Dodaj do ulubionych

Znowu Inteligo padło...

IP: 81.210.19.* 22.12.05, 08:46
Zablokowane sa wszelkie mozliwosci dostepu do konta. Nawet bankomaty nie
dzialaja!
Już powoli tracę cierpliwość i chyba czas przeniesc sie do innego banku!!
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 15:16
      Nie żartuj.
      m
      • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 15:20
        Sprawdziłem . Zarówno jedno jak i grugir. jak mmozna - tak konkurencji robić
        koło pióra?
        Nieladnie to.
        m
        • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 15:21

> Sprawdziłem . Zarówno jedno jak i drugie. jak mozna - tak konkurencji robić
          > koło pióra?
          > Nieładnie to.
          > m

• dgr Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 16:00
            A jezeli ktoś z poza konkurencji, powie: dzisiaj nie chodziły przelewy,
            potwierdza to nawe infolinia - to też będziesz pisał że ta osoba robi koło
            pióra biednemu PKO BP. A jak napiszę że z powodu niekompetencji pracowników nie
            wyszedł przelew, który miał dla mnie bardzo duże znaczenie, to zakładam że
            napiszesz że to nie może być prawdą. Ale niestety jest, a ja juz mam dość tego
            banku.
            • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 22:09
              Musiał być czas (kiedy te posty pisałem) że połączenie było. Sprawdzałem raz.
              Głowy nie daję Tym bardziej, że w TVP 1 podano oficjalnie informacje o awarii w
              Inteligo a od nich ktoś tłumaczył przeciazeniem sieci ? To zamo mowił
              przedstawiciel Polcardu.

przepraszam za posadzenie Cię o nieprawdę.
              mariusz
              • konopielka80 Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 22:17
                Podawali w Tv, że tak dużo było przelewów (ludzie prezenty kupowali), ze wszytsko padło..
                • jk Re: Znowu Inteligo padło... 22.12.05, 22:27
                  konopielka80 napisała:

> Podawali w Tv, że tak dużo było przelewów (ludzie prezenty kupowali), ze
                  > wszytsko padło..

:)))
                  no, nie mogę :)))

bank się zapchał od przelewów?!
                  przepraszam bardzo, czy ktoś w to uwierzył? ;>
                  • konopielka80 Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 10:56
                    Serio, serio...Taki pan z banku tłumaczył, że ludzie tak się rzucili na kupowanie prezentów przez net, że im system padł od przeciążenia. ;-)))
    • Gość: mike Re: A BPH co wyprawia ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:57
      gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,3081537.html
    • Gość: Juri Re: Znowu Inteligo padło... IP: 81.210.19.* 23.12.05, 08:16
      Inteligo naprawde wczoraj rano padlo. Szlak mnie trafil bo nie moglem podjac
      pieniedzy na zakupy swiateczne. Niedlugo pozniej sprawdzilem w internecie - tam
      rowniez nie bylo mozna sie zalogowac. Dlatego nie byl to zaden moj wymysl, ani
      chec dyskryminowania banku.
      Najgorsze, ze to juz nie pierwszy raz tak sie zdarzylo - ostatnio chyba w
      pazdzierniku albo w listopadzie. Wtedy rowniez bankomat PKO BP odmowil
      wspolpracy.
      • deltalima Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 08:37
        dla mnie ostatnia wpadka inteligo była tą kroplą, która przelała kielich.
        zadzwoniłem wczoraj do konsultanta i zamykam to konto. drogo i niska jakość;
        jak w socjalizmie, którego zresztą ten bank jest reliktem.
        • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 11:15
          Normalnie bym nie wytrzymał. Ale świeta....
          Po świetach napisz dlaczego jest reliktem - co ma drogo do reliktu i sobjalizmu?
          Na czym polega niska jakość w Inteligo?
          I prosze porownywać do innych bankow internetowych (ale poza mBankiem ktory
          jest lepszy)??/
          zyćzę Ci
          Świąt bez stresu bankowego.
          mariusz

PS.. Chociem emeryt mam 3 karty i 2 konta - internetowe i tradycyjne+opcja
          internetowa, dlatego takie awarie nie stanowia dla mnie zagrozenia.

• deltalima Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 11:32
            widzisz, z racji twojego wieku i przywiązania do powszechnej kasy oszczędności
            (zapewne wciąż wierzysz, że październik jest miesiącem oszczędzania?) brakuje
            ci obiektywizmu. zarząd pko bp sam rozumie, że bank musi się zmienić - stąd
            planowane redukcje zatrudnienia. to po prostu niewydolny moloch z nierzadko
            obrażonymi damulkami w okienkach. parę tygodni temu fakty i wiadomości
            wspomniały też o drastycznej podwyżce opłat za wypłaty mającej na celu bardziej
            efektywne golenie starszych ludzi. a inteligo? drogo i niedobrze - ostatnie
            awarie tylko to potwierdzają (absolutnie dyskwalifikująca awaria w okresie
            przedświątecznym + żałosne tłumaczenia rzecznika prasowego). na mnie już się
            paść nie będą. poczytaj też poniższe, wygląda na to, że nie dość że
            nieudacznicy to jeszcze naciągacze (zresztą widzę, że i dla ciebie jest to
            temat 'ważny'):

https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=526&w=33866640
            • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 12:20
              Temat jest wazny - bo przepracowalem wiele lat w banku i zawsze byly pobierane
              takie oplaty (nie tylko w PKO ) , stąd jako sygnal traktuje jao ciekawostkę -
              jak to jest że ten system (bezprawnego pobierania)trwa w wielu bankach i nie
              został zmieniony.A jednoczesnie jesli ktos zwroci sie z reklamacja to przyznaje
              mu sie rację. Był by to skandal i lamanie prawa. Az wierzyć sie nie chce.
              Niepotrzebnie widzi sie we mnie oszolomnego orędownika PKO czy Inteligo.
              Nie moge sobie (jako niegdys pracownik banku)jedynie pozwolic na bezpodstawne
              oczernianie mojej niegdyś firmy , szybko zmienianej, modernizujacej sie, nie
              gorszej niż dziesiątki innych, też wielkich i zagranicznych bankow.
              Jesli teraz ceny podwyższono do poziomu w innych bankach i po to też (ale to
              jest tylko mój domysł) aby nie obslugiwac nierentonych klientow, to jest szum.
              Nadal krytykujacy (choć nie są akcjonariuszami SA Bank POlski PKO wypowiadaja
              sie nie jak klienci tylko jak wlaściciele), zapominajac, że bank ma cele różne -
              np. najlepiej obsłuzyc klientów przy najmniejszym ryzyku uzyskujac najwieksze
              mozliwie dochody i racjonalne koszty ponosząc.
              .Przecież bank , każdy bank , jest sklepem handlujacym pieniędzmi. Jednym z
              tysiecy takich sklepów w Polsce. Nie podoba mi sie obsługa i towar - ide do
              innego i mam spokój.
              Choć dobrze , ze jest dyskusja na forum i licze, że ktytyczne glosy o bankach
              czytaja nie tylko lidzie szukajacy coś na tych forach, doradcy czy emeryci
              ale też odpowiedzialni za okreslony stan zarzadzajacy bankami.
              m
              • deltalima Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 12:35
                .Przecież bank , każdy bank , jest sklepem handlujacym pieniędzmi. Jednym z
                > tysiecy takich sklepów w Polsce. Nie podoba mi sie obsługa i towar - ide do
                > innego i mam spokój.

i o tym właśnie rozmawiamy. ja właśnie wczoraj wybrałem się w podróż do innego,
                który nie strzyże przy samej skórze.
                • Gość: mike Re: Znowu Inteligo padło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:33
                  Czyli do jakiego ?? po ostatnim piśmie odnośnie
                  opłat nowych w Inteligo troche mnie to zniechęca
                  • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 15:18
                    Radzę mBank. Maja w wiekszych miastach w pawilonach swoje punkty informacyjne z
                    terminalami i bankomatem oraz sprawne i dobre serwery i stosunkowo niskie ceny.
                    m
            • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 23.12.05, 13:01
              Prowokujesz pisząc nt. miesiaca oszczędzania i mojego wieku . Wstydził bys
              sie. Wszyscy wiedza ,że wiek nie ma zwiazku z ocena rzeczywistosci. Każdy
              bedzie kiedys starym. Jako stary lepiej dawałem sobie rade w banku niż
              wiekszość mlodych . A więc o co chodzi? Stary czy mlody pracownik banku ma dwie
              dusze i dwa punkty spojrzenia. Jest spojrzenie na siebie i swoje miejsce pracy
              (malo obiektywne) - jest ono takie: jestem dobry, powinienem tu pracować i
              drugie spojrzenie na bank - tyle jest tu do zmiany , naprawy, jak "oni
              rządzą"?. To ,że zarzadzajacy bankiem widza potrzebe redukcji zatrudnienia to
              nie jest nowośc dla pracownikow, wiedza oni o tym ,zmieniaja sie, dostosowuja
              do nowych wymogow (wszystkich na raz nikt nie jest w stanie wymienić). Jest
              b.dużo pracownikow niereformowalnych nie dopuszczaja oni jednak mysli, że
              zwolnienie może ich dotyczyc. Często sa oni niepotrzebnie (ze szkoda dla banku
              bronieni przez ZZaw) I jak do tego dodamy - wielkość banku, konieczna
              kolejność zmian i modernizacji banku; widać skale problemu. Ale trzeba widzieć
              też szybka ostatnio modernizacje banku, nie ustepowania pola w walce
              konkurencyjnej z bankami zagranicznymi, szybkie i pozytywne zmiany w jakości
              obsługi klientow. Teraz dotarła do szerokiego grona informacja Prezesa Banku o
              przyśpieszieniu modernizacji , ktora od kilku lat jest prowadzona.
              Obiektywny obserwator i klient banku porównując ten bank z przed kilku lat
              musi zauwazyc pozytywne zmiany (na lepsze) zarowno od strony jakosci obslugi,
              nowoczesnosci usług, konkrencyjności cenowej itd.
              I tylko o to mi chodzi.
              A miesiac oszczedzania od conajmiej 17 lat w Nowej POlsce trwa caly rok.
              Dlatego na wykladzie z hiostorii bankowosci to moze byc jakiś temat. Dzieciem
              bądź wnuczkom mozesz opowiadac o tym jak powiny oszczędzać na codzień. Po
              to też bank (symbolicznie) wspiera Szkolne Kasy Oszczednościowe - jako kółka
              zainteresowań. Na marginesie ten temat -wychowania ekonomicznego - jest u nas
              zaniedbany w szkolach.
              Moja intencja jest uczciwa. Tylko apeluję. Nie robię nikomu wody z mózgu. A
              jesli któś mnie źle ocenia - jego sprawa. Ja sie nie zmienię.
              Naprawdę czujmy sie odpowiedzialni za słowa.Pamiętajmy ,że warto pielęgnować i
              wspierać banki polskie choćby .... poprzez TWÓRCZĄ krytykę. Z pracy w tych
              polskich bankach utrzymuja sie bowiem tysiace wychowanych przez nas dzieci i
              wnuczkow. Dajmy im szanse pracy, by nie wyjeżdżali za pracą z kraju, by
              dorownali do najlepszych bankowcow, a Damulki (potrzebne są poki co też na
              zapleczu w banku)by dotrwały do czasu przedemerytalnego... i taka polityka w
              banku od dawna jest. Ameryki tu nie odkrywasz. Zapowidziane zwolnienia sa na
              poziomie "ruchu naturalnego".
              m
              m .
    • Gość: anka Re: Znowu Inteligo padło... IP: *.23.rev.vline.pl 26.12.05, 15:47
      Mnie 21 i 22 poszły przelewy i bez problemu logowałam się kilkakrotnie na
      koncie (sprawdzałam czy wypłata już doszła). Pieniądze też bankomat mi wypłacił
      (wypłacałam przed 8 i po 16). Na początku listopada faktycznie były ciągle
      kłopoty, ale teraz nie miałam żadnych problemów z inteligo :) Za to 23 nie
      mogłam zapłacić w sklepie ani kartą inteligo ani mbnaku (brak autoryzacji).
      • czuk1 Re: Znowu Inteligo padło... 26.12.05, 17:01
        to w końcu ? kto ma rację?
        m
        • Gość: gosc Re: Znowu Inteligo padło... IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.05, 22:27
          a ja 23 wybieralam pieniadze z bankomatu i placilam karta PKO i bez zadnych klopotow, a wlasnie przenioslam sie z BPH bo tam maja szalone oplaty za konto 24 zl miesięcznie a tu o wiele mniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka