kolargolo 20.04.07, 09:20 Chce kupic lokal uslugowy i go wynajac duzej firmie (chetnych jest wielu). Przy obecnych (rosnacych) czynszach koszt zwroci mi sie w 7 lat. Czy wie ktos jaki bank daje kredyty na lokale uslugowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernadeta27 Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.04.07, 09:47 Witam. Proszę o podanie danych dotyczących kredytu-wykonam symulację kredytową. b.luberda@mcl.com.pl 697 500 517 Bernadeta Luberad Odpowiedz Link Zgłoś
ziut19 Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.04.07, 10:00 PKO BP, lub Metrobank. Jest takze kilka innych mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.usielski Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.04.07, 10:45 Dzień dobry, Jeżeli jest to lokal w bloku lub kamienicy to kredyt taki jest możliwy w DOMBanku. Na pewno, opierać będziemy się jednak (badanie zdolności finansowej), na aktualnym źródle dochodu i jego historii a nie na analizie dochodowości przedsięwzięcia. Z poważaniem, Paweł Usielski Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.04.07, 21:07 lokal jest w bloku budowanym przez spoldzielnie. rozumiem ze jesli kwalifikowalby sie na kredyt mieszkaniowy w DomBanku to na kredyt na lokal uslugowy tez powinienem dostac zgode? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.tomczyk Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.04.07, 22:00 jeżeli sprawa dotyczy kredytu, w który do analizy będzie się brało dochody przyszłe to są dwa banki które dają taką możliwość. Podczas opierania się na obecnych dochodach to liczba ich się nieznacznie zwiększy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Kredyt na lokal uslugowy 04.05.07, 14:52 a ktore banki wezma pod uwage przyszle dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
pola555 Re: Kredyt na lokal uslugowy 29.04.07, 14:46 Do Pana Pawła, Też jestem zainteresowana kredytem na lokal użytkowy, mam już jeden który wynajmuję. Zapytanie: czy dochody z wynajmu posiadanego już lokalu będą bilansowane z dochodami z pracy. W jakiej wysokości mogę dostać kredyt jeśli łączny dochód na dwie osoby wynosi 4500 zł.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magda2721 Re: Kredyt na lokal uslugowy 07.05.07, 14:15 Witam, chetnie pomoge w uzyskaniu takiego kredytu być może na warunkach kredytu hipotecznego(czyli najniższe oprocentowanie) jestem z Warszawy Magdalena Majewska 607234999 m.majewska@kre-dom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gaudi26 Re: Kredyt na lokal uslugowy 20.05.07, 00:36 Proponuje DomBank. Zainteresowanych kredytami hipotecznymi zapraszam na moją stronę www.wujek4.systempartnerski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mikim30 podobnie..... 27.05.07, 19:59 Mam obecnie podobny problem. Jestem w trakcie poszukiwania najkorzystniejszej formy finansowania. Z tego co się zorientowałem warto zarejstrowac działalność gospodarczą, i lokal użytkowy kupić na firmę (możliwość odliczenia VAT i amortyzacja lokalu, odsetek). Jestem umówiony z księgowym (obecnie nie jestem płatnikiem vat)... W PKO BP, gdzie posiadam konto Aurum - kredyt dla firmy, do wysokości 80% wartości nieruchomości w oparciu o Biznes Plan (prognozy firmy) i PIT-36 z ubiegłego roku. Takie kryteria są dla mnie bardzo interesujące... Jestem otwary na propozycje i porady... Odpowiedz Link Zgłoś
bernadeta27 Re: podobnie..... 28.05.07, 12:55 Witam.Bernatka 12:45:18 ,,Mam obecnie podobny problem. Jestem w trakcie poszukiwania najkorzystniejszej formy finansowania. Z tego co się zorientowałem warto zarejstrowac działalność gospodarczą, i lokal użytkowy kupić na firmę (możliwość odliczenia VAT i amortyzacja lokalu, odsetek). Jestem umówiony z księgowym (obecnie nie jestem płatnikiem vat)... W PKO BP, gdzie posiadam konto Aurum - kredyt dla firmy, do wysokości 80% wartości nieruchomości w oparciu o Biznes Plan (prognozy firmy) i PIT-36 z ubiegłego roku. Takie kryteria są dla mnie bardzo interesujące... Jestem otwary na propozycje i porady...,, Jest możliwy zakup lokalu uzytkowego nawet dla nowopowstałej firmy, pod warunkiem poręczenia kredytu przez inna firmę wykazująca zdolność kredytową. Pozdrawiam. Bernadeta Luberda b.luberda@mcl.com.pl 697 500 517 Odpowiedz Link Zgłoś
wirus2006 Re: podobnie..... 28.05.07, 17:10 Jest bardzo mało banków które zabezpieczają się lokalem usługowym. Ja osobiście polecam Dombank najszybciej najmniejformalnosci najprzyjemniej :D Jeśli ktoś jest zainteresowany ofertę DomBanku ( kredyt na osobę fizyczną) proszę o kontakt na e-mail elcapital@wp.pl jak ktoś chce zakupić lokal na firmę także zapraszam do współpracy dyspunuje ofertami najlepszych polskich banków. Odpowiedz Link Zgłoś
monru Re: Kredyt na lokal uslugowy 11.06.07, 21:07 pawel.usielski napisał: > Dzień dobry, > Jeżeli jest to lokal w bloku lub kamienicy to kredyt taki jest możliwy w > DOMBanku. Na pewno, opierać będziemy się jednak (badanie zdolności > finansowej), na aktualnym źródle dochodu i jego historii a nie na analizie > dochodowości przedsięwzięcia. > > Z poważaniem, > Paweł Usielski Kupuję lokal niemieszkalny w kamienicy, proszę o informacje jaki kredyt najlepszy byłby dla osoby prowadzącej działalność na zasadach ogólnych. pozdrawiam i proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.tomczyk Re: Kredyt na lokal uslugowy 11.06.07, 22:08 monru napisała: > Kupuję lokal niemieszkalny w kamienicy, proszę o informacje jaki kredyt najleps > zy byłby dla osoby prowadzącej działalność na zasadach ogólnych. > pozdrawiam i proszę o informacje > info na mailu gazety Odpowiedz Link Zgłoś
monru Re: Kredyt na lokal uslugowy 12.06.07, 21:09 Oczekuję w dalszym ciągu propozycji. Od Pana Wiesława Tomczyka także, przesłałam wszystkie niezbędne dane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś