Dodaj do ulubionych

HSBC Polska Lichwiarze

IP: *.chello.pl 13.09.06, 19:29
mam z nimi umowę kredytową, obsługa kojarzy mi się bardziej z providentem niz
z Bamnkiem.
To lichwiarze. Nie dawno w czasie urlopu zapomniałem wpłacic raty (91 PLN),
przysłano mi wezwanie do zapłaty opłata za opóźnienie 80PLN (mimo ze mam ich
tabelę opłat i prowizji do umowy i tam widnieje taka opłata w wys. 20pln co i
tak uważam za zdzierstwo.

w międzyczasie dzwoniono do mnie kilkakrotnie z propozycjami kredytów za
niezaleganie z opłatami i terminowe spłaty.
Nikt nie raczył mnie powiadomić ze nie zapłaciłem raty.

Lichwa
Obserwuj wątek
    • Gość: meg Re: HSBC Polska Lichwiarze IP: 80.68.236.* 26.09.06, 20:40
      jezeli ktos dzwoni z propozycją to nie dzwoni w sprawie zaległości. Logiczne.
      Wszystko mozna wyjasnic w biurze obslugi klienta. Zadzwon tam i się dowiesz-
      podadzą ci kiedy wpływały raty. Ja mam tam zakup ratalny- wszystkie raty w
      terminie-nie mam problemów.
      • Gość: zadowolona Re: HSBC Polska Lichwiarze IP: 80.48.186.* 09.10.06, 11:05
        A mnie się z nimi współpracowało bardzo dobrze. Jako klientka byłam zadowolona,
        żadnych negatywnych przeżyć. Przypomnieli o ostatniej racie za co byłam rada, bo
        pewnie bym wpłaciła przez omyłkę kolejną (tak się jakoś do rat przyzwyczaiłam).
        Również zdarzyło mi się że pieniądze wpłynęły do nich później niż termin raty,
        ale nie obciążono mnie z tego tytułu żadną karą.

A swoją drogą, wszystkie banki zarabiają, czy na tym czy na tym, ale jednak, nic
        nie ma za darmo. Pozostaje podejmować dobre decyzje czy wybory....
    • Gość: gość portalu Re: HSBC Polska Lichwiarze IP: *.chello.pl 05.12.06, 21:32
      "przysłano mi wezwanie do zapłaty opłata za opóźnienie 80PLN (mimo ze mam ich
      > tabelę opłat i prowizji do umowy i tam widnieje taka opłata w wys. 20pln "

to znaczy że 4 razy nie wpłaciłeś raty w terminie.
      Napewno jeśli spóźniłeś się 4-6 dni to kary ci nie naliczą, ty gdybyś komuś
      pożyczył pieniądze też chętnie soliłbyś opłaty za spóźnienie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka