Dodaj do ulubionych

Wszedzie kudły

18.03.11, 15:22
Latam z odkurzaczem codziennie, a i tak nadal tony kudłow walaja sie po calym domu i unosza sie w powietrzu, wpadajac do talerzy, lepiac do ubran... wrr
Trwa to juz kolo dwoch tygodni. Kiedy sie skonczy?
Co kupic do wyczesywania? I czy to pomaga zmniejszyc zakudlenie domu?
Obserwuj wątek
    • zaba737 Re: Wszedzie kudły 19.03.11, 08:11
      Labradory gubią sierść cały rok i 2 razy do roku na maxa. Mój lniał teraz mocno około 5 tygodni
      jezeli używasz zwykłej szczotki to kup jeszcze dobry furminator dobrze usuwa martwy podszerstek. Doskonale cię rozumiem mam małe dziecko i sam sprzątam kilka razy dziennie i sierść i tak będzie w domu tylko trochę mniej. Pozdrawiam
    • blina Re: Wszedzie kudły 21.03.11, 14:06
      to się nie kończy....ale dobry furminator sprawi, że można odkurzać co kilka dni. Poza tym staram się nie wpuszczać psa na dywany (ze średnim skutkiem), bo ciężko odkurza się dywany z sierści
    • aolek971 Re: Wszedzie kudły 21.03.11, 19:22
      jak to mowia - włosy labradora znajdziesz nawet pod skorupka ugotowanego jajka
      do sprzatania - polecam miotle fryzjerską - miata jak marzenie
    • tenshii Re: Wszedzie kudły 23.03.11, 19:08
      Furminator smile
      Poza tym to też część laba, też trzeba pokochać big_grin
    • fireheaven Re: Wszedzie kudły 19.07.11, 23:06
      Ja także mam ten problem z labem. Polecam furminator i szczotkę gumową do wyczesywania dywanu.
      • saan1982 Re: Wszedzie kudły 01.08.11, 18:23
        Mój piesek zaczął się właśnie teraz lenić na maksa i zastanawiam się czy to nie za wcześnie aby.
    • polnedrogi Re: Wszedzie kudły 23.02.24, 13:06
      Labki faktycznie gubią sierść na potegę. Mam dwa psy w domu, oba mix lab. Praktyczne porady znajdziesz tutaj: polnedrogi.pl/z-zycia-wziete/dwa-psy-w-domu-jak-utrzymac-czystosc-i-jakich-zasad-przestrzegac-aby-zycie-z-czworonogami-bylo-jak-najmniej-uciazliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka