Dodaj do ulubionych

dość polityki!!!

30.08.05, 10:30
Kiedy są te wybory, bo Wy ludziska o niczym tylko o wyborach.....nuda
wyborcza. Na wybory pójdę ale to forum regionalne robi się bardzo
monotematyczne ;-P...a tu rok szkolny za pasem, dzieciom trzeba kupić
książki, wypełnić nowe formularze po zasiłki rodzinne, stanąc w kolejce po
zapomogi...Przykre to, ciekawe czy kandydaci na stołek burmistrza pomyśleli o
zapleczu socjalnym w naszej gminie dla najuboższych i czy będą mieli łyżkę do
koryta, która odgarnia. Myslicie że jak kobieta zostanie burmistrzem, to
będzie wielką abstynentką i nie bedzie uczestniczyć w spotkaniach
zakrapianych syropkiem z procentami?????? Otóż nieeeee.
Oni niestety są zobowiązani do takich imprez tylko o tym się nie mówi.
Kandydatka ma niezłą zaprawę, dobrze pamięta czasy komuny, a wtedy wszystko
się załatwiało za wódę....ale na kogoś trzeba zagłosować. Przykre jest to, że
w miejscowości liczącej sobie kilkanaście tysięcy mieszkańców, mamy tylko
dwóch kandydatów. Pozdrawiam smile)
Obserwuj wątek
    • wygadana Re: dość polityki!!! 30.08.05, 13:41
      To prawda, że jest tylko dwóch kandydatów. A nie chcąc głosować na przestępcę
      praktycznie nie ma wyboru.
      No cóż Ci najzdolniejsi nie lubią się brudzić polityką. Mają swoje firmy, a
      często wyjechali z tego kraju gdzie żyje się wypominaniem przeszłości nie
      myśląc o przyszłości.
      Te wybory są świetnym tego przykładem...
      • jasfinks Re: dość polityki!!! 30.08.05, 16:05
        Ci najzdolniejsi wyjechali z kraju uciekając przed nędzą i terrorem
        wprowadzonym przez ludzi z opcji,którą reprezentuje teraz kandydatka.Pamiętacie
        Tempelhof lotnisko w Berlinie z którego polskie samoloty wracały tylko z
        pilotem?A więc trzeba wybrać mniejsze zło i głosować jednak na Szczęśniaka.A
        przez rok może znajdą się inni kandydaci.
        Ludziom otwierają się oczy .Spójrzcie na zmiany w rankingach!
        • daox Re: dość polityki!!! 30.08.05, 16:56
          I tutaj jeszcze jesteś geniuszu smile
          Gdy cię czytam, to rodzą się pytania.
          Kto umożliwił tym najzdolniejszym ludziom wyjazd z kraju, wpowadzając Polskę do
          Unii Europejskiej?? Przypomnij sobie ile osób wyjechało już 1 maja, w pierwszy
          dzień akcesji. Ile jeździ od 1989 roku. Był wogóle jakiś okres, kiedy Polacy
          nie jeździli za chlebem po innych krajach?
          Nie bronię dzisiejszej władzy. Chcę za to powiedzieć, że to dzięki takim jak ty
          wyborcom to wszystko się dzieje. Wybieracie nie ludzi tylko opcje polityczne.
          Dla ciebie człowiek karany jest lepszy od niekaranego, bo jest z prawicy, tak
          jak dla innych Lepper, bo jest lepper. Dla jeszcze innych liczą się tylko
          czerwoni, niezależnie od przekrętów, jakie zrobili. Teraz znów wraca dawne AWS,
          po innymi szyldami, choć w zasadzie są to te same nazwiska, bo tacy jak ty będą
          zatrzymywać i walczyć z...., sam nie wiem z kim.

jasfinks napisał:

> Ci najzdolniejsi wyjechali z kraju uciekając przed nędzą i terrorem
          > wprowadzonym przez ludzi z opcji,którą reprezentuje teraz
          kandydatka.Pamiętacie
          > Tempelhof lotnisko w Berlinie z którego polskie samoloty wracały tylko z
          > pilotem?A więc trzeba wybrać mniejsze zło i głosować jednak na Szczęśniaka.A
          > przez rok może znajdą się inni kandydaci.
          > Ludziom otwierają się oczy .Spójrzcie na zmiany w rankingach!
          • jasfinks Re: dość polityki!!! 30.08.05, 18:15
            Jesteś w błędzie lub świadomie wprowadzasz w błąd!
            O wejście do bloku zachodniego zawsze zabiegała przede wszystkim prawica i
            centrum! A lewica tylko nie mając ostatnio innego wyjścia nie przeszkadzała
            jawnie,a nawet sobie usiłuje przypisać coś co inni właśnie wypracowali w walce z
            nimi! To jest dopiero tupet i obłuda!
            Ludzie odważni uciekali od nich ryzykując często nawet życiem!
            A w poprzednich okresach za chlebem Polacy jeżdzili uciekając przed zaborcami, z
            którymi ,głównie z Rosją kolaborowali też właśnie czerwoni.
            Co do innych opcji polit. to są lepsze i gorsze, można dyskutować, ale czerwoni
            wszelkiej maści zapisali się w historii zawsze i wszędzie z najgorszej strony!
            Będę się zastanawiał nad kandydatami nie zważając na partię do której należą
            poza czerwonymi.Bo skąd się wzieły takie potoczne określenia, jak: "czerwone
            pijawki", "czerwone pająki", "czerwone świnie"?Nie ja je wymyśliłem. I nawet
            jeśli ktoś z lewicy jest porządny to siedząc tam dalej też jest ubrudzony.Bo
            trudno siedzieć w błocie i być czystym , nieprawdaż?
    • petit7 Re: dość polityki!!! 30.08.05, 17:34
      Panie Daox z ust mi to wyjołeś.
      Święta racja, ja uważam tak samo i takich jest naprawdę dużo w naszym mieście.
      Wygramy!!!
      • elfira Re: dość polityki!!! 31.08.05, 10:00
        no ale nie mieliśmy już tyle o polityce pisać.....ciągle boli mnie strefa
        najuboższych ludzi, brak wyedukowania co do planowania rodziny, alkoholizm i
        przemoc w tych rodzinach oraz osoby niepełnosprawne. Dobra przyznaję się z ręką
        na sercu.....chyba im sama zbyt wiele nie pomogłam, nie działam w zadnej
        fundacji, ani nic takiego. Ale zawsze niepotrzebnymi rzeczami obdarwoywuję
        innych....nie brakuje ich w naszym mieście.....wsiach. Wyrzucone rzeczy na
        smietnik często są rozgrzebane przez tych co buszują po śmietnikach.........no
        poprostu ręcę opadająi jakoś smutno mi. Kolor partii i nawza oraz kto kandyduje
        nie ma znaczenia dla tych ludzi...oni borykają się z biedą i innymi problemami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka