Dodaj do ulubionych

Sinterklaas

24.11.06, 21:34
Jutro przyjezdza do Alphen.Sara oczywiscie nie moze sie doczekac.Jak co roku
idziemy powitac Sinterklaasa ,ktory przyplywa na lodzi parowej, a potem na
bialym koniu Americo razem ze Zwarte Pitami objezdza cale miasto.
Obserwuj wątek
    • maxijo Re: Sinterklaas 24.11.06, 23:53
      w naszej wsi byl przyjechal w zeszly weekend; tatus wybral sie z malym i czarne
      Piotrusie nie specjalnie przypadly mu do gustu; szczerze mowiac mi tez nie. A
      przed nami jeszcze Sinterklass w speelgroep i u babci, zapewne maly przyzwyczai
      sie:)
      • agnieszkaela Re: Sinterklaas 25.11.06, 09:52
        U nas tez w ubiegly weekend witalismy Mikolaja. Niestey padalo, impreza byla w
        porze drzemki Filipa, wiec za bardzo zainteresowany nie byl. Ale sie nie bal
        zagladajacych do wozka Pietow, i na moment ozywil sie na widok konia ;-) Przed
        nami tez impreza w speelgroep, tam bedzie wiecej atrakcji.
        Mi sie niesamowicie podoba holenderski Sinterklaas, mam nadzieje, ze Filipwi
        tez sie spodoba. A juz na pewno nietrudno bedzie mu wierzyc w Mikolaja przy
        takiej otoczce. Ja wierzylam slyszac tylko dzownek do drzwi, albo widzac slad
        stopy na sniegu przed drzwiami ;-)
        • beba3 Re: Sinterklaas 26.11.06, 10:39
          My przeoczylismy przyplyniecie ale 'nakrecamy' sie na 5 grudnia. Czapeczki
          Czarnych Piotrusiow zabralismy z Holandii aby jakis akcent byl. Choinkowe
          ozdubki tu sa ale takie berecikow to oczywiscie nie ma.
          List jeszcze musiamy napisac bo moze on nie wie ze sie przeprowadzilismy? I co
          chemy dostac? ;-P
          I czekamy! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka