p7aceb0 28.07.09, 13:28 hej! pytanko- macie jakis fajny nocleg gdzieś u początków hochalpenstrasse? /bruck, fusch, zell am see/ pytam z nadzieją na kontakt do przyjemnego, niedrogiego miejsca.. z góry dzięki pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siejest Re: großglockner - nocleg... 28.07.09, 14:56 No u mnie w Bruck an der Grossglocknerstrasse www.austria-holidays.eu Odpowiedz Link
mair Re: großglockner - nocleg... 29.07.09, 21:39 mozliwe, ze juz wspominales ale mimo to zapytam - zona Polka czy miejscowa ? Odpowiedz Link
siejest Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 06:51 Miejscowa. Jest po polsku z akcentem miejcowym albo na odwrot Odpowiedz Link
mariusz-w1 Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 07:46 Witaj mair jak tam wypad do Warszawy ? pozdrawiam Odpowiedz Link
mair Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 12:01 mariusz-w1 napisał: > Witaj mair > > jak tam wypad do Warszawy ? > a dziekuje, bylo ok jedynie dojazd ze Swiecka zajal prawie drugie tyle co do Swiecka, do Swiecka od domu jade autostrada a majac 670 km zabiera mi to 5,5 godziny stosujac sie do przepisow, od Swiecka na bakier z przepisami okolo 8-9 godzin na 500 km, 80 km z Lowicza jechalismy 2,5 godziny, makabra Warszawa pieknieje, chodzac powoli mozna to dostrzec, szybko raczej sie nie da, mozna polamac nogi, do Warszawy mam specjalny stosunek i nie jestem nadmiernie krytyczny bo to moje ukochane, rodzinne miasto a jak wiadomo, mam jest zawsze najpiekniejsza, jest co ogladac mimo wielu krytycznych opinii, jest gdzie wyjsc moze latem troche z tym gorzej, wiadomo kultura ma tez ferie ale jest gdzie zjesc, nawet dobrze do wysmienicie, ceny tez od dobrych do wysmienitych, sklepy, ktore moga zaspokoic nawet najwybredniejszych i zasobnych ale sa tez i dla tych mniej wybrednych i mniej zasobnych, jednym slowem swiatowa mieszanka, zeby jeszcze te nawierzchnie na ulicach i chodnikach odpowiadaly standardowi licznych Galerii handlowych to bylby Manhatan, troche krytyki - jak na moj gust, kierowcy ciagle zbyt nerwowi, ciagle gdzies sie spiesza czesto ze szkoda dla innych i w makabryczny sposob przekraczaja przepisy, nie powiem, ze jestem aniolem tez mi sie przytrafi byc z nimi na bakier ale czerwone swiatla, linie na jezdniach, przejscia dla pieszych czy wyprzedzanie na trzeciego respekuje "z germanskim rygorem" i na luzy sobie nigdy nie pozwalam, doslownie co mi sie jeszcze nie podoba a nawet irutuje to podawanie w restauracji pierwszego razem z drugim lub zaraz po, czasami mowie bez wiekszego skutku, ze samolot mam dopiero jutro albo, ze jestem juz po wykladach gdy jem blisko UW ale i tak tego nie rozumieja, to brak kultury jedzenia, przemial jest tam nadal priorytetem z tym, ze to dotyczy calej Polski i nie jest warszawskim fenomenem, w Warszawie trudno sie nudzic a to jest bardzo pozytywne Odpowiedz Link
mariusz-w1 Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 13:29 Też byliśmy w Warszawie w zeszłym tygodniu , ale jeden dzień.Podróż lepsza bo krócej - do Poznania 80km samochodem a dalej IC. Jedzie tylko 2 godziny 40 minut. Samochodem to nie do osiągnięcia. W Centrum masa policji , gdyż to był dzień po awanturze z handlarzami z KDT. Odpowiedz Link
mariusz-w1 Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 14:03 Mair Pospacerować po Warszawie można tez wirtualnie w Google Earth - ladnie zrobina w 3D Dla nieznających miasta - duża pomoc. Coś czuje że zaraz dostanę op..... ,bo to forum "Austria turystycznie" a nie "Warszawa turystyczne i nie tylko" pozdrawiam Odpowiedz Link
austria.info-pl Re: großglockner - nocleg... 30.07.09, 11:00 Obiekty noclegowe regionu Grossglockner Zellersee: www.grossglockner- zellersee.info/en/sommer/accommodations/hotel-list www.grossglockner-zellersee.info/en/sommer/accommodations/apartment-list Pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Odpowiedz Link