gosia06 20.07.06, 13:55 Jak już udało sie w ciążę zajść, to w najgorętsze lato od dziesięcioleci z brzuchem chodzę. Umieram...Szczęście, że do pracy nie muszę.Wam też gorąco dokucza, co? Bo jakiś mały ruch na forum:-))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi764 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 15:08 dobrze ze sie udalo zajsc w ciaze, tego gratuluje. Goracego lata+ciazy wspolczuje. Ja tak sie staram zaplanowac swoja aby przed latem urodzic, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Odpowiedz Link
nesla Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 16:07 A w ktorym miesiacu jestes? Zaawansowana ciaza latem faktycznie nie jest za przyjemna, ale zaawansowana ciaza generalnie nie jest juz za fajna, ostatni miesiac gromaszi sie wlgoc, juz sie wyczekuje porodu i ja ledwoco sie ruszalam. Niestety bedac w ciazy (6-7 miesiac) cale lato kisilam sie w budynku zastepczym nieklimatyzowanym i meczylam sie bardzo, w domu jakos latwiej pozycje zmienic, zdrzemnac sie mozna. Trzymaj sie! Odpowiedz Link
maxijo Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 16:32 ja rodzilam w lipcu i gorzej wspominam polog i zajmowamie sie niemowlakiem w upale niz ciaze w gorace dni. Duzo odpoczywalam w domu bylo chlodniej; korzystaj z wolnosci bez wzgledu na temperature;) Odpowiedz Link
kasia191273 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 17:01 ja zawsze kochałam tropiki, ale w ciąży gorzej znoszę. Oczywiście tylko trochę, bo jestem w tej chwili w 4. miesiącu i najgorszy brzuch będę nosić w okolicy Bożego Narodzenia, ale za to dziecko urodzi się w styczniu, gdzie wiatry i mrozy...Chyba idealnie nie jest nigdy, w końcu ciąża to stan odmienny;-))) Odpowiedz Link
beba3 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 19:52 Koszmarek, przyznaje. Jedna z mam ze szkoly Jagody ma termin na przyszly tydzien. Jakos sie toczy do szkoly ale perfekcyjny make-up splywa jej po twarzy. Za to pieknie sie usmiecha, mimo, ze oczy zdaje sie, z cieniami pod. No i lekkie, dlugie spodnie bo nogi spuchniete... Ciesz sie, ze nie jestes teraz przed rozwiazaniem! A miec noworodka na glowie tez nie fajnie bo ciezko wyczuc o co mu chodzi. Jage urodzilam w polowie kwietnia a od maja zaczely sie upaly i cigle ja chlodzilam ale nie chciala spac, bidulka. Tak sie tylko zastanawiam jak ludzie moga pracowac w takie upaly? ja staram sie przetrwac... ;-D Odpowiedz Link
gosia06 Re: ja to mam zawsze szczęście 20.07.06, 21:48 jeszcze się uśmiecham i ciągle twierdzę, że warto. Ale , kurcze, żeby tak gorąco było? A jestem prawie w 7 miesiącu.Mam nadzieję, że upały sie skończą, bo jak mówi mój brat : 'wymiękam'. Nogi tak spuchniete, że butów włożyć nie mogę. To tego mi zdrętwiała parę tygodni temu dłoń - i tak jej zostało. Lekarz twierdzi, że to gromodzona woda w organizmie gdzieś na nerw uciska. Poza tym cały czas zgaga. I wszyscy twierdzą, że ciąża to najpiękniejsze miesiące w życiu. Pewnie powiem to za kilka lat, jak zapomnę o wszystkich "niedogodnościach".Idę, bo w wannie zimna woda na mnie czeka.paaaaa Odpowiedz Link
gosia06 mimi 20.07.06, 21:49 U nas plany też były inne, ale wyszło jak wyszło. Cieszę się, że wogóle wyszło. Odpowiedz Link
flucha Re: mimi 21.07.06, 08:15 Moj syn urodzil sie w listopadzie, jak zaczelismy werandowanie to byl grudzien i bylam bardzo zadowolona, poniewaz ubieralma wszystko co mialam i nie martwilam sie o przegrzanie. Teraz teramin mam na styczen, to moze byc gorzej ( w tym roku mielismy -20), ale w Holandii chyba najwiecej to tak -5, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie zle. A upaly to chyba wszystkim daja w kosc, u nas w pracy faceci nawet zaczeli chodzic w szortach, co w normalnych warunkach byloby niemozliwe. Odpowiedz Link
bbqueenpl Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 14:35 no moja Jazzybelel ma 2,5 tyg i wlasnie te upalay to masakra, cala biedulka w potowkach i jej goraco jest i spac nie moze i pic by chciala non stop z cyculka ale przepajam ja woda.a czy wiadomo kiedy nadejda troszki chlodniejsze dni? Odpowiedz Link
mad_die Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 15:44 W niedzielę ma być troszkę chłodniej :) parę stopni, ale zawsze to coś :) Ja sprawdzam pogodę na www.weer.nl/indexa.html i jak na razie jest niezawodna. Odpowiedz Link
mad_die Re: ja to mam zawsze szczęście 21.07.06, 15:44 Strona jest niezawodna, nie pogoda ;) Odpowiedz Link