jakajagosia 07.09.07, 18:55 jak we wstępie,taką kwotą dysponuje moja Mama i zupełnie nie wie co zrobić z tymi pieniędzmi, żeby nie stracić. Dodam, że żadne ryzykowne operacje nie wchodzą w grę. Będę wdzięczna za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogaty_ojciec Witam serdecznie, 08.09.07, 18:46 Witam serdecznie, Poszukuję inwestora, aby pomógł mi założyć firmę. Firma o profilu IT, czyli szeroko pojęte usługi związane z komputerami. Podstawowe usługi, które będzie świadczyła są bezpośrednio związane z internetem - projektowanie serwisów internetowych, wsparcie e-marketingowe, outsourcing. W późniejszym czasie dojdzie również obsługa klientów na miejscu - opieka techniczna nad systemami informatycznymi firm, serwis, reklama i konsulting. Tworzeniem serwisów internetowych zajmuję się już 5 lat i doskonale wiem, że jest to opłacalny interes. Muszę tylko zarejestrować firmę i stać się VATowcem, żeby zacząć dostawać normalne zlecenia za porządne pieniądze. Pomysłów i energii mam bardzo dużo, jedyne czego potrzebuję to finansowe wsparcie. Konkrety: Potrzebuję ok. 10 000 zł (optymalnie 15 000 zł). Kwota nie jest wygórowana, zwłaszcza jak na firmę o profilu IT. Oczywiście większość pieniędzy idzie na zakupienie komputera wraz z oryginalnym oprogramowaniem. W kwotę jest również wliczone kupno podstawowych mebli-wyposażenia biurowego, koszty rejestracji firmy i opłaty za pierwsze 2 miesiące wynajmowania biura, koszty podłączenia internetu, wykupienia odpowiedniego konta www i domeny, oraz pieniądze na reklamę. Rejon prowadzenia działalności to praktycznie cały kraj (później także kraje zachodnie), bo internet jest wszędzie, a wszystkie faktury i umowy w prosty sposób można przesłać pocztą. Biuro będzie znajdowało się w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, czyli w Lublinie. Oczywiście powstaną odpowiednie oddziały we Wrocławiu, Warszawie i Krakowie, ale dopiero w późniejszym czasie. Mój email to dragonspro@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś