Dodaj do ulubionych

Dzwonienie do Polski

31.12.07, 19:19
Witajcie Dziewczyny. Juz za 2 tygodnie przenosze sie do Amsterdamu z Niemiec i
mam mnostwo pytan, ale dzis chcialam sie dowiedziec jak wygladaja tanie
polaczenia z Polska. W niemczech mialam abonament za 20 euro i moglam gadac
prawie z calym swiatem ile chcialam, czy operatorzy w holandii tez cos takiego
maja w swojej ofercie? Wogole jak dlugo czeka sie na zalozenie telefonu
stacjonarnego i internetu, jakie sa potrzebne dokumenty? Czy mozecie polecic
jakiego operatora telefonicznego? Czy moge dzwonic z budki telefonicznej na
jakies tanie karty do Polski i gdzie je ewentualnie kupic? Pozdrawiam i z gory
dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • efkamarchefka2 Re: Dzwonienie do Polski 31.12.07, 19:23
      ja dzwonie na stacjonarny do Polski przez 0900-1445/ 3 centy za
      minute
      ale pewnie sa i inne mozliwosci.
      pozdrawiam
      E
      • azza4 Re: Dzwonienie do Polski 31.12.07, 21:58
        Ja dzwonie ze Skype na stacjonarne do Polski.Chyba to najtansza
        opcja jak juz bedziesz miala internet.Konto laduje teraz karta
        kredytowa a wczesniej mama mi w Polsce placila na poczcie i za dwa
        dni konto bylo nabite.
        • kingadpl Re: Dzwonienie do Polski 02.01.08, 13:38
          skype - 7gr za minute do Polski na stacjonarne. maja chyba 50zl
          abonamentu i gadam sobie i gadam przez jakis miesiac :))
    • mad_die Re: Dzwonienie do Polski 02.01.08, 19:37
      My mamy bramkę VoIP (na przykład www.ipfon.pl ) i jestesmy super zadowoleni.
      Konto ładuje się podobnie jak w skype, ale telefon lepiej działa. I najważniejsze - osoba do której dzwonię nie musi mieć kompa wcale :) i ona też może do mnie zadzownić, jak na stacjonarny numer - więc nawet babcia może do mnie dzownić :)
      My mamy łódzki numer wykupiony w ipfonie, połączenia są barszczarsko tanie dla nas, a dla tych co do nas dzownią obowiązuje taryfa TP czy tam tego dostawcy telefonu co mają. Przy czym, moja mama ma wykupione darmowe wieczory i weekendy w TP, więc dzwoni do mnie za darmo :D
      Jak dla mnie nie istnieje lepsza opcja telefonu w domu.
      • aggy1 Re: Dzwonienie do Polski 02.01.08, 20:56
        Mad_die, twoja opcja brzmi rzeczywisce super. Ale jak to mozliwe, ze masz lodzki
        numer w holandii? Ja sie za bardzo na tym wszystkim nie znam...napisz moze cos
        wiecej jak to zalatwic. Ale najpierw musze miec normalny, stacjonarny telefon u
        operatora w holandii? czy moze wystarczy samo lacze interentowe? Dzieki za
        wszelkie info.
        • mad_die Re: Dzwonienie do Polski 03.01.08, 11:27
          Podałam stronkę, mozna tam sobie poczytać co i jak.
          Ale do tej opcji telefonu wystarczy mieć tylko internet, zadnych operatorów telefonii stacjonarnej w NL nie potrzeba.
          Sprawa jest banalnie prosta - wykupujesz sobie minuty w ipfonie, zakupujesz bramkę voip (firmy LinkSys najlepsza), podłączasz wszystko do telefonu (starego czy nowego, nie ma znaczenia) i voila!
          Więcej mój mąż napisał na ten temat na naszej stronie:
          www.kozlowski.nl
          więc polecam poczytać :)
          • mad_die o tu masz linka do artykułu 03.01.08, 11:29

www.kozlowski.nl/wordpress/2007/voip-w-domu/
            • aggy1 Re: o tu masz linka do artykułu 03.01.08, 17:57
              Straszne dzieki!!! Teraz tylko musimy zalozyc internet, bo okazalo sie, ze taka
              bramke to nawet mamy, bo kiedys maz bawil sie w to w niemczech, zanim tutaj
              wprowadzili flat rate na miedzynarodowe rozmowy. Caly czas tylko jeszcze w sumie
              nie wiem jak moge miec ten polski numer, ale to jeszcze sobie poczytam na
              stronach, ktore mi przeslals. A mozesz polecic jakiego dobrego dostawce uslug
              internetowych w holandii, ile placici miesiecznie za internet? Pozdrawiam i raz
              jeszcze wielkie dzieki.
              • mad_die Re: o tu masz linka do artykułu 03.01.08, 20:03
                Dostawców jest od groma, ale ja bym polecała @home - nigdy z nimi nie mieliśmy nieprzyjemości ani problemów.
                Jedyne co może być przeszkodą w wyborze dostawcy internetu to jego ograniczenie jeśli chodzi o zakres usług - po prostu nie do każdego miejsca w Holandii każdy dostawca dociera. Musicie sprawdzić, czy @home dostarcza internet w Waszej okolicy.
                • asiekok Re: o tu masz linka do artykułu 06.01.08, 11:23
                  www.televergelijk.nl
                  Tutaj wybrac sobie Polse, na vast i na liscie sa podane numery dostepowe. Obok
                  ile kosztuje. Placi sie taryfe startowa ok 5 centow a potem w zaleznosci 1 czy 2
                  centy za minute. Numery i stawki sie zmieniaja, wiec trzeba czesto sprawdzac.
                  Teraz dzwonie przez 0900 1230071. Potem trzeba podac numer w Polsce, 0048911234567.
                  • lariks Re: o tu masz linka do artykułu 08.01.08, 11:01
                    ja podobnie do mad-die dzwonie z internetu z programu voip cheap
                    (www.voipcheap.com). wplacam 10 euro na 3 miesiace i rozmowy do 300 minut na
                    tydzien mam za darmo, na komorki 8 centow i mozna tez smsy wysylac. a jak
                    wydzwonie tygodniowy limit to jest za 1 centa za minute. od nowego tygodnia jest
                    znow te 300 darmowych minut. jesli po trzech miesiacach nie wydzwonie tych 10
                    euro to place 1 cent za minute.i juz pare razy mi sie to zdarzylo. po jakims
                    czasie tez chyba dostane numer stacjonarny tutejszy ale jeszcze nie wiem kiedy i
                    jak to bedzie dzialalo. na razie mamy tylko komorki.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka