rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:49
          Było to radosne beczenie baranów, którym przed zarżnięciem i obdarciem ze skóry
          dano trochę wody do picia. Zastanawiające, że większość uważa. że tak własnie
          musi być, no z malutkimi poprawkami.

Na przykład podatek od marnych odsetek od oszczędności był według nich od
          zawsze. Pewnie przyniósł go Mojżesz wraz z przykazaniami boskimi z góry Synaj.

• Gość: ant Jeśli jest tu ktoś kto głosował na pęczaków (sld) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:44
      ... to ma pełne prawo czuć się jak kretyn. Jesli do tego prowadzi działalność
      gospodarczą, to ma prawo czuć się jak wyru..y kretyn.
    • Gość: Denis Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:20
      To absurd aby fiskus nakładał na nas nowe obciążenia. Jesteśmy rodzinną spółka
      cywilna i dotknie to obciążenia nas oboje. Myślę, że wreszcie czas się
      opamiętać.
    • Gość: dyscordia JESTEM ZA PODWYŻKĄ IP: 212.160.129.* 18.11.04, 12:58
      Firme of trzech miesięcy mam zarejestraowaną na Słowacji w Polsce nie płacę
      anio grosza podatku a tam jest liniowy zkłaski na ichniejszy ZUS mniejsze.
      Ludzie nie zastanawiajcie się uciekajcie do przyjaznych krajów. Polska umiera a
      jej zgon bliski>
      • Gość: Andrzej Re: JESTEM ZA PODWYŻKĄ IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 14:10

Pytanie tylko, DO CHOLERY, dlaczego te firmy które zostają, muszą utrzymywać
        takiego RAKA jakim są HAUSNER i PATERA plus to ich całe bandyckie SLD. Nie mogę
        pojąć, w jaki sposób bandyci dali radę dopchać się do władzy, żeby nas
        niszczyć. Co to za kopnięty kraj, w którym rządzi ugrupowanie którego po
        najbliższych wyborach nie będzie pewnie w ogóle w sejmie. PO CO? utrzymywać te
        łajzy które chcą wszystkich wepchnąć w szarą strefę z której sami przyszli? NO
        PO CO??? Co te cholery zrobiły dla nas??? Czy na tym polega rządzenie żeby
        utrudniać przedsiębiorczość i wznosić nowe bariery??? SLD WON!!!

> Firme of trzech miesięcy mam zarejestraowaną na Słowacji w Polsce nie płacę
        > anio grosza podatku a tam jest liniowy zkłaski na ichniejszy ZUS mniejsze.
        > Ludzie nie zastanawiajcie się uciekajcie do przyjaznych krajów. Polska
        > umiera a jej zgon bliski
      • Gość: mahh Jakie warunki żeby sie zarej. na Słowacji? IP: *.aster.pl 18.11.04, 17:00
        A możesz powiedzieć jakie warunki trzeba spełnic żeby zarejestrowac firmę na
        Słowacji? Trzeba być np. tam zameldowanym?
    • Gość: Sqnx Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:09
      To niezgodne z konstytucja. Panstwo nie moze ZMUSIC obywatela do oddawania
      jakiejs niedorobionej instytucju czesci swoich dochodow!
      • Gość: andzia Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 14:42
        Sadze ze ten numer z podwyzka ZUSu to dzialanie
        polityczne . Wszystkie Patery , Lisaki i Banachy, czuja ze to
        ich ostatnie miesiace . Wyobrazam sobie "krajobraz" po podwyzkach.
        W pierwszej kolejnosci padna tzw samozatrudnieni, caly drobny handel ,
        uslugi , rzemioslo. Ta katastrofa wydarzy sie w pierwszym-drugim kwartale 2005 -
        i stanie sie problemem nastepnej ekipy rzadzacej - ku uciesze dzisiejszych
        "reformatorow".
        W globalnym rozliczeniu przychody ZUSu pozostana identyczne, przybedzie za to
        bezrobotnych z uprawnieniami do zasilku.
        Acha , szkoda ze SLD nie przypilnowalo sobie Orlenu i satelickich rafinerii
        aby te brakujace 1,6 mld zl wplynely do panstwowej a nie prywatnej kieszeni.
    • Gość: hah Re: Podwyżka składek na ZUS od przedsiębiorców bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:14
      CZY TO NIE JEST JAKAŚ POMYŁKA?? 2200,00ZŁ, A MOŻE KTOŚ ZGUBIŁ ZERO. PRZECIEŻ
      ŚREDNIA PŁACA JEST WYŻSZA, TO DLACZEGO PODWYŻSZAĆ CHCĄ PODWYŻSZAĆ TYLKO
      PRZEDSIĘBIORCOM. PRZECIEŻ JEST WIELE OSÓB, KTÓRE ZARABIAJĄ TE 2220,00 TO
      DLACZEGO MAJĄ BYĆ UPRZYWILEJOWANI? PRZEDSIĘBIORCY PŁACĄ I TAK DUŻO RÓŻNYCH
      PODATEK, SKŁADE ITP., CZY KWOTA DOCHODÓW 2200,00 TO TAK DUŻO. DENERWUJĄ MNIE CI
      POLITYCY. JAK NIE MAJĄ SKĄD WZIĄĆ PIENIĘDZY DO BUDŻETU, TO SAMI SOBIE NAŁOŻĄ
      TAKIE PODATKI BO ZARABIAJĄ WIELOKROTNIE WIĘCEJ NIŻ TE MARNE 2200,00ZŁ.
    • Gość: slawek LUDZIE ZROBMY COS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:53
      Przeciez to my pracujemy na ten kraj!zrobmy cos zeby sie pozbyc tych-oderwanych
      od rzeczywistosci i ograniczonych do granic administracyjnych Warszawy-Paterow
      i Hausnerow!!na pewno znajda jakis sposob zeby przeforsowac swoje chore pomysly
      a po dupie dostaniemy my drobni przedsiebiorcy!!ja na pewno zamkne firme jezeli
      wzrosnie ZUS i tak juz horrendalnie wysoki!!
      • Gość: elek Re: LUDZIE ZROBMY COS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:54
        Trzeba zlikwidować ŻŁÓB i KORYTO, a nie wymienić stado świń w nim się tuczących.

Dlaczego nikt nie zapyta: po jaką cholerę mi ZUS? Czy to instytucja taka, jak
        Kościół? Bez niej nie da się żyć??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka