Gość: magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 07:40 Kto się zajmuje wykonaniem operatu szacunkowego? Proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslaw.tomczyk Re: operat szacunkowy 15.07.07, 11:42 rzeczoznawca majątkowy. Może być zlecony w banku lub poszukujesz sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: operat szacunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:11 Dziękuję za odpowiedź, a ile orientacyjnie może mnie kosztować taka wycena?, czy to zależy od wartości nieruchomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_ma Re: operat szacunkowy IP: *.chello.pl 15.07.07, 15:46 Cena z reguły zależy od rodzaju nieruchomości - czy to jest mieszkanie, działka niezabudowana, dom jednorodzinny, itp. jeżeli przedzwonisz do kilku biur rzeczoznawców majątkowych to poznasz ceny, są zróżnicowane w różnych regionach Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: operat szacunkowy 15.07.07, 16:08 W Warszawie za wycenę mieszkania płaci się 300-600 zł netto. Cena zależy przede wszystkim od rzeczoznawcy - mali biorą mniej (i jeszcze w kwocie netto :)) i lokalizacji (ta determinuje koszty rzeczoznawcy - dojazdy etc. i trud jaki musi sobie zadać przy wycenie - jeśli jest na danym rynku dużo transakcji to "zerżnie" inny operat (oczywiście z niewielkimi zmianami). Wycena działki powinna kosztować też coś koło tego, pewnie za wycenę domu wezmą więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (noonka) Re: operat szacunkowy IP: *.hochtief.de 16.07.07, 15:14 w moim przypadku zaplacilam za operat szacunkowy 500zl. Mieszkanie w bloku. Rzeczoznwca, ktory nam wycenial zrobil to szybko - chyba 3 dni. Kredyt hipoteczny bralam w Lukas banku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: operat szacunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 16:07 Dziękuję za odpowiedź, ja mam dom (stary i nieduży)ale działka ma ok.1000m,to chyba zapłacę więcej niż 500zł.Mieszkam w okolicach Poznania. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś