sswnd 17.12.06, 10:05 Witam mam pytanie ile i jak często (ile razy dziennie) powinien jeść mały labradorek ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: ile razy jeść 17.12.06, 16:30 poszukaj na forum juz kilka rzy ten temat byl bardzo szeroko omawiany. Na opakowaniu karmy powinno byc napisane jakie porcje i ile razy dziennie podawac je szczeniakowi w zaleznosci od jego wagi i wieku. Odpowiedz Link
mekej Re: ile razy jeść 17.12.06, 19:02 mój ma prawie 4 miesiące i dostaje 3 razy dziennie... gdzieś wyczytałam, że powinno się dzielićdawkę karmy dla szczeniaka na 4 mniejsze porcje Odpowiedz Link
sswnd Re: ile razy jeść 18.12.06, 10:40 A co ile godz.karmicie swoje labradorki i o której jedzą swoje ostatnie posiłki ? Odpowiedz Link
urbanchaos Re: ile razy jeść 18.12.06, 10:52 mój jak był mały jadł 3 razy dziennie ostatni posiłek max 20:00 Odpowiedz Link
mekej Re: ile razy jeść 18.12.06, 11:42 mój je ostatni posiłek o 21, a i tak ma problem, żeby wytrzymać z kupą do 6:00... ostatnia porcja karmy jest mniejsza od pozostałych foto.onet.pl/hwud,0p0gjjuwg8jg,5xesi,u.html Odpowiedz Link
ddb2 Re: ile razy jeść 18.12.06, 16:10 Powinien dostac ostatnia porcje o 18. Na spacerku przed snem ok.23 juz bedzie urobek z tej ostatniej michy i jelita beda odpoczywaly do rana. Nie moze wytrzymac do 6, bo za pozno je. To nie jest zdrowo. Psy maja dosc krotki przewod pokarmowy i szybko trawia. Odpowiedz Link
paenka Re: ile razy jeść 19.12.06, 14:40 dokladnie jak ddb pisze. Moj jak byl maly pierwszy posilek dostawal o 6 rano, kolejny o 12-13 i nastepny do 18 a czesto wczesniej. Gdzies czytalam ze metabolizm trwa ok 5 godz cyzli jesli chcesz zeby piesek zrobil kupe do 23 to jedzenie daj mu najpozniej do 18. Choc wydaje mi sie ze u szczeniakow metabolizm trwa krocej. Obecnie moj pies jada dwa razy dziennie rano ok 6 i po poludniu ok 14 i jest ok. Odpowiedz Link
mekej Re: ile razy jeść 19.12.06, 16:47 ja dla odmiany czytałam, że trawienie u dorosłego psa trwa od 12-15h, a u młodego od 8-12h... zdaję sobie sprawę, że u szczeniaka może to trwać jeszcze trochę krócej, ale chyba jednak nie 5h (zresztą nie neguję Waszych źródeł)... mój piesek nie jest w tak komfortowej sytuacji, jak Twój paenka i niestety nie mam możliwości dać mu jeść w ciągu dnia, a dopiero po pracy i póki ma jeszcze 3 posiłki (choć docelowo ma mieć 2) musi jeść taką wieczorną porą, bo w przeciwnym razie miałby 2h odstępu między "obiadem" a "kolacją", co też byłoby bezsensowne... o 23 wszyscy domownicy śpią, więc o spacerze nie może być mowy... dajemy sobie nawet nieźle radę tak jak jest, a jeśli czasem zdarzy się jakiś "wypadek" to po prostu sprzątamy i zapominamy --------------- foto.onet.pl/hwud,gwooow3kws8s,5xerw,u.html Odpowiedz Link
sswnd Re: ile razy jeść 19.12.06, 23:10 Od którego miesiąca można podawać posiłki przygotowane samemu? Odpowiedz Link
paenka Re: ile razy jeść 19.12.06, 23:22 od najmlodszych lat mozesz mu podawac dla odmiany posilki przygotowywane samemu ale nie powinno to byc jedzenie zastepujace sucha karma. A podejscie "sprzatamy i zapominamy" jest w porzadku i bardzo zdrowe bo nei ma nic gorszego jak wypominanie sobie nawzajem ze ktos psa niedoplinowal itp byle tylko pies nie obrywal za to Odpowiedz Link
mekej Re: ile razy jeść 20.12.06, 12:45 oczywiście, że piesek nie obrywa za "przestępstwa", chyba że zostanie przyłapany na gorącym uczynku - wtedy niewielka reprymenda słowna --------------------- foto.onet.pl/hwud,gwooow3kws8s,5xet2,u.html Odpowiedz Link
paulina19885 Re: ile razy jeść 28.01.07, 09:37 czesc jesli chcesz sie dowiedziec wszytko o labradorze pisz do mnie paulina1988@interia.pl zapraszam Odpowiedz Link
paulina19885 Re: ile razy jeść 03.02.07, 14:00 Witam!!jesli chcesz wiecej sie dowiedziec na tet temat piszna moj adres paulinaS1988@interia.pl Odpowiedz Link