hermann4 08.06.05, 13:21 Czy ktoś ma tam kredyt i może coś na ten temat powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 16.06.05, 18:10 dowiedz się dokładnie o opłaty administracyjne. prowizje i inne takie rzeczy. Uwierz mi, że na prawdę to nie będzie 20% kosztowała cię ta pożyczka, lecz kilkadziesiąt % !! CitiFinancial to jedna wielka banda lichwiarzy i perfidnych oszustów !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
art1975 Re: Citifinancial 18.06.05, 10:42 ten gosc ma racje,wez kredyt w raiffesenie-podobne warunki i o wiele taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 16:48 Kiedy w Polsce w końcu wejdzie w życie prawdziwa ustawa antylichwiarska ?? Przecież tysiące biednych w sumie ludzi rocznie popada w jeszcze większe problemy finansowe przez takie parszywe instytucje jak citifinancial.. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Citifinancial 21.06.05, 19:11 Tego się nie da załatwić ustawą. Ludzie, którzy teraz biorą takie kredyty po wejście w życie ustawy nie dostaną ich wcale - za duże ryzyko za mały zarobek, więc pójda do jakiegoś podejrzanego typa, który pożycza kasę - wtedy zatęsknią do citifinancial, czy providenta... Zamiast tego proponowałbym edukować ludzi od najwcześniejszych lat- niech sami potrafią wybrać lepszy, tańszy produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
swiez.ak Re: Citifinancial 21.06.05, 22:44 Pozostaje się tylko podpisać. Ustawa antylichwiarska, może mieć taki skutek jak ustawa antyaborcyjna :-(, czyli rozkwit podziemia. Przede wszystkim ludzie muszą nauczyć się czytać umowy zamiast wierzyć w piękne słówka no i przestać wierzyć, że jakakolwiek instytucja finansowa daje coś za darmo. Poza tym przecież nikt nie jest zmuszony do skorzystania z usług banku A, bo zawsze jest jeszcze bank B i C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 08:47 no tak, ale co zrobić z milionami rencistów i emerytów, którzy nawet jakby przeczytali umowę kredytową to i tak nie są w stanie zrozumieć co tam jest napisane? Nadal uważam, że powinno się administracyjnie zabronić działalności lichwiarskiej na zasadach na jakich funkcjonuje citifinancial. Ludzie moim zdaniem nie poszliby tak chętnie w 'podziemie kredytowe' bo to co innego iść do jakiegoś malutkiego punktu kredytowego, a co innego do ekskluzywnie wyposażonego i bardzo rozreklamowanego oddziału citifinancial - części CitiBanku Handlowego - jak to ufnie brzmi :] Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sat Re: Citifinancial 22.06.05, 14:40 a czy Citifinancial i Citibank to jest to samo?myślałam że nie Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Citifinancial 22.06.05, 19:00 Ale czy ci ludzie tam chodzą, bo podoba im się designerskie wnętrze i niebieski neon? Czy dlatego że potrzebują pieniędzy? Wybacz, ale nadal nie jestem przekonany, że wprowadzenie limitu oprocentowania spowoduje nagły wzrost zamożności społeczeństwa... W tej chwili Ci niekumaci staruszkowie spokojnie mogą wziąc wszelkie regulaminy, symulacje, umowy itp i spokojne potuptać z tym do kogoś, kto im objaśni znacznie trudnych słów. Ba! mogą też sami pomnożyć wysokość raty x czas trwania pożyczki i zobaczyć ile muszą oddać. Wątpię, że "alternatywe źródło finansowania" da im regulaminu, nie pozwoli odstąpić w przeciągu 10 dni, natomiast przypuszczam, że rzeczywiste oprocentownie będzie liczone wg. wzoru "ile mi się chce" Państwo nie może myśleć za obywatela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 28.06.05, 12:29 primo: Citifinancial to część Citibanku. W Łodzi nawet mają wspólną siedzibę centrali. secundo: odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni też kosztuje :] i nie okłamujmy się - ciemni starsi ludzie wierzą na słowo, że pożyczka będzie tania, nie chodzą w większości po rodzinie i nie pytają się, czy ta umowa faktycznie im daje to, co 'naganiacz' im obiecuje :] uwierz mi wiem to na 100% :] trzeba walczyć z LICHWĄ! nic nierobienie nie pomaga, a wręcz szkodzi.. i takie CitiFinancial może zarabiać krocie na oszukiwaniu klientów.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Citifinancial 28.06.05, 18:31 Ok, ale ustawa nie sowoduje, że babcię i dziadka oświeci. odetnie im dostęp do pożyczek i kredytów, więc albo będą pożyczać od rodziny albo od prawdziwego lichwiarza, dla którego negocjacja oznacza połamanie jednej ręki zamiast obu Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Citifinancial 28.06.05, 20:42 Gość portalu: Mua napisał(a): > primo: Citifinancial to część Citibanku. W Łodzi nawet mają wspólną siedzibę > centrali. gwoli ścisłości Citifinancial i Citibank to dwie oddzielne instytucje działające w ramach Citigroup, jedna nie jest częścią drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sat Re: Citifinancial 30.06.05, 22:19 tak mi się wydawało.W Citibanku proponowali mi kredyt konsolidacyjny na spłatę innych zadłużeń m.in.w Citifinancial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Citifinancial IP: *.crowley.pl 28.06.05, 14:19 Dokładnie tak, edukacja od szkoły. Polecam www.finanseosobiste.pl "Zadbaj o swoje finanse osobiste" Zdobądz inteligencję finansową i bądź Panem swego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Re: Citifinancial IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 21:54 ok sprostowanie - citifinancial to część Banku Handlowego, który został przejęty przez CitiBank. Citifinancial to część Citigroup. Ostatnio czytałem , że prowadzą nową ofensywę marketingową.. Boże setki kolejnych naiwnych ludzi wpadnie w wielkie kłopoty finansowo/nerwowo/zdrowotne przez tych drani i oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Citifinancial 20.07.05, 22:35 Gość portalu: Mua napisał(a): > ok sprostowanie - citifinancial to część Banku Handlowego, który został > przejęty przez CitiBank. > Citifinancial to część Citigroup. > Ostatnio czytałem , że prowadzą nową ofensywę marketingową.. > Boże setki kolejnych naiwnych ludzi wpadnie w wielkie kłopoty > finansowo/nerwowo/zdrowotne przez tych drani i oszustów i znowu zonk - Bank Handlowy jest podmiotem zależnym Citigroup, tak samo jak Citifinancial. Co nie oznacza, że Citifinancial jest zależny od Banku Handlowego - działają "obok siebie" w ramach jednej grupy kapitałowej i żaden nie jest częścią drugiego. A druga sprawa - nazywanie kogokolwiek oszustem bez podania dowodów jest zwykłym pomówieniem i jest karane z K.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Citifinancial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:04 Sam ten produkt sprzedaję w swoim biurze, jak przyjdzie ktoś kto ma 500 zł dochodu, to dostanie kredyt na 29,9% w skali roku i 15 procent prowizji doliczanej do kwoty netto, jeśli natomiast przyjdzie ktoś z dobrym dochodem - powiedzmy 2000 i ze znanego zakładu pracy to dostaje ofertę na 15,99 i 5% prowizji co w porównaniu do wszystkich innych naszych ofert, czytaj Ge, społdzielcze, itd jest tanią ofertą, mówię oczywiście o ofercie pośrednika, a nie banku bezpośrednio Także jakie ryzyko taka oferta, temu pierwszemu i tak nic więcej nie zaproponuję, bo żaden inny bank nie przyjmuje takich dochodów, drugiemu mogę znaleźć jeszcze coś tańszego np. pekao s.a. pod warunkiem, że spełnia warunki Odpowiedz Link Zgłoś