kazalski 16.09.06, 13:10 Witam .. prosilbym o jakies podpowiedzi imion dla mojej zolwicy :]. . z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arie Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 16.09.06, 16:32 Kiedyś był film (bodajże japoński) o wielkim żółwiu, który ratował świat przed zagładą i zakusami różnych potworów (w tym chyba Godzilli). Nazywał się Gammera, aczkolwiek płci owego żółwia pewny nie jestem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mysiam1 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 16.09.06, 22:33 Gdy miałam żółwia przez parę miesięcy (byłam jego domem tymczasowym) i podejrzewałam,że jest płci żeńskiej, to mówiłam na niego (nią) Żółwinka :-)))). Z jej miny wynikało,że jest zachwycona :-)))). Odpowiedz Link
ddb2 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 17.09.06, 06:56 Od 15 lat mam zolwia stepowego. Niby ma na imie Amigo, ale wlasciwie to jest Zolwiem. Nikt nie zwraca sie do niego po imieniu. Lazi sobie sam po calym mieszkaniu, w lecie po ogrodzie. Kontakt z tym zwierzeciem jest bardzo ograniczony. Odpowiedz Link
mysiam1 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 17.09.06, 09:03 Kontakt z tym moim był świetny (ale to nie moja zasługa, tylko jego poprzedniego właściciela, który bardzo dużo sie nim zajmował) - a był to żółw czerwonolicy - chodził za mną, gdy przy nim siadałam na podłodze, wchodził mi na kolana, trzeba go było karmić z ręki i drapać pod bródką :-). Odpowiedz Link
yowah76 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 28.09.06, 16:54 Ze stepowym i owszem, ograniczony, sprobuj greckiego. Mialam stepowe, mam 2 greckie i roznica jest niesamowita. Odpowiedz Link
myszeks24 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 24.11.06, 15:08 Mam stepowego - Alfreda , jest z niego niezły złodziejaszek, uwiebia wyciagać mojemu psu z miski makaron i szybko z nim ucieka pod kaloryfer w kuchniżeby mój pies mu nie zabrał :) śmiesznie to teraz wyglada,choć początki były trudne,pies go nosił w zębach i podgryzał jak nikt nie widział( dodam że zółwia mam już 18 lat a pies jest ponad rok), teraz na szczęscie się kumpluja i pies się dzieli z Alfredem nawet marchewką :) Odpowiedz Link
agusja5 Re: imie dla mojego zolwia - plci zenskiej :] 23.01.07, 00:25 Moja ciocia ma żołwia a jej dzieci nazwaly ją sidulka-sidi.. wiem troche dziwne imie.. ale za to ciekawe:) Odpowiedz Link