Dodaj do ulubionych

MBank - awaryjne wpłatomaty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:18
8 dni temu włożyłem sporą sume pieniędzy do wpłatomatu MBanku. Wpłatomat
przyjął pieniądze i wydał kartkę: Transakcja do wyjaśnienia. Pieniądze na moim
koncie nie znalazły się. Zgłosiłem reklamację i każą mi cały czas czekać.
Prosze o pomoc: gdzie mogę "walczyć" o moje pieniądze i czy mam prawo
dopomonać się o rekompensatę za zablokowanie moich pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • bwportal.pl Re: MBank - awaryjne wpłatomaty 20.03.06, 22:41
      > Prosze o pomoc: gdzie mogę "walczyć" o moje pieniądze

W mBanku.

> i czy mam prawo
      > dopomonać się o rekompensatę za zablokowanie moich pieniędzy?

Jesli mieszcza sie w regulaminowym czasie, to nie.
    • Gość: Inwestor Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:30
      Ja wpłacałem ponad 2.000 zł i też nie pojawiły się na koncie. Po reklamacji
      (ponad 3 tygodnie) pojawiły się. O odsetki nie walczyłem. Uważam że w tym
      przypadku MBank po prostu można nazwać złodziejem!!!
      • Gość: monika Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:49
        już prawie dwa tygodnie czekam na reklamację mojej "pożartej" przez wpłatomat,
        niemałej kasy (3650 zł). Od 10 dni codziennie otrzymuję lakoniczny komunikat,
        że "reklamacja jest w trakcie rozpatrywania", mimo dopisywanych wielokrotnie
        uwag do reklamacji z prośbą o pilne rozpatrzenie!
        Prośby o kontakt z działem reklamacji spełzają na niczym, bo panie/panowie z m-
        linii oświadczają uprzejmie, że jest to niemożliwe!
        To skandal, że w taki lekceważący sposób traktuje się w mBanku stałych i
        wieloletnich klientów.
        Znajomi, którzy chcieli założyć konta internetowe słysząc o moich problemach z
        tym bankiem, wybrali Inteligo.
        • czuk1 Re: MBank - awaryjne wpłatomaty 06.04.06, 03:51
          Ale heca i to w najwiekszym banku internetowym. To nie lepiej mieć konto w banku
          internetowym z oddziałami i tysiącami bankomatów, by nie byc skazanym na jakis
          tam "wplatomat", takie wplatomaty (czytaj wrzutnie nocne) sa przy każdym
          skarbcu, wiekszego banku.
          Dziwie sie .
          m
          • Gość: klient Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:21
            I pienuadze sie odnalzly ?

• Gość: monika Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:41
              mnie też spotkała taka wątpliwa "niespodzianka" 24-go marca. Do tej pory, a
              minęły już prawie 3 tygodnie, kasy nie ma. A m-linia uparcie powtarza,
              że "reklamacja jest w trakcie rozpatrywania".
              • Gość: Mario Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.chello.pl 03.10.06, 16:56
                a ja od kilku dni próbuję wpłacić pieniądze. W mieście Gdańsk (ok. 475.000 mieszkańców), jest 1 wpłatomat i to z reguły popsuty. A więc pojechałem do Gdyni(wpłatomat w Tesco) i co zobaczyłem "out of order", ręce opadają. mBank kpi sobie z własnych klientów. Ludzie odpuście sobie bank, który nie chce przyjmować waszych ciężko zarobionych pieniędzy !!!
                • Gość: rt Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:17
                  W Warszawie jest zaledwie kilka wpłatomatów mbanku. Zawsze od razu przyjmowały
                  mi kasę, ale ostatnio się wkurzyłem, bo jeden przenieśli znienacka w inne
                  miejsce, a drugi był nieczynny. W sumie godzina czasu stracona...
      • bwportal.pl Re: MBank - awaryjne wpłatomaty 03.10.06, 19:06
        A ja na razie nie mialem zadnych problemow z wplacaniem gotowki. Ale na wszelki wypadek wplacana kwote rozbijam na dwie czesci. Nie chce w razie nieszczescia zostac pozbawionym calej kasy.
        • Gość: Ewa Re: MBank - awaryjne wpłatomaty IP: *.aster.pl 05.10.06, 09:05
          a ja wam powiem tak: wpłatomaty są często awaryjne. Nierzadko z winy samych
          klientów. Notoryczne jest, że gdy przyjeżdża ekipa do naprawienia wpłatomatu
          (mój znajomy ma właśnie taka prace), okazuje się, ze
          a: ktoś próbował wpłacić bilon
          b: wepchnął kartę tam, gdzie wkłada się pieniądze
          c: próbował na raz wplacić zbyt dużo banknotów
          d: wpychal bardzo pogniecione banknoty
          e: wkładają karty innych banków (najczęscie Multibanku)
          a to jest tylko maszyna i wystarczy jedna taka akcja, zeby wszystko padło.
          ja odradzam posiadanie konta w mBanku, gdy ktoś często wpłaca gotówkę. To jest
          dobre konto dla osób, które zasilają konto tylko i wyłącznie przelewem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka