Dodaj do ulubionych

Prezenty na Mikolajki

24.11.04, 04:06
Dziewczyny dostana po torbie slodyczy (kinder jajo, lizaczki, ciasteczka,
pierniczki itp) i po kalendarzu adwentowym.
Troche bielizny, body i rajstopki dla Pyski a dla Jagody pierwszy stniczek
(!), tez rajstopki, koszulki. Smieszne nelepeczki.
To juz kupione i zapakowane. Chcemy jeszcze w Ikei kupic im stoliczek - kosz
i siedziska na zabawki.
Slodycze oczywiste, reszta i tak do kupienia. Problem jest z zakupem zabawek.
Tu koncepcji mi brak.....
Obserwuj wątek
    • sulasia13 Re: Prezenty na Mikolajki 24.11.04, 14:58
      Moja Niunia jeszcze Mikolajkow nie rozumie, ale to nic, wlasnie wrocilam z
      Utrechtu, gdzie kupilam jej bialy t-shircik i zielona sztruksowa sukieneczke do
      tego. Prezent czeka w szafie do 5 grudnia. A o zabawkach tez musze jeszcze
      pomyslec. Chociaz moja Emmie ma sporo zabawek, a i tak najchetniej bawi sie
      rzeczami nie do zabawy: pudelka, miski, lyzki, pilot od tv itp.:-D
      • zuzka71 Re: Prezenty na Mikolajki 24.11.04, 22:28
        ja zakupilam mojemu lobuzkowi odkurzacz (na baterie oczywista) ale nie wytrzymalam i dalam wczoraj...maly szaleje odkurza non stop;)pozdrowka.zuzka
        • mamakubusia11 Re: Prezenty na Mikolajki 24.11.04, 22:38
          Zuzka moj pawelek tez ma taki odkurzacz i jeszcze pralke.Jak byl maly uwielbial
          mi pomagac,wiec dostal wlasne.A przed pralka to siedzial i wpatrywal sie w
          szybke dopoki program sie nie skonczyl.
          • zuzka71 Re: Prezenty na Mikolajki 24.11.04, 22:44
            a moj to bardziej aktywny jest pralkowo - wlacza, wylacza, przestawia programy wyjmuje pranie, 'strzepuje' przed powieszeniem, najlepsze zabawki to wlasnie pralka (nie widzialam jeszze werski mini;) i odkurzacz..ostatnio kupuje mu tylko puzzle i ksiazeczki inne standartowe zabawki sie wogole nie licza;)pozdrowka.zuza
            • mamakubusia11 Re: Prezenty na Mikolajki 24.11.04, 22:47
              my kupilismy w blokerze,ale to bylo 4 lata temu.Na baterie,mozna wlewac
              wode,wiruje.Ale widzialam teraz nowsze wersje pralek w action
    • kruszynka28 Mikolajki 25.11.04, 09:40
      A kiedy mamy obchodzicie Mikolajki? Po holendersku 5-ego czy po polsku 6-ego? Z
      ilosci prezentow wnioskuje, ze po holendersku?
      • beba3 Re: Mikolajki 25.11.04, 19:14
        W Polsce 6 grudnia rano ale w Holandii to jednak przeszlismy na 5. Wczesniej
        Maz jest puszczany do domu z pracy, ja robie bardziej uroczysty obiad i staram
        sie aby juz byly dekoracje swiateczne. Pstrykamy zdjecia. Zabawy i smiechow -
        chichow jest sporo! Czyli po holendersku.
        Teraz 5 wypada w niedziele. Bedzie nie tylko rodzinnie ale super - hiper
        rodzinnie. Jezeli sie wykurujemy do tego czasu to pojdziemy na jakis milusi
        spacer do parku.
        PS Kupilam niedawno taki odkurzacz. Natchnelo mnie, ze moze Mlodsza sie
        przelamie bo jedynej rzeczy jakiej sie bala to wlasnie odkurzacza. Jest
        wyjatkowo duzy i glosny, ma funkcje prania i wyglada na 'potwora'.
        Zadzialalo! Teraz pieszczotliwie glaszcze oryginal i mowi: ajka, ajka!
        Wczesniej kupilismy im zestaw: mikser, blender i ekspres do kawy. Bardzo im sie
        podoba. One tez uwielbiaja nasladowac doroslych w swoich zabawach.
        Ta pralka to dobry pomysl! Dziekuje!
        • mamakubusia11 Re: Mikolajki 26.11.04, 10:53
          przypomnialo mi sie jeszcze,ze dobrym prezentem jest kasa sklepowa i rozne
          zabawkowe zakupy.
          Mojemu synowi kupilam taki sklep dosc dawno temu zeby latwiej uczyl sie
          jezyka.Dzieki temu ma radoche jak bawi sie z dziecmi, a przy okazji uczy sie
          nowych slowek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka