Dodaj do ulubionych

kredyt dla samotnej matki

27.08.06, 13:12
pracuje w sluzbach mundurowych czyli stabilnie... zarabiam 2,5 tys miesiecznie. jestem sama z
dzieckiem, niestety alimenty sa placone mi przez bylego meza do reki wiec nie ma ich sladu w moich
dochodach. Posiadam tez wlasnosciowe mieszkanie warte ok 220 tys pln. chcialabym wybudowac maly
domek. czy mam jakiekolwiek szanse na to aby sfinansowac kupno dzialki i jego budowe w
100%.Mieszkanie bym chciala sprzedac po ukonczeniu nowej inwestycji i ewentualnie wtedy zmniejszyc
obciazenie kredytowe.
Obserwuj wątek
    • rosaliza Re: kredyt dla samotnej matki 27.08.06, 21:23
      Cześć Kati,
      mieszkania nie opłaci się sprzedawać aby zmiejszyć obciążenie. Opłaci się wziąc
      kredyt na maksymalnie możliwy czas, aby rata do płacenia była niska. O odsetkach
      nie opłaci się myśleć, po prostu doliczasz je do kredytu i się luzujesz.
      Mieszkanie zatrzymujesz i wynajmujesz, z tego płacisz sobie część kredytu. A jak
      Ci cię, nie daj Boże, noga powinie, masz gdzie wracać lub co sprzedać, aby się
      ratować. Jak Ci młode dorośnie, też będzie potrzebować mieszkania.
      Do zdolności kredytowej liczy się sam wyrok rozwodowy z wpisaną sumą, a nie
      potwierdzenia wpłat.

Pozdr, Rosa
    • rosaliza Re: kredyt dla samotnej matki 27.08.06, 21:27
      Po przejrzeniu postów na Forum radzę ci nie załamywać się ewentualną odpowiedzią
      Eksperta, tylko przejrzeć ofertę wszystkich dostępnych banków, bo co bank - to
      obyczaj i trzeba wszystko osobiście sprawdzić.
      Oferty wbrew pozorom bardzo się różnią. W Expanderze lub innym pośredniaku
      miewają bardzo dobre oferty i sprawnie liczą zdolność w odniesieniu do
      wszystkich banków.
      Ja zrobiłam tak, że najpierw sama rozmawiałam z wybranym bankiem, a potem
      dodatkowo zleciłam sprawę takiemu pośrednikowi. Uzyskałam o wiele lepszą ofertę.
      W dodatku o Ciebie walczą, bo mają swoje wejścia. Warto skorzystać, jeśli
      myślisz na poważnie.
      Rosa
      • kati072 Re: kredyt dla samotnej matki 28.08.06, 17:11
        Dzieki, zrobie tak jak mowisz... ale mimo wszystko boje sie ze bank mi nie da 300000 kredytu, mimo
        stalej, pewnej pracy.
    • pawel.usielski Re: kredyt dla samotnej matki 29.08.06, 12:29
      Witam,
      Kredyt na kupno działki i budowę domu nie jest do zrealizowania ze strony
      DOMBanku, bowiem wymagana jest działka jako wkład własny. Przy posiadaniu
      działki DOMBank jest w stanie skredytować w 100% budowę domu.
      Z poważaniem,
      Paweł Usielski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka