Dodaj do ulubionych

'komputer' dla dzieci

08.07.11, 21:08
Do tej pory nie mamy, ale czekają nas wakacje autem po Skandynawii (więc dla dziecka większa porcja nudy czasem)i tak mi przyszło do głowy zapytać: który z tych 'dziecięcych' komputerów uważacie za najlepszy w sensie ilości możliwości i poziomu zabaw? Nina wzdycha nad różnymi księżniczkowymi od dawna, ale przecież nie kolor różowy i kształt serduszka przesądza sprawę...
Obserwuj wątek
    • anitax Re: 'komputer' dla dzieci 08.07.11, 23:37
      Moje dzieci nie mialy mini-laptopow, bo wydawalo mi sie, ze mozliwosci sa bardzo ograniczone, ekranik malenki. Ale moze sie myle.

Do samochodu chyba wolalbym kupic DVD i najwyzej jakas mala gre elektroniczna dostosowana do wieku.
      • lenkaaa Re: 'komputer' dla dzieci 09.07.11, 01:08
        ja tez, ogladalam, dumalam nad komputerkiem i w koncu nigdy nie kupilam wlasnie ze wzgledow wymienionych przez anitax. Kupilismy za to mp5, na ktorym odtwarza sobie piosenki dla dzieci i DVD do samochodu i te 2 rzeczy sa zupelnie wystarczajace podczas dlugich podrozy.
    • mamqa Re: 'komputer' dla dzieci 09.07.11, 08:44
      Proponuję kupić tablet, np. Galaxy są bardzo fajne i nie tak drogie. Taki tablet może posłużyć jako odtwarzacz bajek, konsola do gier a dla Ciebie jako przenośny komputer czy ebook.
      Normalne DVD do samochodu nie wykorzystasz za często bo na krótkie trasy szkoda załączać (dziecko nie chce wysiadać z auta póki bajka leci) a na długie jak często jeździsz? Ja dwa, maksymalnie trzy razy w roku...
      Moja córka ma nintendo Dsi ale to rozwiązanie dla starszych dzieci, jak moja najmłodsza (ma 4 miesiące) podrośnie do bajek to właśnie zamierzamy zainwestować w tablet :)
      • akna78 Re: 'komputer' dla dzieci 11.07.11, 15:44
        U nas sie sprawdza Ipad:) oczywiscie nie dla dziecka kuione(dla mnie:) w aucie rewelacja: gra,oglada,rysuje,slucha muzyki..duzo zalezy od wieku dziecka,moje to prawie 6letnie:)pozdrawiam
    • tijgertje Re: 'komputer' dla dzieci 09.07.11, 10:11
      Moj mlody ma przenosne DVD, ale jakis czas mial cos z Vtech z Dora, z wymiennymi kartami. Sprzedalam po 2 czy 3 latach, jak juz znal na pamiec w stanie idealnym za bardzo dobra cene na Marktplaats. Zabawka byla swietna, mlody potrafil sie nia godzinami bawic i w samochodzie jak mial 4/5 lat niczego lepszego nie mial, nawet dvd wysiadalo przy tym. Sporo sie tez przy okazji nauczyl, najpierw znal kolory po angielsku, dopiero potem niektorych sie po niderlandzku nauczyl;) . Ostatnio, jak lecielismy na Cypr znalazlam w ksiegarni fajne nieduze pudelka ze sterta kart i pisakiem. Sa rozne tematy, mozna wybrac cos, co dziecko zainteresuje. Karty formatu a6, zmywalne, kolorowe, trzeba tylko uzupelniac rysunki np dorysowac okna w budynku, ryby w morzu itp. Przedwczoraj kupilam mlodemu drugi zestaw z potworami, ktorym trzeba np oczy, jakis zabawny kostium czy dorysowac cos wedlug wzoru. Dla dzieciakow, ktore lubia rysowac to kapitalna zabawa na wiele godzin. W pudelku jest 50 scieralnych, dwuustronnych kart. W samolocie sama sie nimi bawilam;) TO zestawy z Usborne Activiteitenkaarten. Kasper ma Reis Krabbels i Monster Krabbels, ale jakies bardziej `dziewczynskie`tez mieli. Cena w okolicach 8 euro. Swietna zabawka edukacyjna do samochodu (i nie tylko) jest Loco, ktore juz tu kiedys polecalam, gdzies w archiwum jest watek. Najfajniejsze jest Loco Bambino, ale nie wiem, czy na nie Nina juz nie jest za duza, Loco Mini w samochodzie jest dosc nieporeczne, ale Kasper ukladal sobie na jakiejs wielkiej ksiazce (zoekboek) albo znikopisie. Pocet Loko jest idealne, bo nie ma luznych elementow i jest malutkie. Tez bardzo dlugo uzywalismy w samochodzie czy samolocie. A pierwsze Pocet Loco mlody od Nesli dostal i byl to jeden z najbardziej trafionych prezentow jaki kiedykolwiek dostal;)
      • tijgertje Re: 'komputer' dla dzieci 09.07.11, 10:24
        Kasiu, wrzuc na Marktplaats w wyszukiwarke `Dora computer`, jest ich calkiem sporo. Na karty jest pojemnik z tylu, jest mozliwosc sciszenia i podglosnienia (co dla uszu kierowcy bywa bardzo przydatne) , funkcja nauki i quiz.
      • andevi Re: 'komputer' dla dzieci 09.07.11, 14:30
        Ja mam trzy rozne komputerki z VTech, dostosowane do wieku dzieci. Kupilam w kringloopie za przyslowiowe euro. No, zeby nie byc goloslownym: ten dla bejbiczkow kosztowal 2 euro, ten dla 4-5 latkow 5 euro, ten dla dzieci "w wieku poznoszkolnym" odpowiednio 10 euro. Super sprawa, edukacja i zabawa na poziomie i dostosowana do poziomu. Wszystkie sa w jezyku holenderskim.
        Wygooglaj sobie na Marktplaatsu VTech i bedzie na pewno:)
        • majadeblij Re: 'komputer' dla dzieci 11.07.11, 16:50
          jakby cie ipady intersowaly, to moja tesciow zakupila urzywanego wersje 1 za 250E, wydatek to spory i tak ale sama sie zastanawiam nad tym...
          • kasia191273 Re: 'komputer' dla dzieci 11.07.11, 21:29
            dzięki za sugestie, kupiłam wczoraj vtech mobigo

to nie jest laptop, tylko coś mniejszego formatu, z dotykowym ekranem. Pobawiłam się tym w sklepie i wydało mi się najbardziej zaawansowanym z wszystkiego, co jest tego typu. Nina potrafi posługiwać się IPhonem (w sensie gierek) i to jest coś w tym stylu, tyle że nie będzie to telefon, który w podróży służy jako nawigacja;)))

zobaczymy
    • liliana-9 Re: 'komputer' dla dzieci 19.09.11, 15:25
      jak słońce daje to nie za bardzo chce się w domu siedzieć. Ja tam siedze w ogrodzie ze swoim Applem. Do domu zachodze po browara co najwyżejJ bateria wytrzymuje bez problemu to do auta też dobra. zerknij sobie na facebooka

www.facebook.com/#!/iSpotAPR
      • kasia191273 Re: 'komputer' dla dzieci 20.09.11, 10:17
        ??????????????????????????????????????????????????
    • nesla Re: 'komputer' dla dzieci 20.09.11, 10:33
      A nie lepiej kupic Play Station ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka