Dodaj do ulubionych

Emerytury według rządu

IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.05, 01:42
Motowidło - trzeba zapamiętać nazwisko - to jeden członków S-towarzyszenia
L-ewoskrętnych D-ietetyków - mam nadzieję, że wyborcy przerwą jego sejmową
przygodę.
Obserwuj wątek
    • Gość: belial13 Re: Emerytury według rządu IP: *.asko / 82.177.161.* 07.05.05, 06:03
      Taaak.Wszyscy za niedługo dostana emerytury i renty.450 mld długu budżetu,juz
      niedługo będą wspaniałe emerytury.A przy okazji.Co z lewymi rentami?A jest tego 50%.
      • sawa.com Re: Emerytury według sejmu 07.05.05, 07:00
        Nazwiska rozdawaczy cudzych pieniędzy powinny być zapamietane przy urnach
        wyborczych. Szczególnie powinni je zapamietać ludzie czynni zawodowo, bo to ich
        takie projekty jak ten Motowidły okradają.

Trzeba iść do wyborów, zeby takim Motowidłom i innym Leperom mówić NIE.
        • wilczysko1 To realne i proste i nie trzeba budżetu naciągąć 07.05.05, 14:29
          wystarczy płace powyżej 500 % średniej opodatkować stawką 95 % a uzyskane w ten
          sposób pieniądze przeznaczyć na pomostówki.W ten sposób narodowi złodzieje
          zasponsorują po kilkunastu emerytów a prezes Kott to nawet ze 200.
    • arebia Kompromitacja polskich poslow... 07.05.05, 07:10
      Kompromitacja polskich poslow-jak tylko zbliza sie termin wyborow wyskakuja
      zaraz z jakims glupim pomyslem aby "kupic" sobie wyborcow.Na tym przykladzie to
      widac najlepiej,szkoda mi jest tej parti ktora taki wniosek poprze,nie sadze
      aby spoleczenstwo dalo sie nabrac na takie prymitywne sztuczki,chociaz paru
      takich sie znajdzie ,ktorzy zaglosuja na nich.Osobiscie swojego glosu im nie
      oddam!!!! Niech sie wezna za naprawe gospodarki a nie za rozdawanie
      pieniedzy.Kto chce emerytury niech idzie sobie na nia uczciwie zapracowac.-nie
      ma pracy? Komu sie pracowac nie chce ,ten nie znajdzie.
      • Gość: ted Re: Kompromitacja polskich poslow... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.05.05, 15:20
        Czemu piszesz głupoty człowieku? Na jakim świecie żyjesz? Gdzie masz pracę?
        Wyjdź rano, przetrzyj oczęta, przejdź się koło śmietnika, by choćby wyrzucić
        śmieci. Spotkasz nawet młodych ludzi którzy przetsząsają śmietniki - oni to
        robią dla przyjemności oni nie chcą pracować?. Swój głos oddasz czy nie oddasz
        nie ma większego znaczenia.
    • cudzik3 Re: Emerytury według rządu 07.05.05, 07:36
      Oczywiście fakt, że to "kiełbasa wyborcza" nie podlega dyskusji i szkoda na to
      czasu. Zastanawia natomiast co innego. Jak zwykle: nauczyciele i górnicy! A na
      ich emerytury mają zarobić... może pracownicy budżetówki? których zarobki i tak
      są zdecydowanie niższe od zauczycielskich nie mówiąc o górniczych? Albo może
      pplskie pielęgniarki? te które zostały jeszcze w kraju? Czy w momecie kiedy
      zostaje się posłem zupełnie traci się nie tylko rozum ale i zdolność logicznego
      myślenia? Dobrze że mi to nie grozi bo nie mieszczę się w karuzeli "stołków"
      wię c się nie dopcham.! Nie grozi mi przynajmniej lobotomia, choć może głód.
      Lepsze to!
      • Gość: koko Re: Emerytury według rządu IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 07.05.05, 12:29
        >Zastanawia natomiast co innego. Jak zwykle: nauczyciele i górnicy! A na ich
        emerytury mają zarobić... może pracownicy budżetówki? których zarobki i tak są
        zdecydowanie niższe od zauczycielskich nie mówiąc o górniczych?<

Zawiść czuję w słowach cudzika3, a co to nauczyciele to nie budżetówka ? Jakie
        masz pojęcie o zarobkach nauczycieli skoro wypowiadasz takie sądy. Skoro jesteś
        tak dobrze poinformaowany/a to prosimy o przykłady tych kokosów. Górnicy
        natomiast to zupełnie inna bajka. Proponuję ci zjechać kiedyś do kopalni i
        przynajmniej zobaczyć jaka to intratna i luksusowa posadka, na pewno zaraz się
        zamienisz - unikniesz głodu !!!
        • Gość: Gepard Re: Emerytury według rządu IP: 195.205.39.* 07.05.05, 14:07
          Czy górnik jest skazanay swoją pracę do emerytury ?
          Nie powinny być wydawane emerytury przed 65 rokiem życia.
          I powinno się wreszście zliwkodować przymusowe emerytury. Zamknąć ZUS. A przez
          okres przejściowy emerytury powinny iść bezpośrednio z budżetu.
      • Gość: nauczyciel Re: Emerytury według rządu IP: *.Zabrze.Net.pl 08.05.05, 13:52
        Jestem nauczycielem a mój sąsiad byłym górnikiem, który odszedł w wieku 42 lat
        (po przepracowaniu 23 lat w kopalni) na urlop górniczy).
        Co miesiąc otrzymuje 1800 zł urlopu (oraz tzw. barbórkę w grudniu).
        Wkrótce otrzyma pełną emeryturę, liczy na 2500 zł.

Mój teść przepracował w szkole 42 lata jako nauczyciel.
        Dorobił się 1100 zł emerytury i bardzo zaawansowanej choroby Parkinsona.
        Na leczenie wydaje miesięcznie prawie całą swoją emeryturę, ( żyją z 500 zł
        emerytury teściowej).

Proszę zwrócić uwagę na powyższe proporcje.

Kolejne "podobieństwo", ja przepracowałem jako nauczyciel 23 lata.
        Mając "ustawowo" 24 godziny w tygodniu oraz 6 godz. tygodniowo bezpłatnych
        zajęć dodatkowych (zajęcia wyrównawcze, konsultacje, kółka zainteresowań).

OPRÓCZ TEGO W ROKU SZKOLNYM SPOŁECZNIE PRACUJĘ Z MÓDZIEŻĄ W SOBÓTY (2/3
        WSZYSTCH SOBÓT))!!!!!!

W soboty prowadzimy zajęcia sportowe, kawiarenkę internetową, oraz dla
        zainteresowanych kurs Linuxa, HTML- a, technologi flash, algorytmiki i
        programowania w środowiskach: Visual Studio.NET, Delphi i Dev-C++.

Oczywiście największe zainteresowanie młodzieży skupia się na kawiarence i
        grach. Nic na siłę!!! Naszym obowiazkiem jest stworzenie możliwości swobodnego
        wyboru.

Ponadto opiekuję się szkolną witryna internetową. Zapewniam, że wiem jaki jest
        stosunek uczniów do szkolnych stron internetowych. Ponadto również wiem ile
        czasu poświęcają nauczyciele i uczniowie na aktualizację swoich stron.

Moi uczniowie nie muszą się wstydzić własnej strony. Z różnych sondaży wynika,
        że mamy jeden z najbardziej rozbudowanych szkolnych serwisów internetowych
        wykonanych technologią flash i php.

Wiele profesjonalnych firm które wydają ogromne pieniądze na swoje serwisy mogą
        nam tylko pozazdrościć!!!!

<<Tyle że NAM NIKT ZA TO NIE PŁACI!!!!>>

Czyli kolejne godziny przepracowane ponad te USTAWOWE 18 GODZ PENSUM.

Takich SPOŁECZNYCH twórców i opiekunów szkolnych stron internetowych są
        setki!!!!

Na koniec, kolejne porównanie dat i lat. Jestem oczywiście starszy niż mój
        sąsiad. Na tak zwaną wcześniejsza emeryturę nie "załapię się".
        Muszę pracować do 65 lat w szkole.

Poświęcając większość mojego życia szkole i moim uczniom nie wierzę iż
        doczekam emerytury.

Ponadto wiem, że uczniowie bardziej lubią młodych nauczycieli (więcej luzu i
        swobody). Jednak co zrobić z nauczycielami którzy życie swoje poświęcili
        ukochanej szkole i wspaniałej młodzieży, której w każdej szkole jest
        zdecydowana większość (conajmniej 80- 90%).

Mój teść- nauczyciel z chorobą Parkinsona, ja czynny nauczyciel (z pensją 1400
        zł) żyjemy na granicy ubustwa.
        Oczywiście teść ze względu na chorobę dorobić nie może, ja mogę ale wtedy
        musiałbym zrezygnować ze społecznej pracy z moimi uczniami i stałbym się nie
        nauczycielem tylko biznesmenem tak jak wykładowcy wyzszych uczelni pracujacy na
        klilku etatach.

Trzeba wreszcie jasno sobie powiedzieć.
        Nauczyciel który "odwala" płatnych 45 godzin tygodniowo nie jest solidnym
        pracownikiem.
        Na pewno nie ma czasu na właściwe przygotowanie się do lekcji!!!!!!!!!!

Jeszcze jedno, uczestniczę w wielu młodzieżowych forach dyskusyjnych (jako
        admin i mod), pracuję z młodzieżą i znam sposób i formę wypowiedzi szkolnej
        młodzieży szkolnej.

Dlatego z łatwością odróżnię wypowiedź ucznia od nauczyciela.
        Z całą stanowczoscią stwierdzam, że zdecydowana większość wypowiedzi userów
        podajacych się jako nauczyciele, TO NIE NAUCZYCIELE!!! tylko ich wychowankowie.

Reasumując, nie piszę tego postu po to aby skłócić górników i nauczycieli,
        wręcz przeciwnie.

Bardzo szanuję trudny górniczy zawód.
        Uważam, że niektóre przywileje gónicze powinny zostać utrzymane (w tym
        wcześniejsze emerytury).

Wiem, że mój sąsiad nie obrazi się na mnie za ten post (choćby dlatego, ze
        bezpłatnie złożyłem i modernizuję mu kompa).

Jeśli moderatorzy onetu stwierdzą, ze moja wypowiedź nie pasuje do tematu i ją
        wyrzucą wyślę ten post do innych for i pokażę go w całości mojemu sasiadowi.

----->WIĘC PO CO TYLE SŁÓW????

Cel jest tylko jeden!!!!
        Setki razy czytam na różnych forach (również na moim dużym szkolnym forum) o
        18 godzinnym pensum nauczyciela.

NIECH WRESZCIE URZĘDNICY WPROWADZĄ USTAWOWO 40 GODZINNY TYDZIEŃ PRACY DLA
        NAUCZYCIELI, SKRUPULATNIE PRZELICZAJĄC FAKTYCZNIE ICH PRZEPRACOWANE GODZINY.

Tylko wtedy ja i setki podobnych do mnie koleZanek i kolegów równiż na tym
        skorzystamy, choć nie zgadzam się aby za przepracowane soboty państwo płaciło
        mi 300% tak jak górnikom.

Mogę nadal pracować z ich dziećmi społecznie i nie będe traktował tego jako
        przykry obowiązek, a wręcz przeciwnie jako właściwe powołanie do mojego
        ukochanego zawodu.

Pozdrawiam
    • Gość: Obietnice kłamców! Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:51
      Dlaczego rządzący oszukali ludzi i co będzie z tymi mężczyznami, którzy
      ukończyli 55 lat życia i przepracowali 35 lat i nie mają pracy ani środków do
      życia. Miało to obowiązywać do końca 2006 r. Gdzie ci oszu.ci z SLD co łamią
      tak przepisy powinni dawno być schowani ok. 2 m pod ziemią. Spokojny.
      • Gość: BAS Re: Emerytury według rządu IP: *.kopnet.pl / *.kopnet.gliwice.pl 07.05.05, 10:24
        Niestety nie ma żadnych swiadczeń przedemerytalnych dla szczeg. warunków - nikt
        o tym nie pomyślał!!!, bo i po co??, szczególnie nie myślą posłowie, IM
        WYSTARCZY NA WSZYSTKO!!
    • Gość: Hipson Zwiazkowcy??? IP: *.zd.com.pl / *.crowley.pl 07.05.05, 10:28
      Z jakiej racji zawodowi zwiazkowcy mieliby miec wczesniejsze emerytury????
      • technik888 Re: Zwiazkowcy???terrorysci 08.02.15, 02:09

• Gość: domdee Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:53
      niech juz czerwoni nie mieszaja ... bede sie niesamowicie cieszyl jak ta partia (sld) nie wejdzie do przyszlego sejmu :)
      • Gość: sfg Re: Emerytury według rządu IP: *.ingram.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:53
        nie obrażaj czerwonych bo nie mają nic wspólnego z SLD
    • Gość: Bacz Zasiłki trzeba ograniczyć do minimum IP: *.pl / 193.24.200.* 07.05.05, 11:09
      ZUS nie wypłaca emerytur tylko zasiłki.

Emerytury są wypłacane z pieniędzy emeryta które zaoszczędził sobie
      w okresie kiedy pracował. Jeśli pieniądze pochodzą nie z oszczędności
      emeryta tylko od innych ludzi, to takie wsparcie pieniężne nazywa się
      _zasiłkiem_. Jest to bardzo ważne rozróżnienie, bo emerytura należy się
      emerytowi z racji świętego prawa własności. Nikt nie ma prawa mu jej
      odbierać ani nawet obniżać - to była by ordynarna kradzież. Natomiast
      rząd nie tylko ma prawo obniżać i odbierać zasiłki ale nawet powinien to
      robić gdy dochodzi do takich patologii jak jest obecnie, że mnóstwo osób
      korzystających z zasiłków ZUS zwanych błędnie "emeryturami" żyje
      na poziomie wyższym od poziomu ludzi pracujących, którzy te zasiłki
      fundują - czyli biedniejsi muszą pracować na bogatszych.
    • Gość: zibibor Re: Emerytury według rządu IP: 83.16.113.* 07.05.05, 11:53
      TE CHAOTYCZNE WYPOWIEDZI WPRAWIAJĄ MNIE W ROZGORYCZENIE.PRZYJDz LALUSIU JEDEN Z
      DRUGIM DO KOPALNI,POPRACUJ 25 LAT,I CZEKAJ NA EMERYTURE ZE ŚWIADOMOŚCIĄ ŻE
      ŚREDNIA ŻYCIA GÓRNIKA WEDŁUG ZUS TO 57 LAT. TOĆ TO CZYSTY ZYSK DLA ZUS Z
      KTÓREGO KAŻDY GARGAMEL W KRAJU MA ZYSK,A ZA RESZTE ŻYJE RZĄD I TO DOŚĆ
      DOBRZE.WIĘC PO CO TA
      DEMAGOGIA?
      • Gość: nie do konca ok Re: Emerytury według rządu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 15:44
        Wszyscy mezczyzni zyja krocej od kobiet, a gornicy to prawie sami mezczyzni.

Ciekawe tez, dlaczego prawo do wczesniejszej wysokiej emerytury chca miec (i
        wciaz maja do konca 2006 r.) nie tylko gornicy pracujacy ciezko wiele lat pod
        ziemia, ale tez Ci, co pod ziemia sie wiele nie napracowali: konserwatorzy
        urządzeń wydobywczych, pracujacy w urzędach górniczych, w szkolach gorniczych,
        w administracji kopalń, górniczych zespołach opieki zdrowotnej, zwiazkowcy
        gorniczy, (zob. art. 36 ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczen
        Spolecznych).

Prosze dodatkowa skladke emerytalna zaplacic i dopiero wtedy przechodzic na
        emeryture wczesniej, a nie na koszt wszystkich pracujacych, czesto ledwie za
        minimalne wynagrodzenie! Nie chce placic jeszcze wiecej na ZUS, zeby inni mogli
        miec wysokie emrytury w wieku 47 lat (to chyba sredni wiek odejscia na
        emeryture gornika?)
    • Gość: niemiec.niemiec Re: Emerytury według rządu IP: *.aster.pl 07.05.05, 11:56
      "Tuż przed wyborami SLD chce obdarować pomostowymi emeryturami sporą grupę
      pracowników. Dla budżetu to miliardowe wydatki. Gabinet Belki woli tańszą
      opcję - "Gazeta" dotarła do rządowego projektu ustawy o pomostówkach."

W tym artykule nie chodzi o meritium sprawy, tylko o to, ze GABINET BELKI ma
      takie rewelacyjne rozwiazania. Wszakze, dzisiaj Belka w stapi do PD - wiec
      trzeba ruszac z kampania wyborcza. Nieprawdaz redaktorzy?

• Gość: red Re: SLD zabrało emerytom i chce dać swoim IP: *.cable.satra.pl 07.05.05, 12:08
    • brynk GDZIE TU JEST Q...SPRAWIEDLIWOSC .....! 07.05.05, 13:45
      ...górnicy , urzxędnicy , nauczyciele ... a inne grupy społeczne to co ? , czy
      to nie Polacy ? SZLAG NIECH TRAFI WSZYSTKICH CO MAJA TAKIE GŁUPIE POMYSŁY Z
      SLD NA CZELE I RZADEM KABARECIARZA !
    • brynk Re: Emerytury według rządu 07.05.05, 13:48
      mo to widlo - czy powidło , czy mo te widły .... co to za jeden , skad ten
      pacan sie wziął?
    • Gość: belfer 1963 Załosne rekompensaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:49
      Najpierw Balcerowicz i spółka okradli nas ze wczesniejszytch emerytur
      zostawiając je wszystkim mundurowym a teraz liberał Belka chce nam zamknąc usta
      rekompensatą której może nie dożyjemy.
      Cisną mi sie na usta rózne określenia ale jako człowiek dobrze wychowany nie
      będę nimi epatował
      • Gość: Gepard Re: Załosne rekompensaty IP: 195.205.39.* 07.05.05, 14:09
        Nie powinno być wcześniejszych emerytur dla niektórych grup społecznych, bo
        jest to niesprawiedliwe.
    • gregsmile01 SLD daję wyborczą kiełbasę biednym emerytom:) 07.05.05, 14:16
    • franzmaurer Rozdawać, rozdawać -ile się da, komu się da.. 07.05.05, 15:11
      Rozdawać, rozdawać towarzysze Szmaciaki - ile się da i komu tylko się da...

Przy 20% bezrobociu z łatwością 'klasa pracująca' utrzyma wszystkich
      szczęśliwych emerytów na 'pomostóweczkach' - sprawiedliwość społeczna musi być
      być a jakiekolwiek rzeczowe rachunki są goofno warte...

I tak jeszcze rok, drugi... może i piąty a potem... do piachu... wszyscy.
      • Gość: zibi1010 Jakos nikt nie raczy pamietac, ze POMOSTOWKI IP: 82.177.71.* 07.05.05, 17:16
        wymyslil i wpisal do ustawy RZAD BUZKA!!!!!
        • Gość: mnm Re: Jakos nikt nie raczy pamietac, ze POMOSTOWKI IP: *.chello.pl 07.05.05, 23:45
          Co z tego? Rząd Buzka pod względem gospodarczo-ekonomicznym, był tak samo
          lewicowy jak SLD (bo AWS był de facto związkiem zawodowym, a ten jest z
          definicji lewicowy, niezależnie od poglądów na temat kościoła czy
          niepodległości)
    • Gość: sprawny umysłowo Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:36
      Tak,trzeba sie pakowac
      • Gość: gk Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:08
        co zrzeszą ludzi pracujących w budownictwie, pracowali w ciężkich warunkach,
        mokro, mroźno i wszyscy mają chore kręgosłupy, schorowane koście.
      • Gość: gk Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:11
        pakuj sie, mój syn własnie się spakował i wyjechał do Angli, jest super, inna
        kultura i wogóle jest świetnie, ale trzeba się wykazać dużymi zdolnościami.
        Dyplomy zostały w Polsce.
    • Gość: kwasek Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:10
      To chory kraj, chorzy ludzie, chorzy politycy, których wybierają chorzy
      wyborcy. Zgnilizna, smród, beznadzieja oto polska cała. Znikam stąd. Świnie
      niech się tarzają w gnoju.
      • Gość: gk Re: Emerytury według rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:13
        zgadzam się z Tobą, już dawno moja mama powiedziała Polska upadnie, kobieta
        która ma w tej chwili 81 lat.
    • Gość: mczerwiec Re: Emerytury według rządu IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.05, 18:43
      prawico (aws i uw)gdy zabieraliście nauczycielom prawo do wcześniejszej
      emerytury obiecywaliście w ramach rekompensaty dodatki do emerytur
      nauczyciel
    • mimoza2005 BASTA BEZPRAWIU I MAFII KWAŚNIEWSKIEGO !!!! 08.05.05, 20:51
      NIEDAWNO GŁOSIŁ ABY CHOŁOCIE ŻUCIĆ 1 KG KIEŁBASY WYBORCZEJ A TERAZ ...
      niech go szlak trafi i jego kolesi !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka