ewela1_1 30.05.11, 19:51 Co u was oznacza ułożyć sobie życie po rozwodzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estimata Re: "ułożyć sobie życie" 30.05.11, 20:04 Dla wielu i w potocznym tego znaczeniu to oznacza chyba - związać się z kimś innym. Dla mnie - zbudować sobie i dzieciom spokojne i poukładane życie, bez nerwów i konieczności przebywania z osobą, z którą sie już być nie chce. Samej. Tak jak ja chcę. A potencjalny nowy związek nie jest warunkiem koniecznie potrzebnym do szczęścia... Wręcz chyba bym się bała Odpowiedz Link
puzzle33 Re: "ułożyć sobie życie" 30.05.11, 20:36 Dla mnie to zapewnienie sobie godnych warunków życia, a co za tym idzie - atrakcyjnych form spędzania czasu. To na ten moment, bo część "ułożenia" już dawno wykonałam, a polegało ono przede wszystkim na stworzeniu wokoł siebie siatki życzliwych osób. Odpowiedz Link
plujeczka Re: "ułożyć sobie życie" 30.05.11, 21:04 dlawielu oznacza to poznanie kogoś i wejscie w nowy związek. dla mnie stablizacja,spedzanie czasu tak jak lubie i z kim chcę, wolnośc w każdym tego słowa znaczeniu,W domu spokój, cisza, ład i szczesliwe wieczory z dzieckiem, kóre już w zasadziezyje swoim zycie ale mama wciaz jest atrakcyjnym partnerem do długich ,zyciowch rozmów. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: "ułożyć sobie życie" 30.05.11, 21:22 Znaleźć sobie stałego chłopa. Odpowiedz Link
argentusa Re: "ułożyć sobie życie" 31.05.11, 12:57 "ułozyć sobie zycie" - dlam nie oznacza - tak się odnaleźć w zyciu "po rozwodzie" żeby być zadowolonym z tego zycia. Bez względu na to,czy jest w tym zyciu mężczyzna, czy go nie ma. Po rozwodzie odetchnęłam, że już nic nie muszę, a jeszcze wiele mogę. O ile mi się zachce. I to mi dało poczucie, że mam swoje zycie ułożone. Odpowiedz Link
tricolour Układa to się trupa w trumnie... 31.05.11, 14:49 ... lub puzzle. Nad własnym życiem się zwyczajnie pracuje zgodnie z planem, priorytetami, ograniczeniami itp. To mowy nie powinno być o układaniu, któremu znaczeniowo daleko do przemyślanego działania. "Jakoś sie ułożyło" - tak sie potoczni mówi, a wartość sprawy leży w tym jakoś. Czy ktoś mówi, że ułożył mu się ambitny i przemyślany plan? Odpowiedz Link
ewela1_1 Re: Układa to się trupa w trumnie... 31.05.11, 21:13 Można tez układać instalacje w warstwie styropianu... Się czepiasz...patrz cudzysłów. Odpowiedz Link
xciekawax Re: "ułożyć sobie życie" 31.05.11, 20:03 dla mnie to zaakceptowanie swojego obecnego zycia, i bycie zadowolonym z tego zycia. Odpowiedz Link