aniax23 10.06.07, 21:55 Zastanawiam się nad wyborem II filaru ubezpieczenia. Czy OFE Polsat to dobry wybór? Według rankingów najlepiej zarabia... Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: OFE Polsat 11.06.07, 10:51 Moim zdaniem dobry. Niekótrzy podnoszą, że Polsat nie jest zbyt pewną instytucją finansową, więc proponuję zmienić OFE - przed przejściem na emeryturę - na "peniejszą instytucę", np. ING. A na razie niech zarabia Polsat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expand. Re: OFE Polsat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:13 Polsat? A od kiedy to jest instytucja finansowa? Gdzie pewnosc ze ci srodki na emeryture wyplacą? Wybrałabym ING lub AIG!! Jesli jestes ze slaska to moja kolezanka z mlodych lat pracuje dla ofe i jest kompetentna, doradzi i wytłumaczy ci ten rynek i reforme a i tak wybierzesz co bedziesz chciał! Podam telefon jak bedziesz zaint. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expand. Re: OFE Polsat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:14 Przepraszam za forme męską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniax23 Re: OFE Polsat 11.06.07, 22:58 dziękuję, nie jestem ze śląska :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: OFE Polsat 12.06.07, 16:54 > Polsat? A od kiedy to jest instytucja finansowa? Od kiedy nają OFE? ;) > Gdzie pewnosc ze ci srodki na emeryture wyplacą? Moim zdaniem taka sama pewnosc jak w kazdym innym OFE. Gdyby ING mialo w tej chwili najwyzsze stopy zwrotu to wszyscy by mowili "wchodz w ING - zarabia najwiecej". A jak ING nie ma najwyzszych, to wszyscy pomijaja fakt zyskow i klada nacisk na "bezpieczenstwo, pewnosc, tradycje instytucji finansowej". Napisze tak - gdybym JA teraz wybieral OFE - wybralbym Polsat. Liczy sie zysk i tyle. A ze wybieralem pare lat temu, to wybralem ING, bo wtedy ING dawalo najwiekszy zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LubieAIG;) Re: OFE Polsat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:19 bwportal.pl z całym szacunkiem, ale jak Ci juz nie pasi ING to przetransferuj środki do Polsatu... przecież to nic nie kosztuje! Jakaś paranoja!! "Jakbym dzis wybierał to..." to zamiast gdybać znajdz agenta Polsatu i złoż podpis! Dziś masz wybór, tymbardziej,że jak mniemam masz juz jakis kapitał, wiec daj Polsatowi poobracac tymi srodkami! Proste!! Wkurza mnie teoria, mowisz i radzisz Ani co innego a sam robisz co innego! Odpowiedz Link Zgłoś
4nsi.c Re: OFE Polsat 14.06.07, 08:54 Może bwportal.pl ma konto emerytalne w ING krócej niż 2 lata? Wtedy musiałby zapłacić opłatę transferową i mu się nie kalkuluje. No chyba że ma dłużej to nie widzę problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś