mona812 20.08.07, 09:51 Czy ktos z Was korzysta lub zna kogos kto korzysta z takiej uslugi ? www.globalphone.pl/?p=howitworks Warto , nie warto ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die warto, warto, warto!! 20.08.07, 10:32 i jeszcze raz warto! :) My mamy tę usługę z IPfon (www.ipfon.pl/). Baaaaardzo polecam tę firmę! Super obługa, raz była awaria, która została usunięta w tempie natychmiastowym, ceny... same widzicie ;) Ja dzownię do PL, do Łodzi, i płacę grosze, dosłownie GROSZE :D A lubię gadać przez telefon, zwłaszcza teraz, i potrafię siedzieć na linii po półtorej godziny ;) Efekt? Żadnego ;) Zasilamy konto raz na 3-4 miesiące 100zł i to wystarcza na pogaduchy :) A duuuuużym plusem jest też to, że do nas moga wszyscy dzwonić płacąc jak za połączenie w PL, a jak ktoś ma pakiet TP "darmowe wieczory i weekendy" to nie płaci nic a nic za rozmowe z nami :D Moja mama jest super szczęśliwa :D Jeszcze raz polecam Ci tę firmę :) i w ogóle VoIP'a :D Odpowiedz Link
mona812 Re: warto, warto, warto!! 20.08.07, 22:25 Dzieki za odzew Mad :)niestety link ktory wkleilas nie dziala moglabys napisac troche wiecej na jakiej zasadzie to dziala ? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: warto, warto, warto!! 20.08.07, 22:28 Mona, przed chwilą kliknęłam na ten link i działał. Spróbuj jeszcze raz, może to coś chwilowego z serwerem... Mnie działa ale nie mam teraz czasu czytać. Odpowiedz Link
mona812 Re: warto, warto, warto!! 20.08.07, 22:41 Wciaz pokazuje ze podany adres jest nieaktywny ,czyzby dlatego ze ja w Belgii ? :( Odpowiedz Link
mad_die Re: warto, warto, warto!! 20.08.07, 23:00 jejku, a tak trudno wpisać w wyszukiwarkę www.ipfon.pl ;) www.ipfon.pl/ na pierwszej stronie masz krok po kroku napisane co i jak działa :) my zainstalowaliśmy program, zapłaciliśmy chyba pierwsze 50zł, kupiliśmy bramkę VoIP (45euro) i zwykłe telefony Panasonic (dwie słuchawki bezprzewodowe za 60euro) i wszystko działa! wyniosło to nas moze na początku więcej, ale korzyści sa nieporównywalne z niczym innym :D Odpowiedz Link
beba3 Re: warto, warto, warto!! 22.08.07, 06:44 Kolega ma. Siedzi w Anglii i ma dwa aparaty. Jeden stacjonarny angielski i jeden stacjonarny z numerem polskim. Dziwnie brzmi ale dzwoni sie do niego jak do Polski. Na poczatku musisz kupic aparat i wykupic ta 'bramke'. Masz tez limit czasowy aby wykorzyatac wykupione minuty ale u niego to nie byl problem. Jego zona spokojnie rozmawial sobie z rodzina i znajmoymi. Dziecko dlugo rozmawialo z dziadkami. Wychodzilo w praktyce taniej niz krotkie i zwiezle telefony z Holandii a potem z Anglii. Odpowiedz Link
mad_die Re: warto, warto, warto!! 22.08.07, 09:25 Masz tez > limit czasowy aby wykorzyatac wykupione minuty ale u niego to nie > byl problem. Z tego co wiem, w IPfonie nie ma żadnego limitu, tzn po załadowaniu konta masz rok na wykorzystanie tych minut, a to jest baaaaardzo dużo czasu ;) Odpowiedz Link
beba3 Re: warto, warto, warto!! 22.08.07, 10:05 Mam wiadomosci z przed roku. Moze sie pozmienialo. Switalo mi albo 3 mc albo pol roku. Nie upieram sie moze zle zrozumialam. ;-) Zastanawiaalam sie nad tanim telefonowaniem z Sg i skaczylo sie na kartach ale jeszcze moze wroce do tematu z moim staruszkiem. Plusem jest to ze nie tylko ty dzwonisz tanio ale i do ciebie dzwonia tanio i co za tym, chetniej i czesciej. Moze to i minus? ;-P Zartuje, zartuje! ;-) Odpowiedz Link
mc_0 Re: global phone 22.08.07, 07:51 Dla porównania ja korzystam z usług www.actio.pl i efekt jest taki jak dziewczyny opisywały, tel. stacjonarny z polskim numerem, płacę grosze za połączenia na tel. stacjonarne w całej Europie i wszystko tu świetnie działa, nie ma abonamentu, zasilam za tyle, za ile chcę rozmawiać. Odpowiedz Link