Dodaj do ulubionych

Citifinancial

08.06.05, 13:21
Czy ktoś ma tam kredyt i może coś na ten temat powiedzieć ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 16.06.05, 18:10
      dowiedz się dokładnie o opłaty administracyjne. prowizje i inne takie rzeczy.
      Uwierz mi, że na prawdę to nie będzie 20% kosztowała cię ta pożyczka, lecz
      kilkadziesiąt % !!
      CitiFinancial to jedna wielka banda lichwiarzy i perfidnych oszustów !!!!!!!
      • art1975 Re: Citifinancial 18.06.05, 10:42
        ten gosc ma racje,wez kredyt w raiffesenie-podobne warunki i o wiele taniej
        • Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 16:48
          Kiedy w Polsce w końcu wejdzie w życie prawdziwa ustawa antylichwiarska ??
          Przecież tysiące biednych w sumie ludzi rocznie popada w jeszcze większe
          problemy finansowe przez takie parszywe instytucje jak citifinancial..
          • grail Re: Citifinancial 21.06.05, 19:11
            Tego się nie da załatwić ustawą. Ludzie, którzy teraz biorą takie kredyty po
            wejście w życie ustawy nie dostaną ich wcale - za duże ryzyko za mały zarobek,
            więc pójda do jakiegoś podejrzanego typa, który pożycza kasę - wtedy zatęsknią
            do citifinancial, czy providenta...

Zamiast tego proponowałbym edukować ludzi od najwcześniejszych lat- niech sami
            potrafią wybrać lepszy, tańszy produkt.
            • swiez.ak Re: Citifinancial 21.06.05, 22:44
              Pozostaje się tylko podpisać. Ustawa antylichwiarska, może mieć taki skutek jak
              ustawa antyaborcyjna :-(, czyli rozkwit podziemia. Przede wszystkim ludzie
              muszą nauczyć się czytać umowy zamiast wierzyć w piękne słówka no i przestać
              wierzyć, że jakakolwiek instytucja finansowa daje coś za darmo. Poza tym
              przecież nikt nie jest zmuszony do skorzystania z usług banku A, bo zawsze
              jest jeszcze bank B i C.
              • Gość: mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 08:47
                no tak, ale co zrobić z milionami rencistów i emerytów, którzy nawet jakby
                przeczytali umowę kredytową to i tak nie są w stanie zrozumieć co tam jest
                napisane? Nadal uważam, że powinno się administracyjnie zabronić działalności
                lichwiarskiej na zasadach na jakich funkcjonuje citifinancial. Ludzie moim
                zdaniem nie poszliby tak chętnie w 'podziemie kredytowe' bo to co innego iść do
                jakiegoś malutkiego punktu kredytowego, a co innego do ekskluzywnie
                wyposażonego i bardzo rozreklamowanego oddziału citifinancial - części
                CitiBanku Handlowego - jak to ufnie brzmi :]
                • aga.sat Re: Citifinancial 22.06.05, 14:40
                  a czy Citifinancial i Citibank to jest to samo?myślałam że nie
                • grail Re: Citifinancial 22.06.05, 19:00
                  Ale czy ci ludzie tam chodzą, bo podoba im się designerskie wnętrze i niebieski
                  neon? Czy dlatego że potrzebują pieniędzy?

Wybacz, ale nadal nie jestem przekonany, że wprowadzenie limitu oprocentowania
                  spowoduje nagły wzrost zamożności społeczeństwa...
                  W tej chwili Ci niekumaci staruszkowie spokojnie mogą wziąc wszelkie regulaminy,
                  symulacje, umowy itp i spokojne potuptać z tym do kogoś, kto im objaśni znacznie
                  trudnych słów. Ba! mogą też sami pomnożyć wysokość raty x czas trwania pożyczki
                  i zobaczyć ile muszą oddać. Wątpię, że "alternatywe źródło finansowania" da im
                  regulaminu, nie pozwoli odstąpić w przeciągu 10 dni, natomiast przypuszczam, że
                  rzeczywiste oprocentownie będzie liczone wg. wzoru "ile mi się chce"

Państwo nie może myśleć za obywatela...
                  • Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 28.06.05, 12:29
                    primo: Citifinancial to część Citibanku. W Łodzi nawet mają wspólną siedzibę
                    centrali.
                    secundo: odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni też kosztuje :]
                    i nie okłamujmy się - ciemni starsi ludzie wierzą na słowo, że pożyczka będzie
                    tania, nie chodzą w większości po rodzinie i nie pytają się, czy ta umowa
                    faktycznie im daje to, co 'naganiacz' im obiecuje :] uwierz mi wiem to na
                    100% :]

trzeba walczyć z LICHWĄ! nic nierobienie nie pomaga, a wręcz szkodzi..
                    i takie CitiFinancial może zarabiać krocie na oszukiwaniu klientów.. :/
                    • grail Re: Citifinancial 28.06.05, 18:31
                      Ok, ale ustawa nie sowoduje, że babcię i dziadka oświeci. odetnie im dostęp do
                      pożyczek i kredytów, więc albo będą pożyczać od rodziny albo od prawdziwego
                      lichwiarza, dla którego negocjacja oznacza połamanie jednej ręki zamiast obu
                    • bbastek13 Re: Citifinancial 28.06.05, 20:42
                      Gość portalu: Mua napisał(a):

> primo: Citifinancial to część Citibanku. W Łodzi nawet mają wspólną siedzibę
                      > centrali.

gwoli ścisłości Citifinancial i Citibank to dwie oddzielne instytucje
                      działające w ramach Citigroup, jedna nie jest częścią drugiej.
                      • aga.sat Re: Citifinancial 30.06.05, 22:19
                        tak mi się wydawało.W Citibanku proponowali mi kredyt konsolidacyjny na spłatę
                        innych zadłużeń m.in.w Citifinancial.
            • Gość: Tomek Re: Citifinancial IP: *.crowley.pl 28.06.05, 14:19
              Dokładnie tak, edukacja od szkoły.

Polecam www.finanseosobiste.pl

"Zadbaj o swoje finanse osobiste"
              Zdobądz inteligencję finansową i bądź Panem swego losu.
              • Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 21:54
                ok sprostowanie - citifinancial to część Banku Handlowego, który został
                przejęty przez CitiBank.
                Citifinancial to część Citigroup.
                Ostatnio czytałem , że prowadzą nową ofensywę marketingową..
                Boże setki kolejnych naiwnych ludzi wpadnie w wielkie kłopoty
                finansowo/nerwowo/zdrowotne przez tych drani i oszustów
                • bbastek13 Re: Citifinancial 20.07.05, 22:35
                  Gość portalu: Mua napisał(a):

> ok sprostowanie - citifinancial to część Banku Handlowego, który został
                  > przejęty przez CitiBank.
                  > Citifinancial to część Citigroup.
                  > Ostatnio czytałem , że prowadzą nową ofensywę marketingową..
                  > Boże setki kolejnych naiwnych ludzi wpadnie w wielkie kłopoty
                  > finansowo/nerwowo/zdrowotne przez tych drani i oszustów

i znowu zonk - Bank Handlowy jest podmiotem zależnym Citigroup, tak samo jak
                  Citifinancial. Co nie oznacza, że Citifinancial jest zależny od Banku
                  Handlowego - działają "obok siebie" w ramach jednej grupy kapitałowej i żaden
                  nie jest częścią drugiego.
                  A druga sprawa - nazywanie kogokolwiek oszustem bez podania dowodów jest
                  zwykłym pomówieniem i jest karane z K.C.

• Gość: tomek Re: Citifinancial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:04
                  Sam ten produkt sprzedaję w swoim biurze, jak przyjdzie ktoś kto ma 500 zł
                  dochodu, to dostanie kredyt na 29,9% w skali roku i 15 procent prowizji
                  doliczanej do kwoty netto, jeśli natomiast przyjdzie ktoś z dobrym dochodem -
                  powiedzmy 2000 i ze znanego zakładu pracy to dostaje ofertę na 15,99 i 5%
                  prowizji co w porównaniu do wszystkich innych naszych ofert, czytaj Ge,
                  społdzielcze, itd jest tanią ofertą, mówię oczywiście o ofercie pośrednika, a
                  nie banku bezpośrednio
                  Także jakie ryzyko taka oferta, temu pierwszemu i tak nic więcej nie
                  zaproponuję, bo żaden inny bank nie przyjmuje takich dochodów, drugiemu mogę
                  znaleźć jeszcze coś tańszego np. pekao s.a. pod warunkiem, że spełnia warunki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka