Dodaj do ulubionych

Wakacje tuż...tuż..

09.05.07, 16:23
Mam pytanie a nawet kilka do osób z Sopotu . Powiedzcie warto wybrać się do
waszego miasta na wkacje? Jak plaża? Można kąpać się w Bałtyku. Gdzie
najlepiej i w miarę tanio 2 mamy + dwoje dzieci powinny poszukać kwater? A
może ktoś z Was wynajmuje albo ma znajomych..Wielkie dzięki z góry za
pomoc.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Wakacje tuż...tuż.. 09.05.07, 18:15
      ja swego czasu bywalem w licealnych i studenckich czasach w Gdansku w
      akademikach Politechniki. W okresie wakacyjnym sa one wynajmowane za niewielkie
      pieniazki. Wiem ze w Spocie tez sa jakies akademiki i to z lepszym polozeniem
      niz w Gdansku (trzeba szorowac z Wrzeszcza) bo polozonym niedaleko Monciaka.
      Akademik (wcale nie trzeba byc studentem, chociaz wtedy sa jakies znizki
      dodatkowe) ma plusy dodatnie i plusy ujemne (by L.Walesa), ale kwaterki czy
      domki tez powinny gdzies byc, tylko trzeba juz najpozniej teraz rezerwowac bo
      pozniej moze juz nic nie byc. Plazy jest caly kawal od mola w strone Gdanska (bo
      im blizej Gdyni tym wieksze zanieczyszczenia). Nie wiem jak teraz ale kiedys byl
      tam zakaz kapieli, ale morze i tak bylo pelne amatorow kapieli bynajmniej nie
      slonecznych. Slyszalem ze teraz jest czysciej wiec pewnie i poplywac da rade. A
      do 3Miasta warto sie wybrac bo zwiedzac jest tam co. Nie wiem czym zamierzacie
      sie poruszac po miescie ale np. dobre polaczenie kolejka (SKM) jest i z
      Gdanskiem, gdzie rzut kamieniem od dworca jest Dlugi Targ i przystan statkow
      skad mozna sobie poplynac na wycieczke na Helll (ale dziwna nazwa no nie?) albo
      chociazby na Westerplatte. Mozna tez pojechac do Gdanska Oliwy zobaczyc
      najslyniejsze chyba organy w Polsce albo jechac do ZOO (ale do zoo jest kawal
      drogi). Mozna, jadac w druga strone dojechac do Gdyni i spacerkiem dojsc (jest
      kawalek) do portu gdzie sa do zwiedzania ORP Blyskawica i Dar Pomorza... oraz
      muzeum oceanograficzne z zolwiami, rybkami itd. Reszte czasu mozna przeplackowac
      na plazy, przegryzajac halibuty, fladry itd. z frytkami, jesli pogoda na to pozwoli.
      Do 3Miasta warto jechac wtedy kiedy sa Targi Dominikanskie. Jest wowczas sporo
      roznego rodzaju imprez, koncertow, wystaw, pokazow itd. Rowniez cos dla dzieci
      byc powinno. Plusem ujemnym w tym przypadku jest spory scisk, no i klopoty ze
      znalezieniem kwater.

oooooj pojechalo by sie, pojechalo smile))
      • nangaparbat3 Majkel? 09.05.07, 21:12
        To Ty? Czy ktoś się podszywa?
        • majkel01 Re: Majkel? 09.05.07, 23:30
          a dlaczego mialby sie podszywac ? smile Na wakacje kiedys tez sie jezdzilo to sie i
          ma co wspominac wink)
          • nangaparbat3 Re: Majkel? 10.05.07, 17:49
            majkel01 napisał:

> a dlaczego mialby sie podszywac ? smile Na wakacje kiedys tez sie jezdzilo to
            sie
            > i
            > ma co wspominac wink)
            >
            No taksmile Po prostu do tej pory zawsze byleś tak konkretny, scisly i fachowy,
            tak nieosobisty, ze nawet kiedys wymysliłam, ze jesteś kobietą.
            A tu nagle czlowiek sie wylonil.
            To witaj!
            • majkel01 Re: Majkel? 10.05.07, 18:49
              > No taksmile Po prostu do tej pory zawsze byleś tak konkretny, scisly i fachowy,
              > tak nieosobisty, ze nawet kiedys wymysliłam, ze jesteś kobietą.
              > A tu nagle czlowiek sie wylonil.
              > To witaj!

a to wyzej to nie jst konkretne i scisle ? No fachowe to z pewnoscia nie jest smile)
              Kopernik tez byla kobieta !! wink))
    • anula36 Re: Wakacje tuż...tuż.. 09.05.07, 21:09
      uwielbiam Sopot..ale tylko poza sezonem.Wlasnie wrocilam stamtad.
      Ale w wakacje w zyciu, ceny wciekle,kwatery drogie, albo daleko od plazy, ludzi tlumy przyjezdnych i miejscowych, w knajpie godzinne oczekiwanie na obiad ( smazalni jak pisze alanka brak), plazy cialo przy ciele.
      jesli masz autko, moge ci polecic fantaktycznie miejsce niedaleko Darlowa, tanio, super atmosfera, pyszne jedzenie, tylko do plazy ok 7 km i dojazd na miejsce kiepski, ale warto - ja tam 2 lata temu siedzialam jak miesiac dlugi i wcale mi sie wyjezdzac nie chcialo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka