Dodaj do ulubionych

sms dowodem w sprawie

13.09.17, 11:02
Witam.
Mam następujący problem: rozstałem się z partnerką, mamy dwuletnią córkę, na razie nie mam większych problemów z wydawaniem się z nią, regularnie płace byłej partnerce kasę, ale nic nie jest ustalone sądownie. Moja była jest strasznie kłótliwa i na moją prośbę podpisania mi potwierdzenia zapłaty alimentów reaguje wręcz alergicznie, zgodziła się potwierdzić mi otrzymanie pieniędzy za pomocą sms wysłanego do mnie. Boje się czy w razie czego jest to dla sądu wystarczający dowód na to, że płacę. Dodam, że nie mogę jej kasy przelać ani wysłać. Czy sms wystarczy?
Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: sms dowodem w sprawie 13.09.17, 18:27
      trzeba by chyba pójść do notariusza i spisać taką umowę, ze ty płacisz, ona wysyła sms o treści takiej i takiej na numer ten i ten
      a co będzie jeżeli zapłacisz a ona nie przyśle sms-a?

jakiś głupi ten wasz pomysł
      a dlaczego przekazem pocztowym się nie da (zakładam że panna nie ma rachunku bankowego, jak ona się uchowała w XXI wieku?)
      • heniek.8 Re: sms dowodem w sprawie 13.09.17, 18:38
        jeszcze masz to: www.gazetaprawna.pl/encyklopedia/prawo,hasla,334902,depozyt-sadowy.html

"Przedmiot do depozytu może złożyć dłużnik wówczas, gdy:
        - wierzyciel odmawia wystawienia pokwitowania zapłaty,"
    • koronka2012 Re: sms dowodem w sprawie 14.09.17, 17:41