bahar45 "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... 04.02.09, 15:55 Jezeli sie zgadzasz na warunki jaki oferuje bank to po co marudzisz i placzesz .Mozesz zawsze pojszc do lichwiarza i zaplacic jeszcze wieksze oprocentowanie lub wogole jegfo niew dostac. Jezeli zarabiasz w frankach to bierzesz kredyt w tej walucie inaczej spekulujesz a tu mozna sie liczyc ze sie zplaci duzo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz co mnie obchodzi jakie marże były rok temu IP: 81.210.3.* 04.02.09, 16:04 patrzecie jakie są teraz bo teraz chyba chcecie zmieniać umowy. Trzeba było zgodzic sie wtedy ale cwani polacy wykombinowali ze zarobia 5 zl wiecej. haha zalosni ludzie i dobrze wam bank powiedzial-nie podoba sie to dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: 81.210.3.* 04.02.09, 16:06 andal to jest to co ci ludzie wyprawiaja, najbierw kombinowali jak cwaniaki ale nie wyszlo i dostali po dupie a teraz placza ze rok temu byly marze 1%!! zalosne rok temu!! A jako akcjonariusz jestem zadowolony ze bank nie ma zamiaru przynosic strat. Wiem ze ty bys chcial wszystko za darmo ale jak ci sie nie podoba to zobacz jakie warunki dostaniesz w innym banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakin29 "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest .. IP: *.gprs.plus.pl 04.02.09, 16:12 najgorsze jest to ze wszyscy to widza slysza i nikt tego nikt z nadzoru niebierze sobie tego do siebie ze chodzi o 20 tys klientow przeciez to jakas masakra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes 04.02.09, 16:31 Gość portalu: anakin29 napisał(a): > najgorsze jest to ze wszyscy to widza slysza i nikt tego nikt z > nadzoru niebierze sobie tego do siebie ze chodzi o 20 tys klientow > przeciez to jakas masakra !!! A co państwu do prywatnej umowy obywatela z bankiem? Ja sobie nie życzę aby państwo ingerowało w moje umowy z kimkolwiek. Klienci banku widzieli co podpisywali i nie krzyczeli kiedy bank spóźniał się z podniesieniem oprocentowania w ślad za liborem. A teraz mogą zwyczajnie zwinąć się i odejść do konkurencji. Nie ma innych banków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest .. IP: 193.19.140.* 04.02.09, 16:26 a miał bys taki nowoczesny :) w sam raz dla was , młodych gniewnych i majacych dobra prace. Wszytko przez "neta" robie , to i teraz pisz przez neta do szwabów hahahahahahahahahahahah. Ja mam w PKO BP w tym z duzymi kolejkami, ale ja nie mam teraz kłopotów i nie płacze że mnie dymają hahahahahahaha pa f.r.a.j.e. w białcy kołnierzykach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.e-wro.net.pl 04.02.09, 19:55 Po latach obcowania z PKO jesteś już przyzwyczajony do bycia regularnie rąbanym od tyłu. Ty nawet to przestałeś dostrzegać. A ci młodzi dynamiczni... nie. I stąd ich protest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest .. IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.02.09, 16:31 obecny Zarzad to jst porazka teskonota po Lachowskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz kredytu "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: *.rychter.com 04.02.09, 16:32 Nie dziwne, że tego nie robią, przy tych wahaniach kursów walut refinansowanie kredytu to ruletka Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes 04.02.09, 16:56 To akurat nie ma znaczenia, jeśli wybierze się kredyt indeksowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁASNIE ODSZEDLEM Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 21:32 Przelałem własnie wszyskie pieniadze (dobrze ponad 100 tys)do innego banku. Nie cierpie buty i chamstawa. Proponuje innym by zrobili to samo a blyskawicznie polozymy ten bank na lopatki i NAUCZYNY "bankierów" zyjacych z naszych pieniedzy pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobilny Zwolniuenia w grupie BRE IP: *.gprs.plus.pl 04.02.09, 16:35 na bruk ma pójść ok. 400 osób uwzględniając całą grupę BRE Banku. A poza tym nie wiem o co chodzi z tym jazgotem klientów odnośnie nowych umów - nie chcesz nie zmieniaj przecież widziały gały co brały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zwolniuenia w grupie BRE IP: *.alfanet24.pl 04.02.09, 16:53 Ja wczoraj wyprowadziłam cały depozyt z mBanku, bo to tragedia jakie oprocentowanie ustalili 2 lutego. Moze zrobmy taka akcje na miare mstop.pl? I wyprowadzmy im depozyty...ciekawe co wtedy zrobią xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyBRE Re: Zwolniuenia w grupie BRE IP: *.chello.pl 05.02.09, 07:41 Popieram. Bank jest dla klientow, a nie klient dla bankow. A to co robia ze spreadem na walutach to jest bezczelnosc. Wycofujcie depozyty z mBanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacunek "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:48 Za czasów Lachowskiego takie stanowisko BRE Banku było by nie do pomyślenia. Widać że "nowi" w tym Pan Mastalerz, nie mają pojęcia o customer care i PR... ale taka postawa dość szybko zaprocentuje. Konkurencja jest naprawdę spora i co mądrzejsi klienci porzucą kierowanego przez tych nieudaczników bankozaura... Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes 04.02.09, 16:56 Ja nigdy nie porzucę mbanku. Mają najlepszy interfejs internetowy, do tego wszystko za darmo. Wprawdzie kapitału już tam nie trzymam z powodu żałośnie niskiego oprocentowania, ale parę groszy zawsze leży i konto czeka aż zmienią warunki na lepsze. Mbank nie jest moim partnerem, nie kocham go ani nim nie pogardzam. Dla mnie to firma która świadczy usługi i bez sentymentów zmieniam ją na inną jeśli ma znajdę warunki, lub wracam jeśli mogę na tym zarobić. Polecam takie podejście każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proces sądowy "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:55 Szukam kancelarii prawnej, która będzie reprezentować nas, poszkodowanych klientów MBanku i MultiBanku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.warszawa.mm.pl 04.02.09, 16:59 nie sadze by cokolwiek udalo sie zdzialac. Jesli braliscie kredyty w 2006, pocieszac sie mozecie ze tanio nieruchomosci kupiliscie i wyplata byla przy wysokim kursie franka. Bralem kredyt ( inny bank ) w lipcu 08. Marze mam na poziomie 0,48. Owszem rewelacja, ale od tego czasu chf wzrosl o 50 % i kogo mam pozwac do sadu ? Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes 04.02.09, 17:05 Kurczę, marża rewelacja. Z ciekawości - jaki bank ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat prosta akcja: wycofywac lokaty z bankow i mowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:04 wszytskim aby w tych bankach nie zakladali kont.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat na dniach likwiduje konto w mbank i namwaim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:59 wszytskich aby zrobili to samo....mowic znajomym aby nie zakladali kont w tych bankach....taka akcj amusi przyniesc skutek ze bank padnie jak glupi pajac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: na dniach likwiduje konto w mbank i namwaim IP: *.chello.pl 04.02.09, 17:41 A ja zakładam drugą lokatkę w Multibanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka Re: na dniach likwiduje konto w mbank i namwaim IP: 57.66.197.* 04.02.09, 18:06 Wlasnie obnizyli oprocentowanie lokat - Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: na dniach likwiduje konto w mbank i namwaim 04.02.09, 20:18 Widzisz, klopot w tym, ze dopoki nie potrzebujesz kredytu, to mBank do biezacych potrzeb jest naprawde spoko. Na dluzej pieniedzy nie ma sensu tam trzymac, ale przelewy, oplaty, dostep przez net - wszystko za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rut "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest .. IP: *.chello.pl 04.02.09, 17:23 i bardzo dobrze. ja tam trzymam oszczędności i chcę mieć za nie jak najwyższe odsetki. takie są prawa rynku. a jak się nie podoba to proszę spłacić kredyt i do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:46 Na eKoncie? 0% Na eMaxie? 1% czy na eMax plusie? 4.25% To już lepiej iść do Pekao. :D Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka-0 "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... 04.02.09, 17:24 Ludzie nie wiecie po co są kredyty???? po to by bank zarabiał.A ryzyko jest wasze i trzeba się było liczyć z tym że w kredytach na 20 czy 30 lat , nikt nie jest wstanie przewidzieć jak będzie się, miała rata do naszych dochodów , do naszej sytuacji rodzinnej ,finansowej czy do rynku pracy.To Wasz problem płaćcie jakżeście brali.Ja nie mam własnościowego M czy domku jednorodzinnego bo nigdy nie wzięłabym kredytu na 20 czy 30 lat ot i problem mam z głowy.Pozdrawiam wszystkich dłużników - żal mi WAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifoł_fafoł Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.echostar.pl 04.02.09, 17:53 Pewnie boisz się nie tylko kredytu, ale i własnego cienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifoł_fafoł Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes IP: *.echostar.pl 04.02.09, 17:53 Pewnie boisz się nie tylko kredytu, ale i własnego cienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany cenna informacja dla potencjalnych przyszlych 04.02.09, 18:02 to wazna wskazowka dla potencjalnych przyszlych klientow banku :) Ja nie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zugaszwili Re: cenna informacja dla potencjalnych przyszlych IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.09, 19:43 a mbank zes.ra sie z rozpaczy z tego powodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczmy się Re: cenna informacja dla potencjalnych przyszlych IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 20:36 no cóż, bank zaufaniem klientów stoi, wszyscy myślący powinni uczyć się na błędach innych i omijać go z daleka. Teraz traktują z buta kredytobiorców, za chwilę podniosą opłaty za rory - na pewno mają do tego prawo zagwarantowane w regulaminach i podpisanych umowach... Na szczęście jest w czym wybierać, a stamtąd zmykać jak najszybciej. Ja nie skorzystam z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Oni dobrze wiedzą... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.02.09, 18:03 wiedzą, że Polak wypruje sobie żyły, wyjedzie za granicę, weźmie drugi etat, żeby tylko go nie zlicytowali, bo po czymś takim i tak chyba jedyne wyjście to strzelić sobie w łeb, albo zwiać za granicę przed komornikiem. Kredyty brali młodzi ludzie, oni łatwo się nie poddadzą. Banki dobrze sobie z tego zdawały sprawę naciągając zdolność kredytową delikwentów. Taki Amerykanin to by olał sprawę, bo jedyne co by miał do stracenia to dom. U nas komornik będzie ścigał jeszcze nasze wnuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka Panie Prezesie - zapamiętałem IP: 57.66.197.* 04.02.09, 18:12 Kręci Pan (chyba jak zwykle) gdyz w owych "starych" umowach akurat są zapisy n/t sposobu wczesniejszej czesciowej lub calej splaty - zadna łaska. Spokojnie bede placil przez najblizsze lata az do momentu gdy przyjdzie pora powiedziec - papa. Jakos tak zupelnie spolecznie gdy bede widzial nazwe BRE, mBank, Multibank nie omieszkam napisac o was .... prawde. Nazrazie nic sie nie dzieje: kredyt z 2003, przy kursie powyzej 3 PLN ... ale doczekacie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Śmierć frajerom. IP: *.e-wro.net.pl 04.02.09, 18:33 Trzeba było nie brać kredytu, tylko pracować. Teraz możecie ich w DUPĘ pocałować. Śmierć frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Re: Śmierć frajerom. 04.02.09, 18:47 Dlaczego banki w krajach zachodnich udzielające kredytu w euro zadowalają się marżą na poziomie 1% a w Polsce nie? Czy banki zagraniczne działające w Polsce nie mogły by udzielać kredytu w euro z taką samą marżą? Jest jakiś problem w przelaniu miliarda euro z Irlandii (Allied Irish Bank) do swojego banku w Polsce (BZ WBK) i przeznaczeniu na kredyty? O co chodzi? Dla ułatwienia dodam że są banki w Polsce (dnb Nord, Deutsche Bank, Nordea) które oferują marże w euro na poziomie 1.5% (chyba że kłamią). Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_franka Re: Śmierć frajerom. 04.02.09, 19:36 Poniewaz ludzie te kredyty biora, to chyba proste. Ja bym spytala dlaczego ludzie biora kredyty z marza 3% i na to narzekaja jak moga wziac z marza 1,5%- jak sama zauwazylas. Jakby nikt nie bral kredytu z wysoka marza bank musialby ja zmiejszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FoczKa "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:42 LUDZIE!! PRZECIEŻ TO CO ROBI TERAZ mBank, PROPONUJĄC TE MARŻE TO PRZEMYŚLANA STRATEGIA!! PODOBNIE JAK Z UMOWAMI GDZIE OPROCENTOWANIE JEST USTALANE DECYZJĄ ZARZĄDU. PRZY OPROCENTOWANIU USTALANYM PRZEZ ZARZAD ŚWIETNIE SIĘ ODNALEŹLI PODWYŻSZAJAC OPROCENTOWANIE - GORZEJ W DRUGA STRONE - TYLKO ZARABIAJĄ NA KREDYTOBIORCACH I OPOWIADAJĄ BAJKI O JAKIŚ CZYNNIKACH EKONOMICZNYCH. TERAZ PROPONUJAC WYSOKIE MARŻE ZNOWU BĘDĄ ZARABIAC - OBECNIE ALE I W PRZYSZŁOSCI. TE DZIWNE UMOWY PODPISYWANE BYŁY W 2006 ROKU - MINĘŁY 2,5 ROKU. A ZAPEWNE WIĘKSZOŚC TYCH KREDYTÓW JEST NA 20-30 LAT - I W TYM BANK WIDZI TERAZ BIZNES - PODPISZESZ ANEKS - PRZE KOLEJNE LATA PŁYNIESZ NA MEGA WYSOKIEJ MARŻY!! UWAŻAJCIE NA TO I PATRZCIE DŁUGOOKRESOWO!! MI ZAPROPONOWALI MARŻE 2,7% - CHYBA NA GŁOWĘ UPADLI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogini "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: 83.238.208.* 04.02.09, 19:01 byłam klientą mbanku,kiedy nadarzyła się okazja zwiałam.takiego ignorowania kredytobiorcy ja nie widziałam jak żyję ,nie mogłam uzyskać (po spłacie kredytu) zaświadczenia o jego spłacie i ściągnięcia zabezpieczeń z hipoteki.ludzie nie dajcie się bankowi w którym najmądrzejsze są baby z telelinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:10 I oto narodziło się PKO-bis. Arogancja, chamstwo, lekceważenie pracowników. Ale skoro lud ciemny nadal w mBanku trzyma pieniądze... dlaczego ma tak nie być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat jedyne wyjscie bojkot bankow BRE....zdechna albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:18 sprzedadza sie chinczykom i jakos wyjdziemy na prosta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.mWyplata.pl Re: jedyne wyjscie bojkot bankow BRE....zdechna a IP: *.alfanet24.pl 04.02.09, 19:44 www.mWypłata.pl Zabieramy depozyty z mBanku i niech sobie radza sami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh a kredyt refinansowy???? IP: *.icpnet.pl 04.02.09, 19:42 Dlaczego te osoby nie wezmą kredytu refinansowego w innym banku? Czy w ich umowach jest zakaz wcześniejszej spłaty? Czy ktoś ma informacje na ten temat? Przeciez kredyt refinansowy załatwiałby cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiever Re: a kredyt refinansowy???? IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.09, 20:10 Bo większość czeka do lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: a kredyt refinansowy???? IP: *.238.82.2.ip.airbites.pl 04.02.09, 20:52 Bo dostaną warunki gorsze niż te, które mają. O ile w ogóle dostaną kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiever Re: a kredyt refinansowy???? IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.09, 23:12 Żarty sobie robisz? Wiesz jaką mi zaproponowali marże? 3,7%. Zapewniam Cię w tej chwili bez wysilania się na szukanie mam dwa banki z korzystniejszą ofertą. Ale poczekam do lata aby uniknąć spreadu. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: a kredyt refinansowy???? 05.02.09, 12:53 Korzystniejszą niż 3,7 %, tu zgoda. Ale czy korzystniejszą, gdy LIBOR zacznie rosnąć ? Kiedy wzrośnie do poziomów sprzed paru m-cy, będziesz miał 7 % na CHF. Spreadu nie unikniesz - połowę zapłaciłeś przy wypłacie kredytu, a część i tak zapłacisz przy przeniesieniu - kantory nie sprzedają po średnim kursie NBP. A i nowy bank być może przeliczy po własnym kursie. Jak pisałem - w 99 % przenosiny kredytu, mimo nagannej postawy BRE - to głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiever Re: a kredyt refinansowy???? IP: 212.14.63.* 05.02.09, 13:36 Tylko że BRE nie chce się wypowiedzieć co zrobi kiedy zacznie rosnąć LIBOR. A coś mi się wydaje, że są w stanie znowu podnieść oprocentowanie. O lipcu piszę bo wtedy będzie kredyty będzie można spłacać w CHF więc przy refinansowaniu znika problem zarówno aktualnego kursu jak i spreadu. Pozostają oczywiście inne koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protes 04.02.09, 19:50 gdyby Lachowski była na górze pewnie wyglądłoby to inaczej ale to trzeba mieć klasę a nie być na usługach chlebodawców zza zachodniej granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtr "Polska": Klienci BRE nie mają szans - protest ... IP: *.swidnica.mm.pl 04.02.09, 20:32 3% i jeszcze placzecie? A pozyczylibyscie komus pieniadze na 1,5% rocznie? W glowach sie wam poprzewracalo. Moze 0% byscie chcieli? Zreszta oprocentowanie to i tak pikus w porownaniu z kursem CHF w złotówkach. Normalnie pokolenie maturzystów giertycha dorwało sie do kredytow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Traktują klientów jak swoich pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 21:08 Po chamsku Nie masz znajomości i nie liżesz dupy - pewnego dnia przychodzisz do pracy i nie możesz się zalogować - tzn jesteś zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok To zaboli BRE Bank to zabieranie depozytów a nie IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 21:27 naiwne akcyjki na stronach www. Co zrobią kredytobiorcy? Jak słusznie zauważył ktoś z zarządu banku nic, bo i gdzie pójdą? I kto im zrefinansuje kredyt. A co do depozytów to nie są one atrakcyjnie oprocentowane, więc ja swoje zabrałem do Toyoty Bank, oni przynajmniej będą mieli z czego pożyczać na porządne auta. Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim ja też w mBanku trzymam grosze 04.02.09, 21:36 w Toyocie oprocentowanie depozytów mają znacznie wyższe, co prawa nie powala, ale jak banki przestaną świrować z wysokimi lokatami myślę, że będą w czubie. Poza tym dałem się złapać na zabieg socjotechniczny z czekoladą przez co Toyota dobrze mi się kojarzy;) W przeciwieństwie do BRE... Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim eMax+ 4,25% - buhahahaha 04.02.09, 21:44 Co się dzieje z mBankiem? Wprowadzają jakieś "strukturki", które bardziej przypominają zakłady bukmacherskie niż instrumenty bankowe. Współczuję ludziom wiszącym z kredytem w BRE bo najwyraźniej to na nich bank zdecydował się zbijać kapitał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Nie dałeś się złapać na lokaty strukturyzowane? :) IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 22:03 Gratuluję. Ale ciekawe jak wielu frajerów się dało... Odpowiedz Link Zgłoś