Dodaj do ulubionych

operat szacunkowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 07:40
Kto się zajmuje wykonaniem operatu szacunkowego? Proszę o informacje
Obserwuj wątek
    • wieslaw.tomczyk Re: operat szacunkowy 15.07.07, 11:42
      rzeczoznawca majątkowy. Może być zlecony w banku lub poszukujesz sama
    • Gość: magda Re: operat szacunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:11
      Dziękuję za odpowiedź, a ile orientacyjnie może mnie kosztować taka wycena?, czy
      to zależy od wartości nieruchomości?
      • Gość: kar_ma Re: operat szacunkowy IP: *.chello.pl 15.07.07, 15:46
        Cena z reguły zależy od rodzaju nieruchomości - czy to jest mieszkanie, działka
        niezabudowana, dom jednorodzinny, itp.

jeżeli przedzwonisz do kilku biur rzeczoznawców majątkowych to poznasz ceny, są
        zróżnicowane w różnych regionach Polski
      • wichura Re: operat szacunkowy 15.07.07, 16:08
        W Warszawie za wycenę mieszkania płaci się 300-600 zł netto. Cena zależy przede
        wszystkim od rzeczoznawcy - mali biorą mniej (i jeszcze w kwocie netto :)) i
        lokalizacji (ta determinuje koszty rzeczoznawcy - dojazdy etc. i trud jaki musi
        sobie zadać przy wycenie - jeśli jest na danym rynku dużo transakcji
        to "zerżnie" inny operat (oczywiście z niewielkimi zmianami).
        Wycena działki powinna kosztować też coś koło tego, pewnie za wycenę domu wezmą
        więcej.
    • Gość: (noonka) Re: operat szacunkowy IP: *.hochtief.de 16.07.07, 15:14
      w moim przypadku zaplacilam za operat szacunkowy 500zl. Mieszkanie w bloku.
      Rzeczoznwca, ktory nam wycenial zrobil to szybko - chyba 3 dni. Kredyt
      hipoteczny bralam w Lukas banku. Pzdr.
      • Gość: magda Re: operat szacunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 16:07
        Dziękuję za odpowiedź, ja mam dom (stary i nieduży)ale działka ma ok.1000m,to
        chyba zapłacę więcej niż 500zł.Mieszkam w okolicach Poznania. Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka