emeryt601 24.10.07, 09:18 pobraliśmy się z moją Basią. Za tydzień mieszkaliśmy już w Dziwnowie. Pozdrawiamy Was Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przedziwna1 Niech nam zyja!! 24.10.07, 17:46 Bardzo ale to bardzo Wam gratuluje :) Przezyc ze soba 37 lat dzielac razem radosci i smutki dnia codziennego to wielka sztuka. Zycze Tobie i Twojej Basi dalszych wielu wspolnych lat w zdrowiu, milosci i szczesciu! Mysle ze Dziwnow byl dla Was dobrym znakiem i bardzo dobrym poczatkiem Waszego wspolnego zycia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Niech nam zyja!! 24.10.07, 19:05 I tak jesteśmy Twoimi dłużnikami,a teraz-już się nie wypłacimy.Dziękujemy bardzo. Faktycznie Dziwnów wspominamy często,ciepło i z dużym sentymentem. Ilekroć kroję chleb,to pytam Basi-chcesz może Bożenkę,a od Jej humoru zależy, czy zarabiam w łepetynę czy nie.W Dziwnowie był rybak Piętka,który miał córkę przecudnej urody. Jak rozpoczęła po studiach pracę w Belonie kutry pływały po lądzie,chłopy durnieli ,a żony ćwiczyły prawy sierpowy. I tak już zostało .Ale Bożenka nigdy mojej Basi nie dorównała... Dziękuję i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Prezent :) 24.10.07, 18:35 A tu skromny prezent dla Was :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,1005,71015634.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyfil Re: Równo 37 lat temu 25.10.07, 11:00 Gratuluję!My dzisiaj z moją Tereską mamy 38-ą rocznice ślubu.Rok póżniej byliśmy pierwszy raz w Dziwnowie,któremu pozostaliśmy wierni do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Równo 38 lat temu 25.10.07, 17:48 Cos w sobie maja daty 24, 25 pazdziernika... Gratulacje Jerzyfil dla Ciebie i Twojej Tereski, 38 lat razem - pieknie! I znow Dziwnow komus przyniosl szczescie :)) Tutaj prezencik dla Was fotoforum.gazeta.pl/72,2,1005,71015634,71068127.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyfil Re: Równo 38 lat temu 25.10.07, 19:34 Dziękujemy.A to dla Ciebie za tak piękne opisywanie tego pięknego miejsca. fotoforum.gazeta.pl/72,2,1005,71015634,71068127.html Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Równo 38 lat temu 25.10.07, 19:43 o,to ja już świeżą kawę parzę... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Równo 38 lat temu 25.10.07, 20:30 I cóż,grono zacnych ludzi,życzliwych,pogodnych,a spotkać się nie możemy.Kawa stygnie... Do jutra,jutro też będzie dzień Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
nord33 Re: Równo 37 lat temu 25.10.07, 11:39 SERDECZNE GRATULACJE WSZELKIEJ POMYŚLNOŚI I WSZYSTKIEGO DOBREGO POZADROŚCIĆ TAK WSPANIAŁEGO POŻYCIA, JA MAM NARAZIE TYLKO 24 LATA POŻYCIA ,TAKŻE JESTEM JESZCZE MŁODY JESZCZCZE RA GRATULUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Równo 37 lat temu 25.10.07, 18:47 Widzisz Dziewczyno-samych młodych nazbierałaś.A pażdziernik- najlepszy do wszelkiego rozpoczynania,tylko trudno w tym miesiącu o fiołki i poziomki... Gdzieś tak na przełomie września i października wybralismy się z Basią na poziomki. Poziomek nie było,były tylko grzyby. Zatrzęsienie,a my bez koszyków,bez noża i bez wiedzy. Z grzybów tylko pieczarki(sklepowe).Na nich nasza wiedza kończyła się. Znalezlismy pod Dziwnówkiem porzucony karton po margarynie mlecznej i do tego kartonu nazbieraliśmy wszystkie grzyby,które nie miały czerwonych kapelusików w plamki. Taskałem ten karton dwa kilometry na wyciągnietych rękach.Na schodach przed domem spotkalismy sąsiada Mariana. On wiedział wszystko. Poprosilismy by rzucił okiem.Siedlismy na schodach,a Marian nic nie mówiąc brał grzyb do ręki i kładł albo po lewej albo po prawej. Jedna kupka była tak malutka jak nasza wiedza,druga jak duma,która nas rozpierała. I na koniec Marian nakazał mi tą duża kupę zanieść do śmietnika by muchy wytruć. Z małej kupki nakazał zrobić kolacyjkę,jak dla kota-co ja mówię-jak dla kotka. A swoja drogą, w Dziwnowie najpiękniejsze są maje,czerwce i wrześnie. Serdecznie Wam dziękuję za ciepłe słowa i życzenia. Gratuluję Wam również,też Wam życzę samych radości,a Gospodyni pięknie się kłaniam i rączki całuję Odpowiedz Link Zgłoś
bajago Re: Równo 58 lat temu 25.10.07, 23:07 Równo 58 lat temu w Dziwnowie urodził sie mój brat. Własnie wczoraj składałam mu serdeczne zyczenia. Moje 60-te urodziny (też w Dziwnowie) przypadły w pierwszej dekadzie tego miesiąca. Coś jednak ten pążdziernik w sobie ma. Składam wszystkim forumowiczom z Dziwnowa i nie tylko, którzy w tym miesiącu obchodzą urodziny, imieniny, rocznice itp. uroczystości serdeczne zyczenia wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś