Dodaj do ulubionych

pieniądze

01.03.14, 07:37
Witam.
Udzielałam się tu jakiś czas temu ale zamilkłam bo postanowiłam więcej działać mniej gadać wink Pokrótce mąż zaciąga pożyczki bez mojej wiedzy, potem straszy samobójstwem, ja chcę rozwodu a on chce aby było jak dawniej. Wyprowadza się w listopadzie i od tamtej pory kompletnie nie interesuje się dziećmi. W grudniu uzyskuję rozdzielność majątkową, składam o rozwód. 25 lutego otrzymałam powiadomienie o zabezpieczeniu powództwa no i tu moje pytanie od kiedy obowiązuje to zabezpieczenie? od daty posiedzenia? od uprawomocnienia? w pismach z sądu nie ma nic na ten temat. No i kolejne pytanie. Kiedy i gdzie zgłosić się żeby spróbowali ściągnąć te pieniądze? Bo to, że tatuś nie zamierza tego zapłacić to wiem bardzo dobrze a dzieci powietrzem nie żyją. Te parę dodatkowych zł bardzo by mi ułatwiło życie, a jeśli tatuś nie zamierza brać udziału w wychowywaniu dzieci to niech chociaż poczuje, że je ma płacąc na nie. Będę wdzięczna za wszelkie rady.
Pozdrawiam Agnieszka
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: pieniądze 01.03.14, 08:47
      Wyrok jest prawomocny i obowiązuje od daty orzeczenia. Możesz natychmiast iśc z wyrokiem do jego pracodawcy lub komornika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka