Dodaj do ulubionych

Tata sam z dziecmi!

29.01.05, 22:50
Dziewczyny!
Wyjezdzam do Polski na kilka dni i zostawiam meza samego z dziecmi. Nie wiem
o kogo mam sie bac: o meza czy o dzieci. A moze o cala trojke?

Poradzcie co zrobic aby to wszystko sie udalo! Macie jakies wlasne
doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • zaneta9 Re: Tata sam z dziecmi! 30.01.05, 12:29
      Witaj beba3 !!!

Jak tam dzieciaczki?.
      Jak Ci dobrze kiedy jedziesz do Polski i na jak dlugo?
      Dwa razy bylam w Polsce sama poztawiajac dwa maluchy z tata.
      Mialam ten sam dylemat.....jak to bedzie czy Rick poradzi sobie sam z
      obowiazkami....?
      Nie chodzi tylko o nakarmienie czy zmienienie pieluchy ale rowniez o wstawanie
      w nocy czy ewentualnie pomoc podczas choroby..?
      Nie jechalam na dlugo za pierwszym razem na 2 dni a za drugim na 3 dni.
      Ostatni moj wyjazd byl w listopadzie czyli niedawno.
      Powiem Ci ze mezulek spisal sie na medal!!!!
      Wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze lecz pomimo tego dzwonilam
      przynajmniej ....2razy dziennie.
      Ot tak zapytac sie co slychac i uslyszec ze wszystko jest w porzadku,
      porozmawiac z Sandy, posluchac Michaelka...hahahha

Wszystko bylo dobrze.
      A wiesz co mnie zaciekawilo..? wieczorkiem czy rano Sandy wola zawsze ''mama''!
      Po powrocie zarowno wieczorem jak i rano Sandy zawolala papa kom!!!!!!!
      Maluchy szybko przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji.

Wiec i Ty nie martw sie bo wszystko bedzie dobrze a i dla Twojego meza to jest
      dobra lekcja zobaczenia ile obowiazkow i nerwow wiaze sie z wychowywaniem
      dzieci.!!!!

Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie. Lecisz skyeuropa?
      Daj znac pa Zaneta

• beba3 Re: Tata sam z dziecmi! 30.01.05, 14:08
        Dziekuje Zaneta!
        Troche mnie uspokoilas. Mam nadzieje, ze i moj Maz da sobie rade a i
        dzieciaczki nie beda tesknic az tak bardzo...
        Nie cieszy mnie te wyjazd do Polski bo jest bez calej naszej ferajny no i
        w "interesach". _Musze_ w koncu zdac egzamin na prawo jazdy a Maz juz naprawde
        nie ma czasu wozic mnie w ta i z powrotem. Jagoda chodzi do przedszkola i Panie
        juz na nas niechetnie patrza i wypytuja o te wyjazdy. Po dwoch tygodniach
        nieobecnosci wypisuja malucha z przedszkola. Po przerwie Swiatecznej chcemy byc
        grzeczni i siedziec w Holandii. No to jade sama.
        Jeszcze sie wacham czy nie wziac ze soba Patrycji. Ma tylko dwa latka i jest
        bardziej do mnie przywiazana. Musze sie zdecydowac do konca dnia. Jutro mama
        kupi mi bilet a 4 lutego - wyjazd.
        Wczoraj wpadlam w wir sprzatania. Najpierw dol domu, kiedy Nikodem usypial
        maluchy i kiedy spaly, potem gora, kiedy jadly i 'bawily sie ' na dole.
        Wnoski ma dwa:
        1 - musze dzis jeszcze raz sprzatnac dol....rece opadaja...
        2 - Patrycja byla bardzo steskniona i kiedy tylko schodzilam chciala siedziec
        na rekach. Boje sie czy nie zrobie jej krzywdy. Nie chodzi o to ze zostanie z
        tata ale ze zostanie _bez_ mamy...
        Jade autobusem. Nie wiem ile mnie to bedzie kosztowac a samolotow nawet nie
        sprawdzalam bo zapewne nie lataja codziennie a ze trafie w termin, to nie chce
        mi sie wierzyc.
        Masz doswiadczenia w lataniu ta linia? Polecasz?
        • zaneta9 Re: Tata sam z dziecmi! 30.01.05, 20:50
          Ewo, kochana nie martw sie o dzieciaczki juz sa duze. Wytlumacz im po co
          jedziesz do Polsi i jak dlugo tam zostaniesz i obiecuj dzwonic codziennie.

A jesli juz naprawde nie mozesz wytrzymac rozstania zabierz mlodzsza ze soba.
          Skyeurope polecam, lecialam nia dwa razy.
          Jest duzo tansza od Lotu czy KLM-u a jednakowo dobra.
          Ladujesz w Warszawie lub w Krakowie.
          Ty chyba pochodzisz z Gdanska jesli sie nie myle....?
          W tej chwili mozna kupic bilet do W-wy za jedynie 60 euro to b. malo.
          Tyle ze dla Ciebie jeszcze dojazd na Schiphol.....a pozniej do Gdanska...
          moze w Twiom wypadku autobus jest lepszy...!!!
          Ach dzieci do dwoch lat placa jedynie 12 euro!

Wybieramy sie do Polski na komunie w maju, juz wykupilismy bilety zaplacilam
          200 euro za nas wszystkich tj: 3 bilety normalne i 1 baby.
          Bardzo tanio!!!

W tej chwili maja reklame lecz normalnie bilet kosztuje od 100 euro....w
          zaleznosci kiedy lecisz i w jakim wyprzedzeniem wykupujesz bilet.

Dlaczego robisz prawko w Polsce latwiej czy taniej.....?!

Pozdrawiamy i trzymaj sie cieplutko bo w Polsce....snieg !!!!(moze zabierz mala
          bedzie miala frajde ze sniegiem)!!!
          Pa Zaneta

• beba3 Re: Tata sam z dziecmi! 31.01.05, 18:53
            Przyznaje bez bicia ze jeszcze nigdy nie lecialam samolotem. Nie zebym sie
            bala...! Ale jakos odkladam to na pozniej....
            Faktycznie pochodze z Gdanska. Mysle ze dojazd z i do Warszawy oraz z i do
            Amsterdamu bylby i kosztowny i czasochlonny. Zfecydowalam sie na autobus. Maz
            mnie tylko podrzuci do Hengelo a z Gdanska do domu wezme Taxi. Bez przesiadek i
            kombinacji.
            Prawko zaczelam robic w Polsce bo chcialam jakos polaczyc przyjemne z
            pozytecznym. Dalam mezowi troche czasu na pisanie doktoratu a sama z
            dzieciakami pojechalam sie troche poopalac i pomoczyc w morzu. Odwiedzic
            Rodzine w Polsce. Niestetu polewam te egzaminy jeden za drugim i tak mi sie to
            ciagnie.
            Zapewne jest taniej. Nie orientuje sie co do cen kursu tutaj ale np dodatkowa
            godzina jazdy to yu podobno 40 euro a w Polsce 35 zl. Jest roznica. Oczywiscie
            pozostaje dojazd itd ale ludzilam sie ze zdam, no moze nie za pierwszym razem
            ale za drugim...? O naiwnosci!
            Pyska nie cierpi sniegu. Popatrzec moze ale zeby dotykac? Zimne... Lubi patrzec
            jak pada albo jak lepie ze starsza balwana ale dosc szybko wola, ze chce do
            domu i jesc. Tak zarta ta moja corcia!
            Jednak zostanie w domu. Mam juz wyznaczone dodatkowe jazdy i nie mialby kto z
            nia zostac.
            Wciaz sie boje ale chyba nie mam wyjscia.... Niby powod blachy ale chce juz
            miec to za soba! Obym tym razem jednak zdala!
            • beba3 Re: Tata sam z dziecmi! 31.01.05, 21:14
              Kurcze! Mialam pojechac na 5 dni a jade na 6.... Pozmienial sie rozklad jazdy...
              Trzymajcie kciuki abym zdala!
            • zaneta9 Re: Tata sam z dziecmi! 01.02.05, 10:12
              Nie martw sie Ewa na pewno zdasz, mysl pozytywnie.!!!
              Szesc dni szybko zleci i znowu bedziesz ze swoja rodzinka w domciu....!

Spojrz tez pozytywnie na swoj samotny wyjazd.....robisz co chcesz(poza
              egzaminem), jesz co chcesz i kiedy chcesz, odwiedzisz przyjaciolke i bedziesz
              siedziec do 24:00 w kawiarence popijajac kawe z paczkiem lub sernikiem i gadac
              sobie do woli nie patrzac na czas....
              O jak fajnie, bo sama wiesz ze ten czas juz mija przynajmniej w moim
              przypadku...!

Isc do kawiarenki i beztrosko plotkowac sobie o niczym.....na to nie mam czasu.
              I poza tym tutaj nie ma TEJ atmosfery...
              A wieczorem padam ze zmeczenia na kanape i marze by chwilke sobie odpoczac....

Ewa zdaj egzamin, ciesz sie ze ''swojej szczescodniowej wolnosci'', nie maret
              sie o dzieciaczki bo sa pod wspaniala opieka.
              Wypoczywaj i uzywaj.....
              Pozdrawiam Cie sedrecznie i przyjemnej podrozy!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Pa pa Zaneta
              • mamakubusia11 Re: Tata sam z dziecmi! 01.02.05, 15:08
                Szkoda Beba,ze wczesniej tu nie zajrzalam.
                Bo moj znajomy wlasnie 4 lutego jedzie z jednym Holendrem do PL,a konkretnie do
                Szczecina.Ja mieszkam kolo Groningen,wiec moglabys sie z nimi zabrac,bo Ty chyba
                jestes z Enschede,to poltorej godziny od nas.
                Zreszta sama sie zastanawiam czy z nimi nie jechac.
                • zuzka71 Re: Tata sam z dziecmi! 01.02.05, 22:51
                  beba sie nie martw, maz mi wyglada na wzbudzajacego zaufanie;) a ty carpe diem te 6 dni i juz! 3mam kciuki za egzamin, tylko sie nie martw na zapas.nie uda, koniec i kropka.
                  mamakubusia jezeli skorzystasz z okazji, to zycze udanego pobytu z PL.
                  pozdrowka.zuzka
                  • beba3 Re: Tata sam z dziecmi! 01.02.05, 23:03
                    Dziewczyny! Ja sobie te Wasze posty powinnam wydrukowac i postepowac zgodnie z
                    nimi. Jakos mi do glowy nie przyszlo ze ja te dni moge beztrosko spedzic. Az
                    nie wiem od czego zaczac? Jakies tel d kolezanek, chetnie poszlabym do pubu i
                    ogolnie powluczyc sie po Trojmiescie. Zostaja jeszcze sklepy...!
                    To moze ja na dwa tygodnie rusze? ;-D
                    Chetnie bym sie zabrala z kims ale juz bilety mam zaplacone. Teraz mysle juz
                    tylko o spakowaniu sie i przygotowaniu domu na ich samotne zycie. Piore
                    wszystko co mi wpadnie pod reke, skladam, prasuje. Zakupy im zrobie tak na dwa
                    tygodnie.... Jeszcze raz przed wyjazdem sprzatne gruntowniej dom....
                    Co jeszcze?
                    Dziekuje za rady!
                    • beba3 Witam! 14.02.05, 22:09
                      Jestem juz po przerwie! Przjechalam kilka dni temu ale nie malam czasu pisac.
                      Musialam troszke dzieciakom wynagrodzic moja nieobecnosc.
                      Widze nowe 'twarze' na Forum!
                      Witam goraco!
                      • lenkaaa Re: Witam! 14.02.05, 22:32
                        Czesc,
                        A jak tam Twoj egzamin?!
                        Mozna juz skladac gratulacje? : )
                        • zaneta9 Re: Witam! 15.02.05, 12:39
                          Ewa !!!
                          Witaj ponownie, juz spowrotem?.....ale ten czas zlecial !!!

No i jak Twoj egzamin, czemu nic nie piszesz ?!
                          Szybciutko odpisuj !!!
                          Pozdrawiam Zaneta
                          • beba3 Zdalam! 22.02.05, 10:53

• beba3 Re: Zdalam! 22.02.05, 10:57
                              Ups! Za szybko poszlo! Zdalam tym razem. Rozpisalam sie co i jak, przed chwila
                              w watku o prawku. Ja sobie poradzilam i oni tez. Az sie zdziwilam...?
                              Niepotrzebna jestem czy co? ;-(
                              Dziewczyny tesknily ale podobalo im sie zycie z Tata. Meczyl je okropnie. Nie
                              bral na spacerki tylko wyciagal na rower czy tez na hulajnoge. Przed snem
                              merchlal i gligotal, tarzal i przewalal. Takie meskie usypianie... Bardzo sie
                              im podobalo.... ale autentycznie sie cieszyly kiedy przyjechalam.
                              Coz... prezenty tez im sie podobaly!
                              • kruszynka28 GRATULACJE!!! 22.02.05, 10:59
                                :-)
                                • zaneta9 Re: GRATULACJE!!! 22.02.05, 12:51
                                  Hej Ewcia !!!!
                                  Tu sie doczytalam ogromne gratulacje...!!! i witaj wsrod poslugujacych sie po
                                  autostradach !!!! hahahaha
                                  Zaneta
                                  • beba3 Dziekuje! 25.02.05, 09:17
                                    Wciaz czekam na ten kawalek plastiku. A z tymi autostradami, to hmmm...
                                    Bede sie musiala nauczyc.... Doswiadczen wlasnych - brak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka