Dodaj do ulubionych

Karta debetowa w Ryanair?

29.07.09, 14:45
Jakiego banku kartą debetową można płacić bez dodatkowej opłaty w Ryanair? Mam
karty Visa Electron mBank i Visa Debit Barclays (UK); ta pierwsza w ogóle nie
jest przyjmowana, dla tej drugiej naliczają normalną opłatę tak jak za KK.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Karta debetowa w Ryanair? 30.07.09, 10:09
      ŻEBY głąbom namieszac pod czapeczkami wymyślono karty
      debetowe,kredytowe i pare innch wynalazków. i naturalnie wciśnieto
      im ciemnotę że bez tego NIE DA SIĘ ŻYC.
      taki głupawy mój znajomek chwalił się- mam takie karty-a miał ich z
      pięc.i z dumą pokazywał te badziewie.Jak też te pseudobanki go
      szanują.a nie widział jaK Jest śmieszny.
    • Gość: Bermudy Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: *.polskieradio.pl 30.07.09, 11:05
      Żeby płacić w internecie karta mBanku (Visa Electron) musisz zadzwonić na mLinie i zwiększyć limity ilościowe operacji. Potem w serwisie transakcyjnym możesz sobie sam dopasować limity kwotowe.

Bez telefonu na mLinie nie będziesz mógł płacić kartą w necie.
      • Gość: marc Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 08:43
        Tak, domyślnie limity na transakcje internetowe, korespondencyjn­e i
        telefoniczne wynoszą 0,00 zł.
        Można je zwiększyć nie tylko przez mlinie, wystarczy zalogować się na swoje
        konto, wejść w Karty, wybrać odpowiednią kartę, a następnie Parametry->Zmień limity.
    • Gość: Rafał Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: *.Red-83-57-23.dynamicIP.rima-tde.net 31.07.09, 11:38
      dzwonisz do mBanku i mówisz, że chcesz aktywować swoją kartę do płatności
      internetowych, ustawiasz limit i płacisz bez prowizji. Działa bez problemu - sam
      sprawdziłem (oszczędziłem na tym już ok 700zł, bo prowizja jest 20 zł w jedna
      stronę za osobę, a nie za płatność!)
    • Gość: Paweł Z. Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: *.as.kn.pl 01.08.09, 20:37
      Visa Electron Inteligo
      • Gość: zamotana Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: 213.77.77.* 20.08.09, 23:08
        heeelp. jestem zielona jeśli chodzi o karty, dzis odebrałam swoja pierwszą kartę
        kredytoą z Erobanku VISA CLASSIC STANDARD, Często latam liniami Ryanair, do tej
        pory koleznka mi bukowała bilet,Jak jej dzis powiedziałam ze mam tą kartę to
        powiedziala ze z niej nie moge bukowac bo nie jest z wypukłym nr,
        karty..pomożcie.. bo moge odstąpic od umowy, bez sensu miec taką z ktorej nie
        zabukuje,
        • mysterious1988 Re: Karta debetowa w Ryanair? 20.08.09, 23:24
          zabukujesz taka karta lot, nie martw sie.
          • Gość: zamotana Re: Karta debetowa w Ryanair? IP: 213.77.77.* 20.08.09, 23:27
            dzięki za info, coż, zawsze musi być ten pierwszy raz:-) dlatego pytam , bo
            widze ze tu nieźli eksperci :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka