02.12.04, 22:19
czesc mamuski. siedze w kuchni od 2 h i na chwilke wpadlam zeby sobie odsapnac zdeczka. otoz moj trud i pot dzisiejszy to wstepne przygotowania do przyjecia urodzinowego mojego slodziaka. oprocz imprezki domowej to jeszcze mam jedna w takimniby przedszkolu jutro i gonie resztkami. moj lobuzek/aniolek/dziubdzius 4 grudnia w sobote skonczy 2 latka.ciekawe czy choc to rozumie? dzisiaj np.niespecjalniebylzainteresowany sinter klaas'em, prezentem owszem;) jak to jest u takiego 2 latka? moj niewiele mowi wiec sama nie wiem co mu chodzi po glowie....jak to jest u was? pozdrowka.zuzak
Obserwuj wątek
    • mamakubusia11 Re: Urodziny 02.12.04, 22:53
      Zuzka stumilowy buziak ode mnie dla twojego slodkiego jubilata:o)))))

pot z czola otrzyj,mezusia przytul i polej cos mocniejszego,to ci jutro weselej
      bedzie biegac za dzieciakami po domu
      I podlogi w lazience juz nie musisz dlugo myc!

pozdr.
    • saraanna Re: Urodziny 02.12.04, 22:55
      Usciskaj solenizanta,2 latka to fajny wiek.Moja Sarcia (3,5) tez narazie kojarzy
      urodziny z prezetami no moze jeszcze ze swieczkami na torcie i imprezka.
      Mikolaj to juz cos powazniejszego ,codziennie oglada Sinterklaas journaal i
      bardzo ekscytuje sie losami Mikolaja i czarnych Piotrow.2 tygodnie temu do nas
      do Alphen przyplynal na lodzi Sinterklaas a pozniej wsiadl na bialego konia
      Ameriko ,byla cala impreza w miescie a Sara byla zachwycona ze moze na wlasne
      oczy zobaczyc,a najbardziej pasowaly jej Czarne Piotry ktore rozdawaly slodycze.
      W niedziele jak co roku imprezka u mojej siostry ,wielki worek z prezetami
      przyniesiony przez Sinterklaasa no i najwazniejsze to rozpakowywanie prezetow.
      Jeszcze raz 100 lat dla dzieciaczka i dla ciebie.
    • zuzka71 Re: Urodziny 02.12.04, 23:15
      dzieki dziewczyny! winko juz sacze;) mezus niebawem, jak go oderwe od kompa..;)na dzisiaj koniec.mamakubusia fakt, podloga przynajmniej w lazience na blysk;)
      saraanna ale masz fajnie ze twoja corcia juz tyle rozumie,moj to ja przyszedl sinterklaas to tylko spojrzal i dalej do swoich autek;) nic go nie zadziwi;))
      dobranoc wam. spokojnej nocy. zuzka
    • kachnab Re: Urodziny 03.12.04, 14:19
      Nie martw sie - maly niedlugo juz bedzie kumal. Maja, lat 2 i 8 miesiecy bardzo
      chetnie chodzi na urodziny i przgotowuje okolicznosciowe laurki, ktore trzeba
      tez koniecznie zapakowac. Zreszta ma manie dawania prezentow. Codziennie cos
      opakowuje i wrecza. Ja to musze odpakowywac, zachwycac sie i dziekowac. A
      Sinterklaas jest fascynujacy! Tylko zeby sie za bardzo nie spoufalal! Maja
      raczke, owszem, poda, ale na kolanach nie usiadzie za zadne skarby!
      Zyczenia urodzinowe dla malucha!
      Kasia
      • beba3 Re: Urodziny 03.12.04, 19:58
        Pyska konczy dwa latka pod koniec stycznia, czyli juz tuz, tuz...
        Zostalam zaproszona/wprosilam sie z nia na imprezke do przedszkolka Jagody.
        Nowe miejsce, duzo dzieci siedzacych na laweczkach w koronach/czapkach
        Mikolaja. Wreszcie Mikolaj i Czarny Piotrus rozdajacy prezenty i ciasteczka.
        Nic nie zrobilo na niej takiego wrazenia jak te rozrzucane pierniczki. Mikolaja
        i Piotrusia przyjela jako zwykle osoby. Prezentu nie dostala i nie rozpaczala z
        tego powodu. Siostra sie z nia podzielila.
        Nie martw sie juz za rok zobaczysz zminane i ogromne zainteresowanie.

Serdeczne zyczenia dla twojego dwuletniego aniolka! Wesolej imprezy i fajnych
        prezentow!
        • martaj7 Re: Urodziny 03.12.04, 20:29
          No, to moja Agata ma drugie urodziny za miesiac... Na razie jestem zajeta
          przygotowywaniem jutrzejszego przyjecia urodzinowego dla slubnego. Przyjecie
          jest niespodzianka, stuka mu tzrydziecha, i tak jakos go (mam nadzieje milo)
          zaskocze... Trudno troche te przygotowania ukryc (ta mase zakupow) ale na
          szczescie jak on otwiera lodowke, to z wysokosci swoich dwoch metrow siega
          wzrokiem tylko na najwyzsza polke...
          A urodzinki Agaty wyprawimy w tym roku w Polsce. Mam nadziej pokazac jej snieg.
          Goroaco pozdrawiam, i ucalowania dla solenizantow.
          Marta
          • zuzka71 Re: Urodziny 03.12.04, 23:56
            dzieki dziewczyny. jak na dzis, to tylko jeden placek zrobiony, tort zamowilam bo robia 'fototaart'! chalupa ogarnieta i udekorowana az milo;)jutro sie zacznie;)martaj wszystkiego dobrego dla twojej zyrafy;) pozdrowka serdeczne.zuzka
            • beba3 Re: Urodziny 08.12.04, 11:03
              Jak sie udaly urodzinki malego i duzego dziecka, Marta i Zuzka?
              • zuzka71 Re: Urodziny 08.12.04, 13:59
                superowsko, maly nie spal w ciagu dnia taki byl juz podniecony, a wieczorem pod
                koniec to juz spal z otwartymi oczami. szkoda tylko ze w nocy sie rozchorowal i
                niezadobrze spal..a my z nim. teraz juz jest prawie zdrowy za to mama chora. no
                nic tak to jest z dzieciaczkami, szybko zdrowieja za to zarazaja
                innych....pozdrowka.zuzka
                • beba3 Re: Urodziny 08.12.04, 21:46
                  Gratuluje imprezki!
                  Dobrze, ze go nie chwycilo w czasie urodzin a tak mial fajna zabawe i mile
                  wspomnienia.
                  To zarazanie jest najgorsze. Dmucham i chucham na te moje panny ale nie da sie
                  uniknac kontaktu z ludzmi (chyba dobrze wgruncie rzeczy). W przedszkolu i
                  dziciaczki zasmarkane i panie tez...
                  • martaj7 Re: Urodziny 08.12.04, 21:59
                    U nas tez wszystko super wyszlo. Duze dziecko na godzine przed impreza
                    pokapowalo ze cos nie tak...Skutecznie udalo mi sie go wyslac na dwie godziny na
                    myjke samochodem,czesc kupnych potraw przelezala w bagazniku, ale jak
                    powiedzialm ze ma zalozyc czyste gacie i zejsc na dol to sie rozejrzal po
                    chalupie i w koncu skumal.
                    Dzieki za zyczenia.
                    Marta
                    • beba3 Re: Urodziny 09.12.04, 09:58
                      He, he!
                      Nigdy nie organizowalam takiej imprezki i wydaje mi sie niewykonalny fakt
                      utrzymania tego w tajemnicy. Bardzo dobrze Ci poszlo! Musisz miec pokerowa
                      twarz! Ze mnie tajemnica wychodzilaby nawet koncowkami wlosow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka