Dodaj do ulubionych

jaki jest gemony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:13
Co powiecie na GEmony czy naprawde siedzą tam ludzie bardzo rygorystyczni,że
dogadac sie nie można, moja sasiadka{starsza kobieta}wyslała do nich już 4
pisma o ugodowe załatwienie sprawy i ciągle dostaje"nie przychylamy się do
pani prożby"powinęla jej się noga jak nie jednemu z nas,chciałaby rozwiązać
ten problem lecz nie może są nieustępliwi jak jej pomóc pomoglam jej
finansowo lecz więcej nie mogę jak tam jest w tym banku
z góry serdeczne dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: załamana Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:56
      ja sie z nimi wogóle dogadac nie mogłam,tez mialam podobny problem ale chcialam
      placic w miare moich mozliwosci.nic sie nie dało.teraz mam od nich komornika na
      wypłacie,jestem załamana ale z drugiej strony sie ciesze ze komornik sciagnie i
      nie bede miała z nimi nic wspólnego.pozdrawiam.
      • Gość: olka Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:59
        Dziękuję bardzo za odpowiedz.Panią J...{sąsiadkę} czeka chyba to samo bo
        dostała już wypowiedzenie[czy jak to się nazywa] z banku.pozdrawiam i dziękuję
        • Gość: byly klient Re: jaki jest gemony IP: *.4web.pl 12.01.07, 17:06
          najgorszy jaki moze byc,totalnie olewajacy klienta, ktoremu przytrafi sie jakis
          nieszczesliwy zbieg okolicznosci, pracownicy chamscy i bezczelni.Nigdy w zyciu
          nie skorzystam juz z ich uslug, dla mnie przestal istniec!!! Pozdrawiam.
          • Gość: zadowolony Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:26
            Nie bede wypowiadal się na temat tego banku bo znowu dostane reprymende od
            jakiegoś fachowca bankowego,ale jak wiele innych nie zadowolonych zaliczam się
            do nich,wspolczuję i także nigdy nie skorzystam z ich usług,obecnie jestem
            zadowolony ze zmiany innego banku pozdr.
            • Gość: załamana Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 07:09
              odradzam.po telefonicznej rozmowie z nimi trzeslam sie z nerwow,pare razy
              doszlo do trzasniecia sluchawka bo mnie wyprowadzali z równowagi.nie polecam.
              • Gość: Mistrz-Feng Re: jaki jest gemony IP: *.orange.pl 13.01.07, 10:09
                Nie sztuka jest dac komus rybę,
                sztuka jest nauczyc go łowic ryby.

Niech sie wezmie do pracy a nie dzwonienie do GE Money.
                • Gość: zuzka Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 12:03
                  GE MONEY jest jak chorągiewka na wietrze.Nie polecam tego banku nikomu.W
                  zeszłym roku chciałam z tegoż banku kupić kuchnię na raty (wcześnie nie
                  korzystałam z usług banku) i niestety nie dość że na decyzję udzielenia kredytu
                  czekałam 20 min to jeszcze dostałam odmowę bez podania przyczyny.Pod koniec
                  ubiegłego roku zepsuła mi się pralka więc byłam zmuszona do kupna nowej,
                  oczywiście ponowiłam próbę w GE MONEY zakupu na raty i znowu dostałam odmowę!
                  Jakież było moje zdziwienie gdy poszłam do biura kredytowego po kredyt
                  gotówkowy i okazało się że GE MONEY udzielił mi kredytu w wysokości 6.800!
                  Rozumiecie coś z tego?Z kredytu zrezygnowałam bo pomyślałam że nikt mną
                  pomiatać nie będzie.Okazuje się że kredyty ratalne GE MONEY przyznaje w swojej
                  centrali w Gdańsku a kredyt gotówkowy przyznali mi w Tychach!Już nic z tego
                  całkiem nie rozumiem.Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić?
                  • Gość: pidżi już nic nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:49
                    Idziesz do banku po kredyt - dostajesz odmowę. Idziesz po raz drugi do tego
                    samego banku - to samo. Idziesz do biura kredytowego - dostajesz kredyt - nie
                    bierzesz go?.
                    Chyba lubisz sobie pochodzić.
          • Gość: bonifacy 15 Re: jaki jest gemony IP: *.crowley.pl 11.02.07, 22:01
            dzieńdobry
            czy z sąsiadką się coś udało załatwić ja jestem w podobnej sytuacji trochę
            kasy zdobyłam i mam nadzieję że uda się dojść do porozumienia. doczytałam się
            że można zwrócić się w sądzie w czasie rozprawy nakazującj mogą ustalić formę
            ratalną ale trzeba to zrobić zaraz po zakończeniu okesu wypowiedzenia. proszę
            dać znać co z sąsiadką ja dam znać co ja zwojowałam ale bank nie szczególny
            drogi diabelnie.
    • Gość: kolo Re: jaki jest gemony IP: *.softlab.gda.pl 13.01.07, 19:45
      'moja sasiadka{starsza kobieta}wyslała do nich już 4 pisma o ugodowe załatwienie
      sprawy i ciągle dostaje"nie przychylamy się do pani prośby'"'

no skandal po prostu...
      Bo oczywiście najlepiej byłoby żeby napisała raz a bank wtedy umorzyłby jej cały
      kredyt... Ludzie, skąd wy się urywacie?! A umowa???!!! Jest tam koszt i wysokość
      raty, czy nie?

Bo jeśli jest to bank MOŻE, ale w żadnym wypadku nie musi niczego zmieniać. A
      jeśli nie zmienia to trudno się dziwić - to jest instytucja komercyjna (zysk) a
      nie charytatywna (rozdawanie). Bank to jest dobry jak daje pieniążki... Ale jak
      się domaga ich zwrotu razem z ceną usługi (odsetki i prowizja) to bank jest beee...

A pani na bazarku też się czepiacie, jak wam pietruszkę sprzedaje za więcej niż
      sama ją kupuje (albo hoduje)?????
    • Gość: lolitka25 Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:22
      Zuzka czego ty nie rozumiesz, bo sama juz nie wiem.Mowisz ze kredyty ratalne
      przyznaja w Gdańsku, a gotowkowe w Tychach.Moze napisze/wyjasnie po polsku:
      otoz:kredytami gotowkowymi, ratalnymi, samochodowymi zajmuje sie Gdańsk, tam
      miescie sie m.in centrala GE Money.A kredyt gotowkowy sprzedali ci w Tychach bo
      to chyba logiczne i kazdy o tym wie, ze GE ma biura kredytowe i agencje z nim
      wspolpracujące w calej polsce...
    • Gość: bonifacy 15 Re: jaki jest gemony IP: *.crowley.pl 19.02.07, 21:00
      dogadałam się z nimi mam dość budżet mi leci że ostatkiem sił go sklejam ale
      chyb wybronie się od komornika. uzyskałam odpowiedź że mimo możliwości zmiany
      decyzji itp to moge wpłacać uzgodnione z nimi kwoty i jeżeli będę się tego
      trzymać to sprawa nie pójdzie do sądu ja jestem usatysfakcjonowana tym. może
      pani sąsiadka jeszcze spróbuje komornik kurcze to droga sprawa.
      • Gość: max Re: jaki jest gemony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 03:15
        Bonifacy 15 napisał:
        "uzyskałam odpowiedź że mimo możliwości zmiany decyzji itp to moge wpłacać
        uzgodnione z nimi kwoty i jeżeli będę się tego trzymać to sprawa nie pójdzie do
        sądu ..."

Nic na "buzię" - jesli zgadzają się na ugodę mimo wypowiedzenia, zażądaj tego
        na piśmie. A sprawę i tak oddadzą do sądu /bankowy tytuł egzekucyjny/ i
        końcowej fazie spłaty, jesli się wywiążesz, dowalą Ci opłatę sadową.

Wiem z autopsji - jak brata załatwili z kredytem na auto - miał krach
        finansowy, dostał wypowiedzenie kredytu więc napisał pismo, by zabrali auto.
        Potem ktoś zadzwonił "z ugodą". Przez rok się wywiązywał,jak się umówił, ale
        ostatnia wpłata nieco się powiększyła...przez koszty wyroku sądowego, który w
        międzyczasie uzyskali.Zapewniali go wczesniej, ze nie oddadzą sprawy do sądu -
        potem się okazało, że ugoda to jedno, a PROCEDURY BANKOWE TO DRUGIE...

A wydawało się, ze to taki ludzki bank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka