Dodaj do ulubionych

Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego

IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 13.06.03, 10:56
Od dziś będę tylko pozytywnie myślał o piątku 13-tego. Rozwiązałem umowę
rachunku z dziadowskim Pekao SA.
Mimo super nieatraakcyjnych warunków (oproc. rachunku 0,1%, debetu 19,5%,
przyznanie debetu 1,8%) na koniec udało im się zaskoczyć mnie jeszcze raz.
Mam (miałem) rachunek od 7 lat. Od 5 lat mam linię kredytową. Przez cały
okres nie było ani jednego niedozwolonego przekroczenia rachunku, często
debet nie był wykorzystywany. Dobre i stałe zarobki przez cały okres. Mimo to
w dniu wczorajszym otrzymałem od nich pisemk, że aby przedłużyć linię
kredytową muszę dostarczyć zaświadczenie o zarobkach i ponownie wypełnić
ankietę informacyjną (imię, nazwisko, data urodzenia, zawód .....). Zatem
nagrodą dla stałego i sprawdzonego klienta, orócz rewelacyjnie
nieatrakcyjnych warunków jest coroczne ponowne ubieganie się o linie. Jakby
bank nie mógł ocenić historii rachunku.
Szczęśliwie nie jest to mój problem. Nowy bank nawet nie chciał zaświadczenia
o zarobkach. Wystarczyła historia z Pekao SA. Oprocentowanie o 1/3 niższe,
opłata za przyznanie znacząco niższa.
Osobiście wszystkim radzę wypisać się z Pekao S.A.
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego 13.06.03, 11:08
      Mozesz nadac, jak sie nazywa ten twoj nowy bank?
      Moj podreczny pesymista podpowiada mi ze wkrotce i ten nowy cie czyms
      zaskoczy :-((
      Jak tak czytam watki tu - zaskakuje mnie jedna rzecz. Skad sie w nas wszystkich
      bierze to jakies oczekiwanie ze banki beda pracowac lepiej i traktowac nas
      lepiej niz inne instytucje biorace od nas pieniadze? Szpitale, kolej, serwisy
      samochodowe, administracja. Chyba stad, ze instytucje finansowe bombarduja nas
      reklamami, pokazujacymi jakie sa fajne. Ale wtedy efekt tych reklam bedzie
      wrecz przeciwny.
      Pozdr.
      B.
      Polecam dzis w 'Rz':
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030613/ekonomia/ekonomia_a_14.html
      • Gość: rsa127 Re: Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 13.06.03, 11:29
        Nowy bank to Multibank. Moje oczekiwanie dobrego traktowanie bierze się z tego,
        że wiem, że można. Spędziłem dwa lata w Wielkiej Brytanii. Miałem kilka
        rachunków studenckich. Zatem jako dość kiepski klient (mało dochodowy) byłem
        bardzie zadowolony z usług niż klient VIP w Polsce. Nadmienię też, że jako
        student z kraju zza żelaznej kurtyny dostałem znaczący kredyt dużo łatwiej niż
        linię kredytową w Polsce.

brezly napisał:

> Mozesz nadac, jak sie nazywa ten twoj nowy bank?
        > Moj podreczny pesymista podpowiada mi ze wkrotce i ten nowy cie czyms
        > zaskoczy :-((
        > Jak tak czytam watki tu - zaskakuje mnie jedna rzecz. Skad sie w nas
        wszystkich
        >
        > bierze to jakies oczekiwanie ze banki beda pracowac lepiej i traktowac nas
        > lepiej niz inne instytucje biorace od nas pieniadze? Szpitale, kolej, serwisy
        > samochodowe, administracja. Chyba stad, ze instytucje finansowe bombarduja
        nas
        > reklamami, pokazujacymi jakie sa fajne. Ale wtedy efekt tych reklam bedzie
        > wrecz przeciwny.
        > Pozdr.
        > B.
        > Polecam dzis w 'Rz':
        > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030613/ekonomia/ekonomia_a_14.html
      • Gość: rsa127 Re: Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 13.06.03, 11:32
        Jeszcze jedno. Nie oczekuję, że będę super zachwycony nowym bankiem. Zawsze coś
        wypłynie (może jest to realizm, nie pesymizm w moim przypadku). Nie mam jednak
        poczucia obdzierania ze skóry.
    • Gość: corregidor Re: Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 10:25
      Po 9 latach posiadania rachunku w pekao wynislem sie stamtad do multibanku
      Oplaty spadly mi o 70% albo wiecej
      Odnosi sie to do linii kredytowej, z ktora sie przenioslem
      nie wspominajac o jakosci obslugi
    • Gość: recznik Pekao SA - Nieprzyjazny dla klienta IP: 62.181.161.* 15.12.03, 10:26
      Nieprzyjazne robia sie rowniez godziny otwarcia bankow Pekao. Na sile chce sie
      nas wtloczyc w operacje wykonywane przez internet (zeby oszczedzic na kosztach
      zatrudnienia pracownikow ?), zatem czas otwarcia bankow dostosowuje sie do
      potrzeb albo prezesow - majacych do dyspozycji specjalnych goncow, albo
      emerytow - dysponujacych czasem wolnym. W ten sposob klasa srednia, czyli
      zazwyczaj ludzie na etatach, pracujacy od godziny 8(9) do 16-ej (17)-lub czesto
      dluzej, dostaje jak zwykle po glowie i nie ma dostepu do banku i wlasnych
      pieniedzy (gdy bankomat nie dziala). Taki prezent swiateczny zgotowal swoim
      klientom PeKaO (4 filia, VIII O/W-wa), ustalajac - od grudnia - godziny pracy
      filii od 10h30 (!)do 18h, od poniedzialku do piatku - bez soboty. Wedle opinii
      VIII Oddzialu zmiany dokonano rzekomo "na zyczenie klientow", zas bank otwarty
      w soboty (tak jak przed zmiana) generuje duze koszty pracy. Dziekujemy PeKaO !
      Dzieki temu rozwiazaniu, macie wiecej pieniedzy na oplacanie w TV klamliwych
      reklam o waszej "trosce o dobro klienta" ! No i oczywiscie premii dla swoich
      VIP-ow.
      • Gość: mont Re: Pekao SA - Nieprzyjazny dla klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:18
        kolego/(zanko)
        walnij w diably ten bank
        i wynies sie do
        czegos bardziej cywilizowanego
        ja tak zrobilem
        i jestem miesiac w miesiac pare stow do przodu
        • Gość: lirka Ten bank to tragedia IP: *.dial.pl 29.12.03, 11:25
          Ten bank jest tragiczny, ludzie powinni masowo zacząć zamykać w nim rachunki to
          może by się opamiętali albo padli i byłby spokój.
    • nailz Re: Pekao SA - Najszczęśliwszy piątek 13-tego 29.12.03, 15:56
      Kolego, ja ten krok uczynilem juz 2 lata temu, do tego samego banku, za trzy
      razy wyzsza linie kredytowa place te same odsetki co u zlodzieja Pekao SA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka