Dodaj do ulubionych

krzeselko do karmienia

23.12.05, 01:17
Napiszcie prosze jakie macie i jakie polecacie.

Ja na razie karmie dzidziola na lezaczku ale to jest srednio wygodne, bo jak
sie dzidziol rozbuja (a uwielbia to robic) to trafienie lyzeczka do buzi bez
wydlubania oka graniczy z cudem : )))) A jak zatrzymuje rozbujany lezaczek,
to sie dzidziol na mnie obraza : )))
Wiec prosze mi tu poradzic co mam sobie (a wlasciwie dzidziolowi) kupic : )

----------\\--//-----------
--------(@ @)---------
--o00o--(_)--o00o--
Obserwuj wątek
    • diuna22 Re: krzeselko do karmienia 23.12.05, 08:32
      Ja mam Chicco Mamma i bardzo sobie go chwale :) super regulacja - nie raz
      zdarzylo sie mlodemu w nim kimnac :). Kupione w PL.
    • tijgertje Re: krzeselko do karmienia 23.12.05, 09:12
      Ja mam stokke. Drogie straszliwie, ale bardzo wytrzymale i stabilne, rosnie razem z dzieckiem, moze na nim siedziec rowniez dorosly. Nie ma stolika, ustawia sie je bezposrednio przy stole, reguluje sie polki w zaleznosci od wzrostu dziecka. Kupilam z bolem serca przez ta cene, ale z wiekszosci drewnianych krzeselek z blatem dziecko wyrastapo 1-2 latach. Coraz wiecej jest "podrobek" stokke, ale jak porownalam, to jakoscia jednak mu nie dorownuja. O, mam jeszcze takie plastikowe z Ikei, razem z blatem cos kolo 15 euro, blat zdejmowany, nogi wyjmowane, uzywamy na wakacje albo restauracji. Cos za cos, nie ma oparcia dla nog, wiec gorzej dla kregoslupa, jest dosc szerokie i dlebokie, nie wiem, czy dopasujesz do niego poduszke, dlatego lepsze jest dla ciut wiekszego dziecka, ktore bardzo dobrze siedzi. Na co dzien jednak wybralabym inne.
      • nesla Re: krzeselko do karmienia 23.12.05, 09:16
        Podobno najlepsze sa Stokke, ale ja mam marke wlasna Prenatal (drewniane) i nie
        zamienilabym na zadne inne, tez ma regulowana wysokosc i blat i dla malych
        dzieci wklada sie wypelniacz (specjalna poduszke). Kolezanka ma syna 4 lata i
        wciaz uzywa to krzeselko, ale bez blatu i wypelniacza.

www.prenatal.nl/ProductsAndServices/ProductDetails.aspx?productid=1002805&category=KinderstoelenSub&topcategory=Kinderstoelen
        • agagaby Re: krzeselko do karmienia 30.12.05, 16:17

• beba3 Re: krzeselko do karmienia 03.01.06, 16:39
            My mamy Budget do zobaczenia w linku podanym przez Nesle ale nie na 3 stronie a
            na pierwszej. (Nawet nie wiedzialam, ze sie tak nazywa... i kiedys bylo
            drozsze).
            Bardzo dobrze sie sprawdza i sluzy juz drugiemu dziecku. Mozna rozmontowac blat
            i przysuwac dziecko do doroslego stolu jezeli ten ma odpowiednia wysokosc. Nie
            jest regolowane wiec ma to znaczenie. Mozna je rozlozyc na krzeselko i
            stoliczek dla dziecka z czego my akurat nie za czesto korzystamy bo dziewczyny
            maja biurka i posiadamy dwa spore stoly.
            Zdecydowana wada jest to, ze obicie ceratowe jest wmontowane w krzeselko, nie
            mozna go zdjac i wymienic jak w przypadku wkladu o ktorym pisala Nesla.
            Nasze zaczelo pekac po dwoch latach od uzytkowania. Wczesniej Jagoda lubila
            wbijac w nie zabki - dziurkowac. Okleilam je szeroka tasma i myslalam nad
            jakims ochraniaczem ale pewnie niczego nigdy nie uszyje. Zapewniem, ze
            krzeselko nie wyglada juz tak estetycznie.
            Zreszta przewijaki ceratkowe dla drugiego dziceka tez juz nie wytrzymaja.
            Niszcza sie po jakis dwoch latach.
    • lenkaaa Re: krzeselko do karmienia 04.01.06, 16:33
      Z tego wszystkiego nawet nie podziekowalam...
      Dzieki za Wasze typy krzeselek, przynajmniej wiem od czego zaczac
      poszukiwania : )

--------(@ @)---------
      --o00o--(_)--o00o--
      • kruszynka28 Re: krzeselko do karmienia 04.01.06, 20:30
        My mamy takie:
        www.wszystko.dla.dziecka.pl/galerie/d9d0b8bb65b3a00cf7ee8d42df7fd34f58718.jpg
        Sprawdza sie super. Mozna regulowac wysokosc i co najwazniejsze jest na kolkach
        - bardzo przydatny element. Przywizlismy z Polski. Ja jestem zwolenniczka
        plastikowych krzeselek na kolkach, ktore mozna przesunac jedna reka (bo druga
        zajeta tzrymaniem dziecka ;-) Powodzenia w poszukiwaniach!
        • nesla Re: krzeselko do karmienia 04.01.06, 20:37
          ja nie polecam na kolkach tym ktorzy maja parkiet, bo kolka zostawiaja
          zarysowania, naocznie u kolezankek widzialam
        • tijgertje Re: krzeselko do karmienia 04.01.06, 21:05
          jej, ale skomplikowanie to wyglada... To by na pewno nie sprawdzilo sie z moim dzieckiem, po pierwsze dlatego, ze wyglada mi niezbyt stabilnie i wiekszego, ruchliwego brzdaca obawialabym sie do niego wlozyc, do tego jeszcze kolka... Po drugie... oj, chyba musialabym jakies zdjecie znalesc i pokazac na blogu, bo pewnie nie uwierzylybyscie, ze dziecko moze przy jedzeniu siebie i wszystko w promieniu 2-3 metrow tak wysmarowac. Niestety, zdjecia przepadly, buuuu... Stokke ma bardzo prosta konstrukcje, wiec czysci sie je blyskawicznie, poduszke wlasciwie co wieczor wrzucalam do pralki, jak tylko mlody ciut podrosl, to z niej zdezygnowalam. Z tego wzgledu przestalam lubic wszystkie krzeselka skladane, rozkladane, ze srubkami, listewkami i innymi bajerami.
          Stokke wyglada tak:
          www.stokke.com/product.asp?na=NL&la=NL&div=C&p=TrippTrapp
          • kruszynka28 Re: krzeselko do karmienia 04.01.06, 21:40
            spokojnie, kolka mozna zablokowac wiec nie ma problemu. I zapewniam cie, ze jest
            stabilne. Jak moga dzieci sie ubrudzic przy jedzeniu wiem bo opiekowalam sie
            kiedys przez rok blizniaczkami (mialy 2 lata jak skonczylam) wiec sprzatania
            bylo troche ;-) Mialy obie plastikowe krzeselka i sprawdzaly sie super. Inne
            dzieci, ktorymi sie zajmowalam mialy drewniane, dla mnie za ciezkie i
            nieporeczne. Dlatego wlanie kupilam takie a nie inne. Sa gusta i gusciki.
          • lenkaaa tijgertje 04.01.06, 23:58
            a szelki tam jakies sa ? bo na zdjeciu nie widac
            wiesz moze ile ono wazy ?

--------(@ @)---------
            --o00o--(_)--o00o--
            • beba3 tijgertje 05.01.06, 01:57
              Ja wlasnie takiego krzeselka szukalam bo mialam klopoty z dopasowaniem
              normalnych krzesel do biurek dla dziewczyn. Bardzo fajnie to stokke wyglada!
              Ile cos takiego kosztuje? Oryginal i podrobka?
              Ja kiedy dziecko wilo sie jak osmiornica wkladalam je w dokupione w Polsce
              szeleczki. Dobre rozwiazaie dla krzeselek bez pasow. Mialy jeszcze dodatkowy
              pasek zaczepiany z bokow dziecka - smycz.
              ;-D Czasmi sie przydawala kiedy maluch chcial maszerowac a jeszcze czesto padal
              jak dlugie.
            • lenkaaa Re: tijgertje 03.02.06, 14:25
              czy Ty kupowalas to Stokke normalnie w sklepie ?
              Zastanawiam sie, czy znasz moze jakies strony internetowe, gdzie mozna zamowic
              stokke z dostawa do domu. Patrzylam w google, ale tylko wyswietla mi strony, na
              ktorych sa sprzedawane z drugiej reki, a ja bym chciala nowy ze sklepu, ale
              zamowic przez net... Da sie tak ?

--------(@ @)---------
              --o00o--(_)--o00o--
              • agagaby DO LENKAAA 07.02.06, 23:21

• lenkaaa Re: DO LENKAAA 07.02.06, 23:43
                  juz sie zdecydowalam na Stokke i zamowilam w sklepie (dostalam 10% znizki na
                  wszystko), bo w necie nie umialam nic znalezc.

--------(@ @)---------
                  --o00o--(_)--o00o--
            • lenkaaa beba 03.02.06, 15:17
              jak bys chciala krzeslo dla swoich panien, to moze takie:
              www.stokke.com/product.asp?p=Sitti&la=NL&na=NL&div=C ono jest od 2 lat.
              Tylko pojecia nie mam ile kosztuje...

--------(@ @)---------
              --o00o--(_)--o00o--
              • maxijo Re: beba 03.02.06, 18:23
                lenkaa, nasi znajomi holendrzy ( bardzo praktyczni ludzie, naprawde wycodzili
                ten zakup) zakupili Chicco, nie znam modelu, ale ma regulacje siedziska ( w
                dol, w gore, w przod w tyl), jest na kolkach, ma regulacje tacki do jedzenia i
                nei pamietam co jeszcze. I cena tez byla jakas spora. Adam posiedzial chwile w
                tym krzesle i nawet mu sie podobalo. Ja tez dopiero sie przymierzam, na razie
                Adam je u mnie na jednej rece (ja w pozycji stojacej), oglada wszystko dookola
                i wtedy moge na 90% pocelowac lyzeczka do ust, a jedzenie smakuje. Siedzac nie
                chce wziac do ust:(
                • beba3 Dzieki! 04.02.06, 00:09
                  Dzieki za tip Lenka! :-) Krzeselko ma awangardowa linie i wyglada zachecajaco.
                  Ta cenka mnie interesuje... Potrzebuje razy dwa. Pys jeszcze sie kokosi w
                  maluszkowe siedzonko do jedzenia ale przy biurku sziedzi przy standardowym. A
                  Jaga zawsze podkurcza nogi zamias usiasc 'jak czlowiek'...
                  Ktos wie 'po czemu' takie siedzonka?
                  Maxijo!
                  Adas super rozrywkowy jest ale postaraj sie go nauczyc jesc na siedzaco bo
                  potem to dopiero Ci sie zacznie polka! Wiem: latwo powiedziec a trudnie
                  zrobic... Moze jak kupisz mu siedzonko niech wiecej czasu spedza w nim tzn
                  czescie a krotko. Czyta ksiazeczki, uklada cos, stuka, grzechocze...
                  Jak sie nauczy, ze bedziesz za nim biegac z lyzeczka po calym domu aby zjadl
                  albo bedzie sie bawil kiedy go karmisz to bedzie naprawde ciezko... :-(
                  Czego Ci nie zycze! I licze ze Adam zainteresuje i zaangazuje sie osobiscie w
                  konsumpcje! :-)
                  • lenkaaa Re: Dzieki! 04.02.06, 12:46
                    Beba : )
                    Ceny nie znam, ale jak sobie klikniesz na linka i zaznaczysz interesujaca Cie
                    czesc Holandii, to pokaze Ci wszystkie sklepy, ktore sprzedaja Stokke, wiec
                    mozesz zadzwonic i sie dowiedziec o cene. W linku jest juz zaznaczona
                    nazwa "Twojego" krzesla : )
                    Teraz akurat maja 10% znizki (przynajmniej tak jest w sklepie przy Amsteram
                    Arena- znizka do poniedzialku wlacznie).
                    www.stokke.com/wheretobuy.asp?na=NL&la=NL&div=C&p=Sitti
                    Maxijo : )
                    Chyba jednak sie skusze na Stokke, bo przekonuje mnie to, iz krzesla moze
                    uzywac zarowno 6-cio miesieczne, 5-cio jak i 10-letnie dziecko. Tylko szelki do
                    tego krzesla kupie raczej zwykle z Prenatala, bo szelki Stoke beda pewnie
                    identyczne, za to dwa razy drozsze...
                  • lenkaaa Re: Dzieki! 04.02.06, 12:50
                    beba3 napisała:

> Jak sie nauczy, ze bedziesz za nim biegac z lyzeczka po calym domu aby zjadl
                    > albo bedzie sie bawil kiedy go karmisz to bedzie naprawde ciezko... :-(

Ha, Ha - swiete slowa Beba ! Sie mi wlasnie przypomnialo, jak to moja kuzynka
                    karmila dziecko w wannie podczas kapieli, bo tylko w ten sposob
                    mogla "przekupic" je do jedzenia wieczorem...
                    • beba3 Re: Dzieki! 05.02.06, 00:59
                      Dzieki Lenka za info! Bede dzwonic w poniedzialek! :-)
                      Rozsmieszylas mnie tym karmieniem w wannie! :-D
                      Choc sprawa jak najbardziej powazna... ;-)
                      • maxijo Re: Dzieki! 05.02.06, 13:15
                        bardzo nowoczesna forme maja stokke, sa zbyt otwarte, dobre moze dla grzecznej
                        panieniki:) Nie widze mojego dziecka na takim krzeselku. W przyszlym tygodniu
                        kupujemy mu jakies krzeslo, z ktorego nie ucieknie (moze jakies podwojne pasy
                        na nogi i rece, pilota zeby sie nie nudzil i sam sobie regulowal pole
                        widzenia:)).
                        A co, trzeba mu wprowadzac dyscypline;) wlasnie polozylam go we wlasnym lozku
                        na poludniowa drzemke i spal cale 20 minut. A jaki byl zdzwiwiony ze nie jest
                        przy cycu ..
                        • lenkaaa maxijo 05.02.06, 19:34
                          Krzeselko dla takich maluchow jak nasze maja specjalny "dodatek" z poduszka,
                          zobacz tutaj
                          www.backinaction.co.uk/tripp-trapp
                          mozesz sobie pokombinowac ze wszystkimi dostepnymi kolorami

--------(@ @)---------
                          --o00o--(_)--o00o--
                          • maxijo Re: maxijo 05.02.06, 21:32
                            a ty obejrzyj sobie chicco
                            www.chicco.com/hp.asp
    • agagaby Re: krzeselko do karmienia 05.02.06, 21:42

• agagaby Ups:) 05.02.06, 21:42

• anitax Re: Ups:) 01.04.06, 23:15
          Teraz my sie zastanawiamy nad krzeselkiem. Czy Stokke sie sprawdza w przypadku
          maluchow (Lisa ma 8 m-cy)? Czy lepiej kupic na razie taki z blatem, albo Stokke
          + dodatkowo taki z blatem, ktory mozna rozkrecic i bedzie z osobnym stolikiem?
          • tijgertje Re: Ups:) 02.04.06, 01:48
            Jezeli dziecko pewnie siedzi, to moze siedziec w stokke. Ja mlodemu kupilam jak mial pol roku, oczywiscie z poduszka i barierka, siedzi zawsze w tym samym miejscu przy stole. A ze nie poje, jak nie napaprze, wiec kupilam mu jakis czas temu taka foliowana podkladke na biurko. Polecam. Latwo sie czysci, tylko trzeba odciac boczne "zakladki", a jest 2 razy wieksza od zwyklych obiadowych i dobrze chroni stol.
            • beba3 Re: Ups:) 12.04.06, 22:23
              Widzialm w Kruidvat (czy jakos tak) cos jak te stokkie. Zapewne oryginal duzo
              lepszy ale i cena przystepniejsza. 40 euroszkow. Nawet krzeselka nie
              rozpakowali, z baraku miejsca zapewne. Byly pudla, zdjecie i rysunek. ;-)Pasek
              uniemozliwiajacy wypadniecie ale nie widzialam miekiej poduchy czy miekkiego
              wypelnienia fotelikia.
              Moze komus sie przyda ta wiadomosc.
          • lenkaaa Anitax 12.04.06, 23:09
            Wiesz Anitax, ja sie tez zastanawialam nad takim krzeselkiem, ktore mozna
            rozkrecic i miec krzeselko + stolik, ale stwierdzilam, ze wole Stokke i zeby
            dziecko siedzialo z nami przy stole, zamiast przy swoim stoliku nisko przy
            ziemi. Jakos tak bardziej rodzinnie mi sie wydaje, gdy dziecko siedzi z
            rodzicami przy tym samym stole. Emilia ma dopiero 10 miesiecy a jakas
            taka "dorosla" mi sie wydaje jak siedzi przy duzym stole i wcina sobie
            wafla :o))))

--------(@ @)---------
            --o00o--(_)--o00o--
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka