katka256 23.12.08, 21:58 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tragedia-w-Janikowie---samochod-w-rzece-2-osoby-nie-zyja,wid,10696873,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikoj50 Re: wypadek w Janikowie 23.12.08, 22:11 W Faktach o 18.00 była informacja, że w okolicach Oławy. Skoro wpadli do wody, to byłem pewien, że wypadek miał miejsce po prawej strony Odry. Wielka tragedia i to w dodatku przed samymi świętami. Chociaż nie wiem kto to był, ale szczerze współczuję rodzinie i bliskim. (*)(*)(*) Pozdr...... Odpowiedz Link
nokianin Re: wypadek w Janikowie 24.12.08, 11:25 BIULETYN KPP OŁAWA 23.12.2008 godz. 17:20, W Janikowie na skrzyżowaniu ul. Minkowickiej i Zielonej doszło do zdarzenia drogowego, w trakcie którego kierujący samochodem marki Opel Astra,50 letni mieszkaniec Zakrzowa wyjeżdżając z drogi podporządkowanej nie ustpił pierwszeństwa przejazdu kierującemu samochodem marki Volkswagen Vento, 30 letniemu mieszkańcowi Oławy, w wyniku czego doprowadził do zderzenia, po którym volkswagen uderzył w barierę ochronną mostu i wpadł do rzeki Smortawy, gdzie kierujący i 53 letnia kobieta (zam. Oława) ponieśli śmierć na miejscu. Decyzją prokuratora, zwłoki zabezpieczono w Zakładzie Medycyny Sądowej we Wrocławiu do sekcji, a pojazdy do dalszych badań. Kierujący oplem nie doznał żadnych obrażeń, był trzeźwy, pobrano od niego krew do badań - po wykonanych czynnościach został zwolniony. www.tinyurl.pl?1ruyd5Fh Odpowiedz Link
j.laskowice Re: wypadek w Janikowie 25.12.08, 13:08 W którym to miejscu było? W środku Janikowa? Myślałem, że na trasie z Oławy do Janikowa. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: wypadek w Janikowie 25.12.08, 19:11 Jechałem tamtędy wczoraj około 22.00. Ofiary jechały z kierunku Biskupic Oł, natomiast sprawca od strony Bystrzycy. W bezpośrednim sąsiedztwie tego feralnego skrzyżowania jest mostek nad Smortawą. W barierce tego mostku jest widoczne wgięcie. Przy barierce paliły się znicze. (*)(*)(*)(*)(*) Pozdr....... Odpowiedz Link