Gość: v IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:06 pierwszy :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :-O Re: Niemodne lokaty: Polacy szukają zysków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:35 Drugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Niemodne lokaty: Polacy szukają zysków IP: *.aster.pl 20.02.07, 11:23 trzeci! yesyesyes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Niemodne lokaty: Polacy szukają zysków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:13 czternasty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 Polacy wolą wirtualne papierki od cukierków IP: *.acn.waw.pl 20.02.07, 14:37 czyli wydruki z funduszy i zakladają ze łancuszek sw. Antoniego nigdy sie nie skonczy. A te akcje raz na jakis czas spadają na dno. Nasdaq stracil w 2000r 78% wartosci i spadl z ponad 5000 pkt do ponad 1000pkt. Do dzis nie przekroczyl polowy wartosci z 2000r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Wielka ściema IP: *.pzl.swidnik.pl 20.02.07, 11:23 Z tymi lokatami kombinowanymi to wielka ściema. Przykładem niech będzie BPH gdzie konsultant obiecywał krociowe zyski na poziomie 25%, a w razie załamania indeksów pewne 7%. Tylko że nie wspominał że zysk 7% dotyczy pełnych 3 lat (czyli po 2,3% rocznie) a krociowe zyski są takie, że uwzględniając zawiły wzór matematyczny jakim opisywany jest zysk dla klienta (nie mylić z zyskiem realnym) to mimo hossy w 2006 r. nie udało się tej lokacie wyjść poza gwarantowane 7%. Ludzie dokładnie czytajcie umowy na takie lokaty!!!! Podobnie jest u konkurencji które mamią konkursem z samochodami, wycieczkami, konsolami gier i innymi gadgetami które i tak sami sobie kupimy tym co złupi od nas bank. Już lepiej samemu zainwestować nawet w bezpieczny fundusz. Będzie się mieć większy zwrot niż przez te kombinowane lokaty, które tylko skubią klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:27 bo to sa lokaty nie dla idiotów takich jak ty jezeli ktos nie rozumie zasady działania inwestycji niech w nia nie wchodzi, a nie pozniej ma pretensje do wszystkich tylko nie do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupazgrzyba nahalny produkcyjniak agencji PiArowej IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.07, 11:38 w dodatku pełen sprzeczności. Jego komercyjne tło zdradza słowo "Niemodne" w tytule. Najpierw atak. Zasugerowanie tym, którzy trzymają pieniądze na lokatach, że są niemodni. "Polacy szukają zysków". Czyli ten, kto trzyma na lokacie, nie dość że jest niemodny, to jak inni Polacy, nie szuka zysków. Włos się jeży na głowie. Teraz to co wytłuszczonym drukiem pod nagłówkiem " Koniec ery zwykłych lokat? " Czyli przygotowujemy do rozmiękczania sensacyjnego tonu z nagłówka. Dalej "W tym roku po raz pierwszy częściej od nich będziemy wybierali tzw. lokaty strukturyzowane". - "będziemy wybierali". Oczywiście to hipoteza, bo kto może mówić ze 100% pewnością o przyszłości. Raczej nie hipoteza, to sugestia. My, modni Polacy, szukający zysków powinniśmy zainteresować się lokatami strukturyzowanymi. Teraz treść artykułu: "Bankowe lokaty wciąż pozostają najpopularniejszym sposobem oszczędzania Polaków". Czyli zwrot o 180 stopni. To nic, że nie modne i nie dają zysku. "jeśli fortuna będzie sprzyjała - zarobi nawet dziesięć razy tyle", bo te 10 ze 100 zł, "idą na: zakup bardzo ryzykownej opcji (...) na której można zarobić krocie." Czyli żebym ze 100 zł zarobił 1000 ("10 razy tyle"). To znaczy, że na tych z tych 10 zł powinno się zrobić ok. 900 (pomijam to co zarabiam z 90 zł w mało rentownych obligacjach). To nieźle. Pewnie to się często zdarza "Idzie moda na lokaty inwestycyjne? " No idzie? Matko, dalej mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam się na tym Re: pismaku zajmij się lepiej MODĄ na stringi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:18 ....tak dla wszystkich będzie lepiej! Mogę wiedzieć które obligacje są oprocentowane na 3 procent niemający pojęcia pismaku? Czy wiesz pismaku, że nie istnieją instrumenty (opcje)ryzykowne same w sobie? To brak umiejętności sprawia, że ryzykowne jest wyłącznie działanie podjęte przez "inwestora" Słyszałeś pismaku o czymś takim jak zarządzanie wielkością pozycji??? Nie? To się nie podejmuj pisania o czymś co jest ci zupełnie obce! A może by tak GW spłodziła wreszcie artykuł o pismakach nie mających o niczym pojęcia a tworzących bzdurne opowiadanka za kasę od cichego sponsora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Re: sponsorowanym prseudoartykułom mówimy NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:31 też mnie zniesmaczył ten "artykuł", ale jak widzę już wszystko co miałem na ten temat powiedcieć zdążyliście tu wpisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 6,1% i więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:06 Witam. Dlaczego na tego typu portalach opisuje sie tylko lokaty bankowe.Przecież bardzo dobrą ofertę posiadają miedzy innymi SKOK-i. Jeden z nich na dolnym śląsku (kto zechce to znajdzie) oferuje nawet 6,1% i więcej w zależności od wartości lokaty oraz jej okresu. Ryzyko minimalne, wysokie gwarancje, a z tego co mi wiadomo (pomimo licznych czarnoPiaRowskich artykułów ), te instytucje mają przyszłość. Na całym świecie takie instytucje bardzo dobrze sobie radzą od lat wypełniając niszę na ryku usług finansowych. Jestem klientem tej firmy ponad 4 lata i nie mogę powiedzieć nic złego na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jako_tako Re: 6,1% i więcej 20.02.07, 16:52 >Ryzyko minimalne, wysokie gwarancje Ryzyko minimalne do 20 tys. Euro. Wiecej bym tam nie dawal pod zadnym pozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: 6,1% i więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:06 Niby tak, ale w 100% a BFG 90%. a z tego co wiem, to banki padały (np. Staropolski) a SKOK chyba żadna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do Fundu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:00 szy, niż samemu otworzyć jakiś interes. Brak wiary w powodzenie inwestycji? Czy brak wiary w ułatwienia serwowane nam prze IV RP? A przecież jest wspaniała koniunktura! Hahaha. Bawcie się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do F IP: 80.68.236.* 20.02.07, 15:09 Gość portalu: marek napisał(a): > Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do Funduszy, niż samemu otworzyć > jakiś interes. Brak wiary w powodzenie inwestycji? Czy > brak wiary w ułatwienia serwowane nam prze IV RP? A przecież jest wspaniała ko > niunktura! Hahaha. Bawcie się dobrze! Fascynujące że ludzie kupują samochody zamiast sami je budować, że chodzą do restauracji zamiast sami gotować, że kupują systemy operacyjne zamiast sami je pisać, że kupują benzynę zamiast sami ją rafinować z ropy naftowej, którą sami nie przywożą tankowcami z teksasu! Nie przyszło Ci do głowy że ktoś może (tak jak ja na przykład) być świetnym fachowcem (i w związku z tym nieźle opłacanym - stąd nadwyżka na inwestycje) w swojej dziedzinie i kompletnie się nie znać na zarządzaniu i prowadzeniu firmy? I w związku z tym że ja wiem że się nie znam na prowadzeniu firmy, przekazuję swoje pieniądze tym kórzy się na tym znają by te pieniądze pomnożyli dla mnie. Czy to tak trudno zrozumieć? Właśnie tacy ludzie jak Ty rządzą naszym biednym krajem - znają się na wszystkim w swoim mniemaniu i nie przychodzi im do głowy że może jest ktoś kto się na tym zna lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:28 Nic z tych rzeczy, które mi zarzuczasz. Nie śmiem myśleć, że znam się na czymś dobrze! Wręcz przeciwnie. Mnie chodzi, o pewien trend, że ludzie mając wolne środki wolą (statystycznie) inwestować w Fundusze, niż kręcić swoj interes i tyle! Nie słyszłem o boomie w zakładaniu małych przedsiębiorstw. A przecież, własnie ,małe podmioty gospodarcze pchają gospodarkę do przodu. Więc jak to jest z tym wzrostem. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jako_tako Re: Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do F 20.02.07, 16:55 Slyszales o dywersyfikacji? Ladowanie wszystkich oszczednosci w jedna firme jest dosc ryzykowne. Niezaleznie od tego wiekszosc ludzi woli swiety spokoj i ja to rozumiem. Gość portalu: marek napisał(a): Mnie chodzi, o pewien trend, że ludzie mając wolne śr > odki wolą (statystycznie) inwestować w Fundusze, niż kręcić swoj interes i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Fascynujace jest, że ludzie wolą wpłacic do F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:24 Argument o świętym spokoju mnie przekonuje :) Odpowiedz Link Zgłoś