martuskownik Re: Mam problem czycoś jest nie tak 27.08.08, 11:30 Ugryzł tak po prostu biegnąc sobie? Rzucił się bez powodu? Napisz coś więcej...zdrowe i normalne psy nie gryzą bez powodu, opisz sytuację co i jak się stało dokładnie. Odpowiedz Link
ddb2 Re: Mam problem czycoś jest nie tak 27.08.08, 12:32 W jakim pies jest wieku? Mlode laby czesto gryza i nie jest to zwiazane z agresja, ale z zabawa. Jesli jest mlody, obserwuj go w czasie zabawy, gdy bedzie startowal z zebami, przerywaj zabawe mowiac fe i odwracajac sie od niego. W wieku ok. roku powinien w ogole przestac gryzc i moze sie to stac z dnia na dzien. Odpowiedz Link
martuskownik Re: Mam problem czycoś jest nie tak 27.08.08, 14:55 Pamiętaj że musisz rozróżnić złapanie zębami fruwającą nogawkę od spodni z rozbawienia w biegu, a kłapnięcie agresywne, ewidentnie skierowane na coś/kogoś... i na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć. Bo co by się nie działo trzeba Laba poobserwować w zachowaniu i starać się wyeliminować bądź nie pozwolić zaistnieć takim sytuacjom- po prostu nie dopuszczać by pies znów miał możliwość takiego postąpienia, by nie utrwalał zachowań...ale przede wszystkim musisz rozpatrzyć cel kłapnięcia. Odpowiedz Link
ddb2 Re: Mam problem czycoś jest nie tak 27.08.08, 22:11 A takze obserwowac sasiadke. Niewykluczone, ze gdy nikt nie widzi, drazni lub dokucza psu. Psy doskonale to pamietaja. Odpowiedz Link