Dodaj do ulubionych

rozliczenie z us (internet, fundusz remontowy)

07.02.07, 13:14
witam,
mam pytanko, czy za rok 2006 również mogę odliczyć płatności za internet i
fundusz remontowy. dzięki za info i pzdr.
Obserwuj wątek
    • escribir Re: rozliczenie z us (internet, fundusz remontowy 07.02.07, 19:20
      lucia67 napisała:

> witam,
      > mam pytanko, czy za rok 2006 również mogę odliczyć płatności za internet i
      > fundusz remontowy. dzięki za info i pzdr.

internet - TAK
      remontówka- NIE, czyba że cos ci zostało z 2005 roku do przeniesienia na 2006
    • Gość: zbyszek Re: rozliczenie z us fundusz remontowy IP: *.telpol.net.pl 25.02.07, 21:27
      • kch75 internet a malzonkowie 26.02.07, 13:33
        jak to rozliczyc jesli sie razem rozliczamy , dolaczyc 2 PITy O ?
        bo jak zsumuje na jednym to mam duzo ponad limit ( 760zl)

help
        • Gość: jola Re: internet a malzonkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:03
          a ile faktycznie zapłaciliście za internet[na fakturach].płacicie podwójnie,
          każdy od siebie?
        • Gość: Jola Re: internet a malzonkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:08
          ja też rozliczam się razem z mężem i z faktur za 2006 rok za internet wynikało
          że zapłaciliśmy 665 zł i tyle wpisałam w jednym pit-O w miejscu pierwszego
          podatnika.macie pokrycie w fakturach na wyższą kwote? bez pokrycia nie możecie
          odliczyć żadnej kwoty. A skoro jesteście małżeństwem to chyba płacicie za jeden
          internet razem.pozdrawiam
          • Gość: iwka Re: internet a malzonkowie IP: *.e-wro.net.pl 03.03.07, 21:43
            gdzie ując ten internet, prosze o pomoc
            • escribir Re: internet a malzonkowie 04.03.07, 11:16
              Gość portalu: iwka napisał(a):

> gdzie ując ten internet, prosze o pomoc

w załączniku PIT-O
              • winieta internet a tel. służbowy 07.03.07, 16:46
                Korzystamy z tel. służbowego, fv wystawiane są na pracodawcę a pracodawca
                potrąca tę kwotę z pensji. Czy możemy odliczyć wydatki na internet ? Nawet
                jeśli nie mamy fv ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka