Dodaj do ulubionych

jak zainwestować 50tyś?

07.09.07, 18:55
jak we wstępie,taką kwotą dysponuje moja Mama i zupełnie nie wie co
zrobić z tymi pieniędzmi, żeby nie stracić. Dodam, że żadne
ryzykowne operacje nie wchodzą w grę. Będę wdzięczna za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • bogaty_ojciec Witam serdecznie, 08.09.07, 18:46
      Witam serdecznie,

Poszukuję inwestora, aby pomógł mi założyć firmę. Firma o profilu IT, czyli
      szeroko pojęte usługi związane z komputerami. Podstawowe usługi, które będzie
      świadczyła są bezpośrednio związane z internetem - projektowanie serwisów
      internetowych, wsparcie e-marketingowe, outsourcing. W późniejszym czasie
      dojdzie również obsługa klientów na miejscu - opieka techniczna nad systemami
      informatycznymi firm, serwis, reklama i konsulting.

Tworzeniem serwisów internetowych zajmuję się już 5 lat i doskonale wiem, że
      jest to opłacalny interes. Muszę tylko zarejestrować firmę i stać się VATowcem,
      żeby zacząć dostawać normalne zlecenia za porządne pieniądze.

Pomysłów i energii mam bardzo dużo, jedyne czego potrzebuję to finansowe wsparcie.
      Konkrety:
      Potrzebuję ok. 10 000 zł (optymalnie 15 000 zł). Kwota nie jest wygórowana,
      zwłaszcza jak na firmę o profilu IT. Oczywiście większość pieniędzy idzie na
      zakupienie komputera wraz z oryginalnym oprogramowaniem. W kwotę jest również
      wliczone kupno podstawowych mebli-wyposażenia biurowego, koszty rejestracji
      firmy i opłaty za pierwsze 2 miesiące wynajmowania biura, koszty podłączenia
      internetu, wykupienia odpowiedniego konta www i domeny, oraz pieniądze na reklamę.

Rejon prowadzenia działalności to praktycznie cały kraj (później także kraje
      zachodnie), bo internet jest wszędzie, a wszystkie faktury i umowy w prosty
      sposób można przesłać pocztą. Biuro będzie znajdowało się w pobliżu mojego
      miejsca zamieszkania, czyli w Lublinie. Oczywiście powstaną odpowiednie oddziały
      we Wrocławiu, Warszawie i Krakowie, ale dopiero w późniejszym czasie.

Mój email to dragonspro@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka