Gość: Jesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 00:35 Chyba nigdy cos czuję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehe Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: 217.97.193.* 08.03.08, 01:45 A po co ci te bary? Kup sobie niezbedne produkty w Biedronce i zrob w domu. Bedzie taniej i przyjemniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.swn.vectranet.pl 08.03.08, 08:37 Nie zdrowo jest obżerać się fastfudami! Do tego smażonymi na starym oleju! Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K 08.03.08, 17:21 a co takie smaczne jedzenie tam daja?? w mc donaldzie lody tylko dobre, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.08, 21:58 Bardzo dobrze że nie ma tego szmelcu, widać kolega się reklam naoglądał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.uznam.net.pl 09.03.08, 19:37 Czym Ty czujesz - barani łbie. Przecież, u Ciebie w Mieszalkach, nawet stacji benzynowej brak. Ciesz się ośle, że możesz swobodnie poruszać się po najpiękniejszym mieście świata. Nie pyskuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murawski Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.piastlan.net 10.03.08, 09:45 A kto nawet średnio rozgarnięty je takie świnstwo? Jak słusznie ktoś zauważył lepiej zjeśc bułkie niż to badziewie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi średnio rozgarnięty umie czytać ze zrozumieniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:31 Założyciel wątku się pyta kiedy a nie czy warto jeść hamburgery. Przeciętny mieszkaniec prawie 50tyś miasta nie rozumie jednak prostego pytania. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Fugazi... IP: *.uznam.net.pl 10.03.08, 19:27 Przeciętny mieszkaniec prawie 50 tyś miasta rozumie proste zdanie.Za to Ty masz problem ze zrozumieniem,że tu o coś innego chodzi.Przeczytaj jeszcze raz tytuł założyciela wątku, może Ci się przejaśni nieco...A na drugi raz-zanim kogoś obrazisz, sprawdź koniecznie czy na pewno wszystko zrozumiałeś,proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Fugazi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:58 Jak ta wybitnie przecietna (bez obrazy) może byś glodnemu odpowiedziała. Kiedy Aniu, kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger King? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Multikino do Ani , Fugazi ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:17 Wy macie obsesje na punkcie tej waszej dziury. Zapytam kiedy w tej dziurze bedzie MULTI KINO?... Jestem ciekaw odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: do Ani , Fugazi ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:36 Zanim powstanie pomysł na multikino wystarczy zwyczajne kino, z jedną widownią, może jakaś sala teatralna, galeria... Przecietnemu wystarczy jednak telewizor z filem z wypozyczalni i piwko plus chrupki z Lidla ażeby zaspokoić kulturalną chuć. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ma racji.. Re: do Ani , Fugazi ma racje IP: *.uznam.net.pl 10.03.08, 22:47 A ja jestem bardzo ciekawa skąd Wy pochodzicie? Może się pochwalcie Panowie,aby forumowicze mieli okazję do porównania obu miast, skoro nasze nazywacie dziurą. Nie, nie mam obsesji na punkcie mojego miasta.Nie podoba mi się tylko,ze ktoś je obraża. Nie mam pojęcia kiedy będzie KFC czy Burger King czy też Multikino.I w sumie niewiele mnie to obchodzi.Jeśli będzie, to ok, jeśli nie to przeżyję to jakoś:) O planach budowy innego fast fooda przeczytacie tu: www.iswinoujscie.pl/artykuly/3456/ Już niedługo się wszystko wyjaśni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma racje brawo jak cie nie wiele obchdzi kiedy bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 23:34 bedzie multikino ! super brnij dalej w epoce poznego gierka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: do Ani , Fugazi ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 08:00 Jestem ze Ś-cia. Wywiało mnie po studiach ale wracam do miasta mojego dzieciństwa tak często jak mogę. Kiedyś było kino, nawet dwa. Apartamentowce, sezonowe pseudohotele, stragany i budki z hotdogami nie zapewnią nobilitacji Ś-ciu do stawania się bardziej miastem niż kąpieliskiem. Pomyślcie o tym i naciskajcie swoich włodarzy. Do Szczecina po odrobinę kultury wybierają się nieliczni i rzadziej niż po ciuchy. Właśnie dlatego, że nie jest ono codziennością, że nie jest w zasięgu ręki. Kino, teatr na miejscu to szansa na spędzenie sensownego dnia także z dziećmi czy znajomymi. Jakoś nie wierzę, że nie wstyd wam odpowiadać, że dobrego hamburgera nie zjesz i kina też u nas nie ma... Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna nie, nie masz racji IP: *.uznam.net.pl 11.03.08, 09:04 Fugazi... Zaprzeczasz sam sobie .Najpierw piszesz,że tu wracasz jak często możesz ( pytam -po co? po co wracasz do tej dziury???).A potem pytasz, czy Nam nie wstyd,ze kina nie ma...Zdecyduj się Chłopie na coś w końcu.Bo ja widzę ,że Ty to taki lokalny patriota jesteś...Tam ojczyzna gdzie dobry hamburger.. Rozśmiesza mnie takie podejście do sytuacji.To co, wg Ciebie powinnam spłonąć ze wstydu,żem Świnoujścianka? Wynieść się stąd powinnam, bo kina brak? Oczywiście-byłoby miło gdyby w mieście było kino czy teatr.Nie ma. Trudno. Mój świat się od tego nie zawali. Pikietować też nie zamierzam:)Znam wiele różnych sposobów na ciekawe spędzenie czasu z dziećmi czy znajomymi.Nie potrzeba do tego kina czy hamburgera.Ale widzę,że niektórzy tego potrzebują, bo inaczej im wstyd się przyznać skąd pochodzą... Fugazi ,powinieneś się wstydzić .Nie za brak kina w Świnoujściu.Zastanów się chwilkę nad samym sobą.Bo straszny materialista z Ciebie wyłazi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi droga Aniu, jak będziesz mocno chciała to się uda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:10 Odwiedzam Ś-cie nie ze względu na atrakcje bo tych za wyjatkiem obdarzonych przez naturę zwyczajnie brak ale dla rodziców. Czasem mam nadzieję, że zobaczę coś reczywiście nowego, szokującego dającego przypuszczać, że miasto mojego dzieciństwa cokolwiek robi aby się uatrakcyjnić. Nie powiem, że niczego ładnego nie zrobiono. Ładni zagospodarowuje sie centrum, porządne stojaki na rowery i trochę dróg dla rowerów (tylko szkoda, że z polbruku). Na wydmach niezły fragment ścieżki widokowej i częściowo odnowione forty muszę przyznać, że radują serce. Ale poza tym wielkie nic. Pustka estetyczna i kulturalna. I nie ma w tym nic śmiesznego kochana Aniu i jest to Aniu powód do głębokiego zastanowienia się nad potrzebami mieszkańców, jeżeli nie ze wstydem to na pewno z zatroskaniem. Gadanie, że trudno, że nic się nie dzieje, że świat się przez to nie zawali jest idiotyczne. Świat się też nie zawali bez ogólniaka, bez portu, bez kościoła. Takie rozumowanie nie prowadzi do postepu. Wymagajcie od swojego prezia aby kin nie przekształcał w kaplice, aby powstał teatr, aby molo przyobiecane zaistniało, aby w końcu dach na pływalni nie przypominał budki z piwem, aby sezamkowa nie szpeciła aby ... i tak można by wymieniać długo. Zamiast tego słyszę, a że życie tam można bez kina, bez baru z hamburgerem, bez posprzątanego parku zdrojowego, bez prostego chodnika czy krawężnika. Pewnie, że można. Ale można i z. "Z" będzie ciekawiej, ładniej i przyjemniej, czego wam ziomale życzę z całego serca. Chciejcie w końcu czegoś, tak mocno aby wasze urzędasy to usłyszały. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Ok, ok, ok,ale... IP: *.uznam.net.pl 11.03.08, 19:32 Uogólniłeś za bardzo.Mnie nie przeszkadza brak Multikina,KFC itd.Czytaj proszę dokładniej co piszę: mój świat się nie zawali.I nie mam nic przeciwko wprowadzaniu kultury do naszego miasta. Nawet więcej-napisałam,że byłoby miło gdybym mogła z rodziną wybrać się do kina w mieście, zamiast organizować wyjazd do Szczecina. Nie wdając się głębiej w temat-to wszystko zależy od spojrzenia na życie...Moja szklanka jest w połowie pełna a Twoja Fugazi? Widzę te braki w mieście, które wymieniłeś.Widzę zmiany-podobnie jak Ty.Masz jakiś pomysł jak przycisnąć Prezia?:) Masz świetne pomysły co do zmian w naszym mieście-może powinieneś startować do wyborów?Poważnie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imigrantka Re: do Ani , Fugazi ma racje IP: *.uznam.net.pl 29.03.08, 11:54 Ale po co Multi? Niechby było po prostu KIMO ;-) i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imigrantka Re: Fugazi... IP: *.uznam.net.pl 29.03.08, 11:53 Burger Kinga nie będzie, bo zdaje się, że ta sieć wyniosła się całkiem z naszego kraju. Za KFC i McD też specjalnie mi nie tęskno. Ale brak kina i teatru w mieście tej wielkości i z takimi pretensjami do bycia "kurortem" - szok i niesmak. Ale jak już pisałam wielokrotnie - dziura to dziura i już. Tutaj mało kto myśli o kulturze, większość mieszkańców albo poluje na kolejne ojro od Niemca, albo kombinuje jak się stąd wyrwać (to ci bardziej świadomi i, pardon, inteligentniejsi) Mnie żenują napisy po niemiecku, ceny podawane w Euro, włażenie Niemcom w dupę byleby coś kupili albo skorzystali z usług. To miasto to prostytutka. serdeczności Wasza imi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krol_burgerow Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.am.szczecin.pl 10.12.08, 08:41 Dla jednych to zarcie sie nie nadaje i wpie...ja rosol co niedziele i schabowego, a inni wola wkoksowac podwojnego whopperka z serkiem i bekonem. God bless chain BK sie rozlewa po kraju i bedzie coraz wiecej :D Ze Swinoujscia najblizej do Greifswaldu ok 60km, polecam! U mnie w miescie tez nie ma ale do niemiec jezdze na prawdziwe burgery z grilla! Pozdrawiam wszystkich fanow grillowanych burgerow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do debila roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 17:01 te twoje miasto nie dosc ze zasrane , z kiepskim lekarzami i sklepami , z promami oraz z asortymentem za komuny w sklepach... Ta twoja dziura nie dosc ze smierdzaca to nudna, a ile festiwali i impreaz latem...hahahahaha psy dupami szczekaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: do debila roberta IP: 217.97.193.* 10.03.08, 18:55 To zaszczekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: do debila roberta 10.03.08, 20:16 hehe pierwszy raz sie z toba zgodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: do debila roberta IP: *.uznam.net.pl 12.03.08, 20:50 Umiejętność wpisywania literek - to jeszcze nie wszystko. Szczerze współczuję. Tylko proszę - nie zrób sobie krzywdy. Burak, zawsze będzie burakiem - do końca swego zasranego, buraczanego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K 11.03.08, 17:43 Masz do Szwecji godzine koryto pelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schuya Re: Kiedy ze Świnoujścia..... IP: *.uznam.net.pl 16.03.08, 10:15 kiedy ze Świnoujścia wyjadą takie pajace jak autor wątku????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa droga wolna IP: *.uznam.net.pl 29.03.08, 14:19 Jestem ciekawa dlaczego tylu z was uważających się za super kulturalnych,postępowych i nowoczesnych męczy się w tym naszym mieście bez tego KFC,kina itd.Przecież nikt was tu nie trzyma na siłę.Promy nie są zablokowane,PKP,PKS i inne środki transportu również.Spakować się i droga wolna.Przecież wszędzie jest tak super tylko nie tu...Wszędzie też napewno z otwartymi ramionami przyjmą takich inteligentnych ponuraków...Ludzie naprawdę kulturalni potrafią zorganizować sobie czas,wyjście do kina itp.mieszkając nawet w przysłowiowej Koziej Wólce.Wystarczą chęci i samochód.Popieram wszystkich ,którzy zyją bez hamburgerów i nie przeszkadza im to w rozwoju kulturalnym....Pozdrowienia dla Imi-nieszczęśliwej mamusi ,szczęsliwej ponoć córeczki.Ponoć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burger King Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 14:19 Nie będzie tak długo jak długo będziesz mówił, że to dziura, zapomniałeś, że takie rzeczy się w dziurach nie otwierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lochness Re: Kiedy w tej dziurze bedzie KFC ?albo Burger K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 14:30 w budynky handlowym Pomeranii bedzie MacDonald's Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Nie do wiary.. a ja szukalem baru mlecznego ? 15.10.08, 21:29 ... i niestety nie znalazlem ! Szkoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nie do wiary.. a ja szukalem baru mlecznego ? IP: *.globalconnect.pl 16.10.08, 09:11 Za poźno szukałeś. 20 lat temu jeszcze był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Nie do wiary.. a ja szukalem baru mlecznego ? IP: 217.97.193.* 16.10.08, 10:17 Bar mleczny na pewno mialby wziecie tylko nie taki jak 20 lat temu z poobgryzanymi kubkami, pogietymi widelcami, lyzkami na lancuchu hyhy. Ktos ma czas i checi powinien wziac sie za interes i bic kase. Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Nie do wiary.. a ja szukalem baru mlecznego ? 16.10.08, 15:56 Racja, racja , jak pytalem przypadkowych przechodniow, kazdy z usmiechem przypominal sobie czasy barow mlecznych, co prawda z moze "nadgrytanymi i obszczerbionymi 2 kubkami i talerzami, ale z doskonalymi pierogami, nalesnikami i innymi smakolykami, a nie tym hamerykansko-tureckimi hamburgerami albo dönerami ! A wielka szkoda !! Ogromna kultura naprawde doskonalych "slowianskich" dan zniknela. Smaczna,zdrowa...az zal d..pe sciska !! Odpowiedz Link Zgłoś