Dodaj do ulubionych

sprzedaż na Allegro

16.03.05, 16:00
od dwóch miesięcy sprzedaję różne przedmioty na Allegro (nie mam
zarejestrowanej działalności). Dostałam upomnienie z US za sprzedaż na
aukcjach wieloprzedmiotowych. Czy jeśli będę sprzedawała pojedyńcze sztuki to
mi coś zrobią????
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: sprzedaż na Allegro IP: 62.233.189.* 16.03.05, 22:03
      huh nie dobrze sie dzieje jesli us wysla upowmnienia czyli to nie tylko plotki
      • Gość: A_nek Re: sprzedaż na Allegro IP: 193.151.38.* 17.03.05, 14:45
        na cafe Allegro też pisze osoba, która dostała identyczne upomnienie- i jak
        twierdzą inni jest to pic. US nie wysyła upomnień e-mailem tylko pocztą od razu
        wezwanie na kontrolę. Podobno...
    • djwiszkiel Re: sprzedaż na Allegro 15.09.05, 08:50
      nie dość, że straszą urzędem skarbowym to w dodatku obsługa serwisu ma klientów
      w głębokim poważaniu. na ich nieszczęście tych płacących, tj sprzedających.
      usunięto moją aukcję z powodu podejrzenia o to że wysyłam przedmiot droga
      elektroniczną. co było podstawą? 0 zł kosztów wysyłki. niestety pani magda g.,
      która tak hyżo bez ostrzeżenia usunęła moją aukcję nie była na tyle
      spostrzegawcza by zobaczyć iż zaznaczyłem opcję: sprzedający pokrywa koszty
      wysyłki. tak też jest - są wliczone w cenę i nie ma dodatkowych kosztów zwykle
      doliczanych na końcu. uparła się, że powinienem zrozumieć dobro ogółu. niestety
      ona nie była w stanie zrozumiec tego, że z powodu jej niedopatrzenie wyszedłem
      przed wieloma potencjalnymi klientami na oszusta. rozreklamowałem moją aukcję w
      internecie. klienci wchodząc poprzez link widzieli "aukcja została usunięta z
      powodu naruszenia regulaminu". tak więc wydatki poniesione na reklamę
      przyniosły odwrotny skutek. stratny jestem więc nie tylko pieniądze ale przede
      wszystkim ucierpiał mój wizerunek wobec kontrahentów. na nic zdały się moje
      prośby o przywrócenie aukcji. pani magda wie lepiej i mnie zbywała.f nie
      potrafią przyznać się do błędu i przeprosić. jeżeli więc chcesz sprzedać coś w
      internecie na aukcji szczerze polecam korzystanie z innych serwisów aukcyjnych.
      polecam świstaka. tam obsługa klienta jest o niebo lepsza.
    • Gość: aga Re: sprzedaż na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:40
      a skad jestes ?
      na jakim terenie dziala US ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka