Dodaj do ulubionych

Koszt adwokata

12.03.12, 12:48
Napiszcie proszę ile płacicie adwokatom za sprawy rozwodowe.
Koleżanka poleciła mi podobno bardzo dobrą mecenas, ale jej stawka to 6.500 + VAT + 10% za każdą wizytę w sądzie. Wydaje mi się to bardzo drogo.
Pewnie ma to znaczenie dla stawki więc podam, że chodzi o miasto wojewódzkie i orzekanie o winie (+ walka o opiekę nad dziećmi).
Muszę się szybko decydować, więc bardzo Was proszę o jakies informacje.
Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • dominika8 Re: Koszt adwokata 12.03.12, 12:56
      zapłaciłam 7000 netto, bez dodatkowych opłat za wizyty w sądzie. miasto wojewódzkie, adwokat z polecenia.
      • maciekqbn Re: Koszt adwokata 12.03.12, 13:04
        Ja co prawda rozwiodłem się bez adwokata (i dobrze, szkoda kasy) ale jak się orientowałem to stawki są tak od 4 do 8 tyś + VAT, przy czym cena miała obejmować cały proces bez względu na ilość rozpraw. Cena jest indywidualnie negocjowana, zależy od wielu czynników, również od dochodów potencjalnego klienta.
    • prognoza79 Re: Koszt adwokata 13.08.12, 23:00
      cześc ja zapłaciłam 3 tys i 200 zł za rozprawę, widać że niezdrogo z tego co piszecie, a warto było! super wszystko poszło,
      • blue_ania37 Re: Koszt adwokata 13.08.12, 23:08
        Poznań 4000 + Vat całość.
        Adwokatka z 30 letnim dowiadczeniem, ona i tylko onasmile
        A
    • looknij Re: Koszt adwokata 14.08.12, 10:08
      Nieco ponizej 4000 z vatem i wszystkimi oplatami Koszty obejmowaly nieokreslona liczbe spraw az do zakonczenia Umowa obejmowala moje stawiennictwo tylko na pierwszej sprawie pozniej pelne zastepstwo
      Zakonczylo sie na jednej i chwala mu za to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka