Dodaj do ulubionych

ja to mam zawsze szczęście

20.07.06, 13:55
Jak już udało sie w ciążę zajść, to w najgorętsze lato od dziesięcioleci z
brzuchem chodzę. Umieram...Szczęście, że do pracy nie muszę.Wam też gorąco
dokucza, co? Bo jakiś mały ruch na forum:-)))
Obserwuj wątek
    • mimi764 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 15:08
      dobrze ze sie udalo zajsc w ciaze, tego gratuluje. Goracego lata+ciazy
      wspolczuje. Ja tak sie staram zaplanowac swoja aby przed latem urodzic, ale
      zobaczymy jak to wyjdzie.
    • nesla Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 16:07
      A w ktorym miesiacu jestes? Zaawansowana ciaza latem faktycznie nie jest za
      przyjemna, ale zaawansowana ciaza generalnie nie jest juz za fajna, ostatni
      miesiac gromaszi sie wlgoc, juz sie wyczekuje porodu i ja ledwoco sie ruszalam.
      Niestety bedac w ciazy (6-7 miesiac) cale lato kisilam sie w budynku zastepczym
      nieklimatyzowanym i meczylam sie bardzo, w domu jakos latwiej pozycje zmienic,
      zdrzemnac sie mozna. Trzymaj sie!
      • maxijo Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 16:32
        ja rodzilam w lipcu i gorzej wspominam polog i zajmowamie sie niemowlakiem w
        upale niz ciaze w gorace dni. Duzo odpoczywalam w domu bylo chlodniej;
        korzystaj z wolnosci bez wzgledu na temperature;)
        • kasia191273 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 17:01
          ja zawsze kochałam tropiki, ale w ciąży gorzej znoszę. Oczywiście tylko trochę,
          bo jestem w tej chwili w 4. miesiącu i najgorszy brzuch będę nosić w okolicy
          Bożego Narodzenia, ale za to dziecko urodzi się w styczniu, gdzie wiatry i
          mrozy...Chyba idealnie nie jest nigdy, w końcu ciąża to stan odmienny;-)))
          • beba3 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 19:52
            Koszmarek, przyznaje. Jedna z mam ze szkoly Jagody ma termin na przyszly
            tydzien. Jakos sie toczy do szkoly ale perfekcyjny make-up splywa jej po
            twarzy. Za to pieknie sie usmiecha, mimo, ze oczy zdaje sie, z cieniami pod. No
            i lekkie, dlugie spodnie bo nogi spuchniete...
            Ciesz sie, ze nie jestes teraz przed rozwiazaniem!
            A miec noworodka na glowie tez nie fajnie bo ciezko wyczuc o co mu chodzi.
            Jage urodzilam w polowie kwietnia a od maja zaczely sie upaly i cigle ja
            chlodzilam ale nie chciala spac, bidulka.
            Tak sie tylko zastanawiam jak ludzie moga pracowac w takie upaly?
            ja staram sie przetrwac... ;-D
            • gosia06 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 21:48
              jeszcze się uśmiecham i ciągle twierdzę, że warto. Ale , kurcze, żeby tak
              gorąco było? A jestem prawie w 7 miesiącu.Mam nadzieję, że upały sie skończą,
              bo jak mówi mój brat : 'wymiękam'. Nogi tak spuchniete, że butów włożyć nie
              mogę. To tego mi zdrętwiała parę tygodni temu dłoń - i tak jej zostało. Lekarz
              twierdzi, że to gromodzona woda w organizmie gdzieś na nerw uciska. Poza tym
              cały czas zgaga. I wszyscy twierdzą, że ciąża to najpiękniejsze miesiące w
              życiu. Pewnie powiem to za kilka lat, jak zapomnę o
              wszystkich "niedogodnościach".Idę, bo w wannie zimna woda na mnie czeka.paaaaa
              • gosia06 mimi 20.07.06, 21:49
                U nas plany też były inne, ale wyszło jak wyszło. Cieszę się, że wogóle wyszło.
                • flucha Re: mimi 21.07.06, 08:15
                  Moj syn urodzil sie w listopadzie, jak zaczelismy werandowanie to byl grudzien
                  i bylam bardzo zadowolona, poniewaz ubieralma wszystko co mialam i nie
                  martwilam sie o przegrzanie. Teraz teramin mam na styczen, to moze byc gorzej (
                  w tym roku mielismy -20), ale w Holandii chyba najwiecej to tak -5, wiec mam
                  nadzieje, ze nie bedzie zle.
                  A upaly to chyba wszystkim daja w kosc, u nas w pracy faceci nawet zaczeli
                  chodzic w szortach, co w normalnych warunkach byloby niemozliwe.
            • bbqueenpl Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 14:35
              no moja Jazzybelel ma 2,5 tyg i wlasnie te upalay to masakra, cala biedulka w
              potowkach i jej goraco jest i spac nie moze i pic by chciala non stop z cyculka
              ale przepajam ja woda.a czy wiadomo kiedy nadejda troszki chlodniejsze dni?
              • mad_die Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 15:44
                W niedzielę ma być troszkę chłodniej :) parę stopni, ale zawsze to coś :) Ja sprawdzam pogodę na

www.weer.nl/indexa.html

i jak na razie jest niezawodna.
                • mad_die Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 15:44
                  Strona jest niezawodna, nie pogoda ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka