Gość: ADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:04 Ja zainwestowałem w unit-link SKANDII i na bierząco mam mozliwosc obeserwacji stanu swoich srodków. Ta wartość naprawde pnie się w górę. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inwestor Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:59 ja również zainwestowałem w ten sam produkt lecz prowadzony przez Nordeę za pośrednictwem Xelionu, lecz nie mogę obserwować stanu swoich środków.Nordea nic nie przysyła , a Xelion nie wprowadził tego produktu do serwisu internetowego klienta.Kontakt z doradcą raz na jakiś czas to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirco Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 14:14 Ja również zainwestowałem w Skandię, a w dodatku w nowość na rynku polskim. W MultiNavigatora, który za mnie się martwi abym miał największy procent stopy zwrotu. Tak to prawda, tylko w Skandii można 24h/dobę śledzić stan swojego konta przez i operacji przez Internet , uważam, że Skandia jest w tej chwili najlepszą tego typu instytucją w Polsce, i cieszę się, że nie udało mi się wybrać innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.chello.pl 18.10.06, 20:52 Gość portalu: Mirco napisał(a): > Ja również zainwestowałem w Skandię, a w dodatku w nowość na rynku polskim. W > MultiNavigatora, który za mnie się martwi abym miał największy procent stopy > zwrotu. buhahahaha > Tak to prawda, tylko w Skandii można 24h/dobę śledzić stan swojego konta przez i operacji przez Internet buhahahahaha > uważam, że Skandia jest w tej chwili najlepszą tego > typu instytucją w Polsce, i cieszę się, że nie udało mi się wybrać innej firmy. buhahahahahaha Zidiociałym agentom mówimy - WYPAD Z TEGO FORUM! Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku 18.10.06, 23:21 A może jakaś merytoryka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.chello.pl 19.10.06, 12:53 Jaka merytoryka? Mam dyskutować z prymitywnym naganiaczem-agentem i udowadniać mu, że ziemia jest okrągła a nie płaska? Multinavigator ma 3 strategie inwestycyjne: portfel zrównoważony, dynamiczny i agresywny o z góry ustalonej proporcji podziału środków między poszczególne typy funduszy. Wciskać to jako zindywidualizowany private banking - a tak należy odczytywać reklamy Skandii- jest chamskim numerem. Nie wspomnę już o kicie z "wyjątkowym na rynku" dostępem z netu - koń by się uśmiał. A tak poza tym Skandia to kompletnie zbędny pośrednik, jemioła żywiąca się kosztem klienta. I kompletnie mi się nie chce w koło Macieju pisać tego samego w odpowiedzi na każdy post namolnego agenta na tym forum. Oczywiście są agenci rzetelni i uczciwi, do takich zaliczam Ciebie arfer, co nie zmienia faktu, że po wieloletnich doświadczeniach z firmami ubezpieczeniowymi uważam je za dobrego partnera do ubezpieczania się. Do inwestowania są lepsze i TAŃSZE instytucje, chyba że ktoś życzy sobie elegancko i po cichutku wyprać pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:36 ja tam mam skandie i jestem zadowolony, fakt w funduszu byloby taniej ale nie moglbym robic konwersji i musialbym liczyc tyko na 1 fundusz, a jak chcialbym go zmienic to musze placic podatek 19%. Poza tym w skandii mam dostem do funduszy zagranicznych, co bedzie bardzo korzystne jak u nas koniunktura sie pogorszy.ja traktuje skandie dlugoterminowo i tak trzeba na to patrzec. a jesli Twoj doradca macil ci oczy szybkimi zyskami po 50% co roku to dupa a nie doradca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.icpnet.pl 29.03.06, 12:55 zastanawiam się nad wejściem w to. czy ktos jeszcze może podzielić się doświadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:09 Ubezpieczyciele mają to do siebie, że zdzierają na prowizjach jak nikt na świecie. Więc te zyski z 'konwersji bez belkowego' moga być bardzo iluzoryczne. Osobiście uważam, że są to propozycje dla ludzi bogatych, którzy moga zainwestować od razu np. 50 tysięcy. Przy takich włożonych kwotach opłaty i prowizje w Aegonie, Skandii, Amplico itp. są do wytrzymania. Przy małych pieniądzach niestety nie - jest tylko bezgraniczne zdzierstwo, a po 2-3 latach klient może ze zdziwieniem stwierdzić, że ubyło mu 30% pierwotnego kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku 18.10.06, 23:21 Bo nie jest to umowa na 3, 5 czy 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.chello.pl 19.10.06, 12:36 A co to ma do rzeczy, na ile lat jest umowa? Że niby można bezkarnie skubać klienta, bo w perspektywie 20 lat mu sie wyrówna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:40 poczytaj tabele prowizji to zobaczysz ze oplaty maleja w czasie. Przy malych kwotach to lacznie ok. 8-9% rocznie, a w okresie 30 lat srednia wypada ok.2,3% rocznie. Zanim w to wszedlem przeczytalem warunki umowy 2 razy, dokladnie przeanalizowalem i na dluzszy okres czasu jest to jak najbardziej oplacalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Słuchaj Bart... IP: *.chello.pl 07.01.07, 22:23 Ja zazwyczaj dokładnie czytam umowy... zwłaszcza jak się ubezpieczam;-) To jest żonglerka, żeby nie dać się oskubać. Taki Superkapitał w AL ma sens przy minimalnej składce regularnej i dobiciu wpłatami dodatkowymi do znacznej kwoty np. 50 000 - 100 000 PLN (choć i tak 3% prowizji przy zakupie jednostek, w dobie SFI w mbanku jest już kosztownym anachronizmem; podobnie jak zaledwie 4 konwersje w ciągu roku i brak mozliwości różnicowania portfela między różne fundusze). Te 8-9% prowizji (tak, tak, rzeczywiście tyle wciąż jest, np. przy umowie Lokata w AL) można było szybko odrobić w dobie wysokich stóp procentowych czy ew. giełdowej hossy (w przypadku jednostek unit linked). Ale jeśli dziś lokata w banku przynosi średnio 3,6% rocznie no to o czym my mówimy? O czekaniu 2 lata aż będziemy mieli tyle, ile wpłaciliśmy?! Ubezpieczyciele powinni poluzować z prowizjami, na razie wydaje im się , że wciąż mamy połowę lat 90.tych i własną żarłoczność można zamiatać pod dywan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: O lokatach i polisach z funduszami w środku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:05 Obserwujesz i pnie się w górę? Znakomicie, tylko poproś o wypłatę pieniędzy i wtedy zobaczysz, że te wirtualne zyski zostały zjedzone przez różnego rodzaju opłaty, prowizje itp Odpowiedz Link Zgłoś