Dodaj do ulubionych

ROR Superkonto --> Inteligo?

06.11.06, 13:17
Jestem posiadaczem Superkonta w PKO BP, które założyłem jakiś czas temu. Ostatnio zacząłem myśleć o bankowości elektronicznej i gdybym nie chciał "uciekać" zbyt daleko od mojego obecnego banku, to w grę wchodzą dwa rozwiązania: albo udam się do banku i uruchomię usługę PKO Inteligo, albo zlikwiduję dotychczasowy rachunek i założę nowe konto Inteligo. Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś przedstawi mi w skrócie zalety i wady obu rozwiązań, zwłaszcza te dotyczące opłat, prowizji i oprocentowania. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: ROR Superkonto --> Inteligo? 16.11.06, 16:30
      grzmucin napisał:
      > Jestem posiadaczem Superkonta w PKO BP, które założyłem jakiś czas temu. Ostatn
      > io zacząłem myśleć o bankowości elektronicznej i gdybym nie chciał "uciekać" zb
      > yt daleko od mojego obecnego banku, to w grę wchodzą dwa rozwiązania: albo udam
      > się do banku i uruchomię usługę PKO Inteligo, albo zlikwiduję dotychczasowy ra
      > chunek i założę nowe konto Inteligo. Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś przedsta
      > wi mi w skrócie zalety i wady obu rozwiązań, zwłaszcza te dotyczące opłat, prow
      > izji i oprocentowania. Pozdrawiam.

Utrzymanie konta w PKO BP wraz z dostępem przez internet kosztuje miesięcznie
      7,40 zł. Przelew przez internet 50 groszy.
      Rachunek Inteligo to koszt 0,99 groszy miesięcznie za kartę (o ile saldo
      miesięczne będzie poniżej 100 zł, to konto kosztuje 4,99 zł - w innym wypadku
      jest bezpłatne). Przelewy kosztują 1 zł.

Rachunek Inteligo jest bardzo wygodny w użyciu, aczkolwiek jest dość ubogi,
      jesli chodzi o dodatkowe usługi - kredyt w rachunku, karta kredytowa, etc.
      Wszystko zależy od tego czego Pan będzie potrzebował od banku i jakie będzie Pan
      wykonywał operacje.

Oprocentowanie lokat - tutaj prowadzi Inteligo, aczkolwiek nie ma tu takich
      duzych różnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka