Dodaj do ulubionych

jak stoworzyć szczęśliwy związek?

23.02.05, 19:06
zastanawim sie czy ja to jeszcze potafię po tych wszystkich przejściach
jakie prawdy są uniwersalne, co sie sprawdza? Kochać za mocno-źle, za słabo
źle, ufasz-jak za badzo to przegięcie, jak nie to nie ma sensu związek. Byś
zwiewną tajemniczą, ja nie jestem cyborgiem tylko zwykłym cżłowiekiem. Jak to
zobic?
Obserwuj wątek
    • bezecnymen Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 23.02.05, 19:16
      oj Kasiusmile
      tak jak nie ma dwóch jednakowych małzeństw, tak nie ma tez recepty na trwały,
      udany związek
      ten ograny wielokroć slogan, że w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało
      naraz, dotyczy również małżeństwa
      slogan ale prawdziwy, wystaczy bowiem brak dobrej woli jednej strony, ba w
      ogóle wystarczy by pojawiły sie dwie strony zamiast dwojga ludzi po tej samej,
      by cały wysiłek włozony w budowanie rodzinnego szczęścia poszedł na marne
      czy pamiętacie ze ślubu slowa o jedności kobiety i mężczyzny w małżeństwie?
      • kasiar74 Re: jak stworzyć szczęśliwy związek? 23.02.05, 20:01
        ale jak to zobi żeby po latach nie widziec w dugiej osobie samych wad i zeby
        samemu się chciało
      • jarkoni Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 00:09
        bezecny, po raz kolejny napisałeś szybciej to co ja chciałbym...chyba Cię
        zamorduję, co myślisz o wysłaniu rosyjskich killerów? PRAWDA, to para razem
        musi chcieć, jeśli jedna strona się stara a druga jest obojetna to nic z tego...
        • bezecnymen Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 10:25
          w porządku jarkonismile będę pisał wolniejtongue_out
          czy tempo 12 znaków na minute wystarczy?? bo wolniej to juz naprawde nie mogę
          (zanim napisze co mysle to zapomnę)
    • tricolour Związek 23.02.05, 20:06
      Kasiu,

Po prostu bądzmy sobą. Kochajmy tak, jak umiemy. Nieważne, czy mocniej, czy
      słabiej, ale uczciwie...
      Jeżeli jesteś tajemnicza, to swietnie - na pewno znajdzie się amator łamigłówek wink))
      Bo jak zaczniemy coś udawać, to oszukamy partnera i polezie w siną dal...
      • kasiar74 Re: Związek 23.02.05, 20:13
        ostatnio stwierdzam że kochac to jedno a umiec z kims życ to dugie
        może małżeństwa z rozsądku to nie jest takie głupiesmile
        • ulala.v Re: Związek 23.02.05, 20:17
          dokładnie!!!!!!!!!! nie zyje się "ochami" i "achami" tylko codziennością czasem
          chyba od miłości ważniejsze jest dogadanie i właśnie umiejętnośc zycia z kims
        • dobrydzien Re: Związek 23.02.05, 22:26
          Małżeństwo z rozsądku ??? Hmm może nie byłoby żal jakby klapło ale nie..
        • julka1800 Re: Związek 24.02.05, 10:30
          Kasiu,
          wszystko to jest bardzo skomlikowane.
          Do niedawna myślałam, że przejdę przez zycie spokojnie, jednokolorowo, w moim
          otoczeniu nie padały słowa, rozwod, alimenty, komornik, samotnosc, ta druga,
          macocha, pasierb itp.
          Teraz moje życie mieni sie niezliczoną ilością barw, jaskrawych barw, i wiesz
          co, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale dużo się przez to nauczyłam. Chce żyć,
          tak jak żyją inne 30- kilkulatki, kochać być kochaną, nie zartacić siebie,
          czerpać radości z drobnych rzeczy i mieć poczucie, że jestem wartościowym
          człowiekiem, i że kiedys trafię na człowieka ktory bedzie myślał i czuł
          podobnie. Wierzę w to.
          I nie wolno się bać.

Jeszcze jedno, świadomość wad drugiego człowieka powinno sie mieć od początku,
          bo potem może być trudno, może jestem zbytnią, realistką ale tak uważam.

I proszę Cię, tylko nie małżenstwo z rozsądkusmile)))
    • kruszynka301 Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 23.02.05, 21:27
      Kasiu, pocieszę Cię, że jeśli trafisz na swoją drugą połówkę, to nie będziesz się zastanawiać, jak się zachować - będziesz się czuła po prostu na właściwym miejscu we właściwym czasie.
      Już pisałam, że moje wady, tak potępiane przez eksa (samodzielność i samowystarczość finansowa, słabość do dobrego sprzętu KD, oraz chęć mieszkania z rodzicami w domu rodzinnym), spotkały się z entuzjastycznym przyjęciem przez obecnego męża, który aktualnie wydziera się z moim tatą i bratem na meczu, i o dziwo idealnie czuje się w kilkunastoosobowej rodzinie mieszkającej w jednym domuwink. Tak więc trzeba spokojnie czekać, i przebierać - nic na siłę, druga połówka na pewno istnieje.
      Bądź sobą, bo tak naprawdę nie da się zmienić charakteru ani sposobu zachowania na stałe.
      • kasiar74 Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 08:01
        ciesze się że znalazłaś swoją połówkęsmile
        to musi być wspaniałe tak nie mieć żadnych wątpliwości i razem się cieszyć
        życiem, eeeh może mi się kiedys jeszcze uda
        • anuteczek Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 08:33
          Kasiu,
          Uda się. Bądź sobą, bądź szczera i uwierz w Was... i najważniejsze kochaj.
          Zresztą już ktoś Ci napisał, jak spotkasz drugą połówkę nie będziesz się
          zastanawiać, zawierz kobiecej intuicji
          pozdrawiam
          a
          • gotyma Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 09:41
            doskonale rozumiem rozterki Kasi. i niekoniecznie chodzi tu o bycie soba lub
            nie. tyle sie mowi o niepowtarzaniu bledow i wyciaganiu wnioskow. owszem
            wyciagnelam i to sporo. ale czy to wystarczy?
            • gotyma Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 09:53
              i jeszcze jedno. moje zaufanie do drugiej osoby zostalo tak zniszczone, ze
              boje sie, iz nie bede nikomu potrafila zaufac i wciaz bede ta sledcza szukajaca
              zdrady. pelna kicha sad
              • kasiar74 Re: jak stoworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 12:31
                no własnie ten brak zaufania
                niby chcialabym odbudowac swoje malzenstwo ale czy da sie odbudowac raz
                podeptane zaufanie?
    • bursztynowe Re: jak stworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 12:42
      Po pierwsze wybacz.
      Wybacz sobie, potem wybacz innym - partnerowi, rodzicom, tym wszystkim, którzy
      Cię zranili.
      Wybaczenie jest zakończeniem i jednocześnie początkiem.

Poza tym, to banalne, ale:
      - Pracuj, jakbyś nie potrzebował pieniędzy.
      - Kochaj, jakby nikt cię nigdy nie zranił.
      - Tańcz, jakby nikt nie patrzył.
      - Śpiewaj, jakby nikt nie słuchał.
      - Żyj, jakby to było niebo na Ziemi.

Pozdrawiam,
      • kasiar74 Re: jak stworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 13:52
        ale masz dzisiaj poetyckie nastawienie do światasmile
        • viillemo Re: jak stworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 13:58
          jest w niezłym transiesmile)), ale radzi cudniesmile))
          • bursztynowe Re: jak stworzyć szczęśliwy związek? 24.02.05, 14:51
            Grunt, że się uśmiechnęłaś

Buziaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka