q_q_q 04.01.04, 18:44 Zaorać, ach zaorać to SLD!!! www.wielka.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ab Re: Stara skala, nowy PIT IP: *.clubnet.pl 04.01.04, 19:48 Wydaje mi się, że w bieżącym roku można jeszcze skorzystać z ulgi za oszczędzanie w kasie mieszkaniowej. Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdmice Re: Stara skala, nowy PIT IP: 212.244.24.* 04.01.04, 20:48 no przecież podatki muszą być wyższe inaczej nasze kochane państwo się rozleci ale tak na poważnie nie tylko wysokość podatków się liczy ale i ich stopień zagmatwania naprawdę marzy mi się audycja telewizyjna w której Pan Minister Finansów policzy na karteczce papieru przy użyciu ołówka wszystkie składki i podatki od pracowniczego wynagrodzenia w kwocie brutto 1000 zastanawiam się ile mu to zajmie czasu i ile zrobi byków po drodze a co ma czynić niefachowiec a może podatek dochodowy zastąpić VAT-em ? dużo wydajesz płacisz duży podatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ A czego spodziewaliście się? IP: *.top.net.pl 04.01.04, 21:57 Nie zaorać, tylko głosować z rozumem! Socjaliści twierdzą, że rządzą w imieniu biednych i dlatego powiększają swój elektorat. Socjalista mówi: Na mnie głosują biedni. Ty też będziesz biedny! Albo inaczej: Nie obniżymy podatków, bo jest recesja. Albo: Skoro jest wzrost gospodarczy, to po co obniżać podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qla skur..syny IP: *.magma / 62.233.250.* 04.01.04, 23:09 banda kutasów, nie ma to jak studentom dowalić, od razu dziura budżetowa zniknie i będzie kasa na nowe samochody dla złodzieji, przecież te poprzednie juz rok mają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Stara skala, nowy PIT IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 05.01.04, 10:14 Nie ... Najpierw zakopac a dopiero potem zaorac. Ja chce do USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek z Poznania skonczcie z ta naiwnoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 13:26 ktos chce do USA??? Tam placisz 13% podatku bez kwoty wolnej i roznych ulg. Tyle to ja place efektywnie z mojej 19% i 30% stawki zarabiajac na osobe w rodzine 40000PLN rocznie. A jak nie zaplacisz, albo popelnisz blad, to masz problemy z kredytami i kartami kredytowymi - panstwo policyjne! Wybierac prawice nie lewice??? W Polsce nie ma prawicy - jest chrzescijanska i niechrzescijanska lewica. juz najblizej liberalizmu byl KLD, ale przemianowal sie na PO, wchlonal AWSowcow i ...sie rozmyl. Rokita nie pozowli na zbytni liberalizm. Choc i tak na niego zaglosowalbym w drugiej turze wyborow prezydenckich. Juz najblizej wolnorynkowgo systemu byla UW. W innych sferach zycia scierali sie socjalisci z chadekami, ale gospodarka miala byc wolna. I na nich wciaz glosuje chocbym glos mial zmarnowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek z Poznania Re: Stara skala, nowy PIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 13:36 os chce do USA??? Tam placisz 13% podatku bez kwoty wolnej i roznych ulg. 15% to ja place efektywnie z mojej 19% i 30% stawki zarabiajac na osobe w rodzine 70000PLN rocznie. I nie korzystam z najwazniejszych ulg: rozliczam sie tylko z zona, remontuje faktycznie mieszkanie i odplatnie studiuje podyplomowo. A w USA jak nie zaplacisz podatku, albo popelnisz blad, to masz problemy z kredytami i kartami kredytowymi - panstwo policyjne! Wybierac prawice nie lewice??? W Polsce nie ma prawicy - jest chrzescijanska i niechrzescijanska lewica. juz najblizej liberalizmu byl KLD, ale przemianowal sie na PO, wchlonal AWSowcow i ...sie rozmyl. Rokita nie pozowli na zbytni liberalizm. Choc i tak na niego zaglosowalbym w drugiej turze wyborow prezydenckich. Juz najblizej wolnorynkowgo systemu byla UW. W innych sferach zycia scierali sie socjalisci z chadekami, ale gospodarka miala byc wolna. I na nich wciaz glosuje chocbym glos mial zmarnowac! Ale dopiero smiac mi sie chcialo, gdy sluchalem naszych "ekspertow ekonomicznych" twierdzacych, ze podatek liniowy to lekarstwo dobre na wszystko. Gdy - nie lubiany i nie popierany przeze mnie - rzad Millera zaproponwal 19% dla firm, to glosili masowo, ze nic to nie da musi byc liniowy! Gdy rzad ooglosil, ze dla osob prowadzacych dzialalnosc gospodarcza bedzie do wyboru 19% lub dotychczasowy system, to wciaz bylo zle, "bo musi byc liniowy". On jest dobry dla wysoko zarabiajacych ekspertow ekonomicznych, czyli dla nich samych. Dla mnie tez by byl. Ale dla tego panstwa (czyli DLA NAS SAMYCH!!!) wazniejsze sa obnizki podatkow dla firm i reformy wydatkow dla lewusow - a tych jest mnostwo! W mojej firmie mamy problem z zatrudnieniem ludzi do pracy na akord przy produkcji mebli. Placa jest marna, ale jest - 1500-2000. Wiem, ze dla wielu byloby to juz cos, podniesienie z nedzy. I choc w tym podpoznanskim powiecie jest 18% bezrobocia, to z urzedow nie mozna znalezc chetnych wsrod tych bezrobotnych. Pracuja sobie w szarej strefie, albo sa rencistami! W Polsce mamy 2 miliony rencistow!!! To sa poprostu oszusci podatkowi! Gdzie byliby w USA? W wiezieniu! Odpowiedz Link Zgłoś