Dodaj do ulubionych

cleaeblue prośba?

11.05.07, 10:32
jest mi juz głupio prosić was znowu o przetłumaczenie kolejnego testu ale nie
mam kogo:)
test z etosa wyszedł negatywny po dwóch dniach zrobiłam test z Polski (byłam
już 3dni po terminie@) i wyszła bledziutka kreseczka Wczoraj kupiłam test
clearblue i nie chciałabym coś zepsuć....
Bardzo prosze o przetłumaczenie instrukcji

1.nog meer zekerheid
houd de Verkleurede testtip 5 seconden in uw urinestraal. De Verkleurende
testtip wordt snel rozzze en geeft dat de urine opgenomen wordt
2.Betrouwbaar en snel
na 1 minuut zel een lijn hrt eindvenster aangeven dat de test gewerkt heeft,
en dat je resultaat klar is om afgelezen te worden

sorki za literówki wielki dzięki i...trzymajcie kciuki!
Obserwuj wątek
    • ada9611 Re: cleaeblue prośba? 11.05.07, 10:49
      prosze bardzo1-wiecej pewnosci-trzymaj zabarwiony stafje w strumniu moczu 5
      secund .zabrwione stafje zrobi sie szybko rozwe i daje nam znac ze mocz zostal
      pobrany.2- szybkie i pewne .po jedenej minucie pokaze sie linia w koncowym
      wensterze i pokazuje ze test jest prawidlowy .-resultat jest gotowy do
      odczytania.aaloa ,toby by bylo,sory za literowki,przetlumaczylam instrukcje
      obslugi.pewno z bledami,,jesli cos nie pasuje ci pytaj sie
      • mala9943 Re: cleaeblue prośba? 11.05.07, 13:20
        Ola! na tescie z Polski druga kreseczka byla blada czy tylko jedna? No trzymam
        kciuki kolejny raz!
    • aaola Re: cleaeblue prośba? 11.05.07, 13:22
      ta druga......
    • aaola Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 09:29
      są dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • saraanna Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 09:56
        no to gratulacje dla nastepnej przyszlej mamy ....
        • efkamarchefka2 Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 10:39
          aaola, gratuluje serdecznie!!!
          • mala9943 Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 12:11
            Ola brawo!!! Strasznie sie ciesze!!! GRATULACJE!!! Daj znac jak bedziesz po
            wizycie u poloznych.A ktory to tydzien???
            • aaola Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 16:19
              nie będę tu chodziła do lekarza Jadę do Polski i tam chce rodzic Nie znam języka
              holenderskiego a poród z Piotrusiem był ciężki (miałam niespodziewane
              komplikacje) W Polsce mam zaufanego lekarza i będę jeździła do niego
              Teraz będzie 5tydzień
              • mala9943 Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 18:30
                Rozumiem,Ola,ale czy to znaczy,ze chcesz mieszkac tu a ciaze prowadzic w
                Polsce??? I przez 9 miesiecy jezdzic do kontroli? Przemysl to jeszcze...Ja tez
                nie znam jezyka,do poloznych chodzilam z mama,ktora jako tako mowi po
                holendersku,moze i Ty kogos znajdziesz? Ola,tu opieka lekarska jest bardzo
                dobra,naprawde! A moze znajdziesz tu polska polozna i u niej bedziesz
                prowadzila ciaze? Wiem,ze w Hadze sa ale nie wiem czy Ci po drodze;) Ja tez
                mialam wiele obaw,rodzic za zadne skarby nie chcialam tutaj.Na szczescie mnie
                przekonano:D Podczas mojego porodu tez wystapily komplikacje,w rezultacie
                mialam cesarke...W szpitalu opieke mialam super,naprawde na wysokim poziomie! A
                tak swoja droga to polska sluzba zdrowia nie dorasta do piet
                tutejszej,oj,daleko nam jeszcze do Europy pod kazdym wzgledem! W kazdym badz
                razie zycze Ci bezproblemowej ciazy i jeszcze raz gratuluje!!!
                Ps.Przemysl sto razy swoja decyzje!!!
                • nesla Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 19:25
                  Gratulacje :)
                  To znaczy ze termin bedziesz miec jakos na grudzien?
                  Zycze zdrowej ciazy :)
                  • aaola Re: cleaeblue prośba? 12.05.07, 19:37
                    na dzien dzisiejszy decyzja podjęta ze rodze w Polsce Mam zamiar jeździć do
                    lekarza co 6tc bo i tak jeździmy tak do domu Wiem że opieka jest tu znacznie
                    lepsza ale ja jestem jak stara baba ciężko mnie przekonać:)
                    termin według moich obliczen będzie ok 19stycznia:)
                    • tijgertje Re: cleaeblue prośba? 13.05.07, 13:45
                      Ola, szczerze ci odradzam prowadzenie ciazy przez lekarza w Polsce. Co, jesli
                      ciaza nie bedzie przebiegac ksiazklowo? Co, jezeli nie bedziesz mogla nawet 2
                      godzin w samochodzie wysiedziec? Jezeli baaardzo potrzebujesz dla wlasnego
                      samopoczucia polskiego lekarza, to nparwde lepiej jezdzic do Hagi. A w
                      Roosendaal szpital jest naprawde dobry (znam go niemal od podszewki), polozne
                      sa ok, osobiscie radze ci tak czy siak zglosic sie do poloznej tutaj. W razie
                      gdyby sie cos dzialo nie zawsze zdazysz do Polski (odpukac). W razie czego moge
                      pomoc w tlumaczeniu, a jezyka nauczyc sie jeszcze mozesz przed porodem:-)))
                      No i oczywiscie gratuluje!!! A pzrekonywac cie do zmiany decyzji bede po
                      powrocie z Polski, czyli juz za pare dni:-) Acha, jezeli jesdzcze tego nie
                      zrobilas, to sie zamelduj tutaj i koniecznie oplac ubezpieczenie, bo nigdy nic
                      nie wiadomo, a ceny sa ciut inne niz w Polsce:-/
                      • aaola Re: cleaeblue prośba? 13.05.07, 15:12
                        nie jestem tu zameldowana bo jak wiesz mamy wciąz problem z mieszkaniem......od
                        wrzesnia chce wrocić do Polski i do szkoły i już zostać do rozwiązania Nie wie
                        może po drodze plany się zmienią....
                        tak więc najpierw muszę się zameldować a to wcale nie jest takie proste.....
                        czekam aż wróisz to pogadamy:)
                        • beba3 Re: cleaeblue prośba? 14.05.07, 04:41
                          Gratuluje Aola!
                          To wspaniala wiadomosc!
                          Widze ze masz troche skaplikowana sytuacje mieszkaniowa ale gdziekolwiek sie
                          zdecydujesz rodzic, zycze Ci latwego porodu i zdrowego dzidziusia! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka