Dodaj do ulubionych

Księga skarg i wniosków

12.06.13, 19:26
Tu wpisujemy zażalenia: na forum, na miotły, na właściciela, na niemiluchów, na niepłacących i w ogóle..
Wpisujemy także propozycje - co zmienić np w Regulaminie, co dodać, co ując, jak forum ma wyglądać, funkcjonować, czego nie robić, a z czego nie rezygnować - pieny pochwalne też mile widziane wink
Obserwuj wątek
    • algaria Mam propozycje.. 14.06.13, 13:45
      Czy chcielibyście osobny wątek z przepisami i coby wrzucać szybkie łatwe i ciekawe (babowa jest niezastąpiona w ciastach, Leda w kuchni włoskiej, ja znam kilka fajnych na padlinę, sałatki to zna każda - to może warto?)- choć żeby z forum nie zrobić "jadłodajni " albo "baru mlecznego" - ale czasem jest potrzebna jakaś inspiracja i nie ma skąd wziąć - hmm
      Co sądzicie?
      • baba_potwor Re: Mam propozycje.. 14.06.13, 13:54
        Jestem za. Szczególnie chętnie będę widziała przepisy bezglutenowe, bo od jakiegoś czasu muszę unikać tego białka, a nie mam pojęcia, co gotować, żeby było bez glutenu i dało się zjeść. Sama też będę się dzielić moimi wynalazkami (brata ostatnio zachwyciły moje kotlety schabowe i pieczona karkówka smile).
        • freya_v Re: Mam propozycje.. 14.06.13, 21:50
          Algaria ja uwielbiam Twoje pomysły więc zawsze jestem na taksmile
          chodź ze mnie kiepska kucharka postram się udzielać w wątkutongue_out
      • bronxi Re: Mam propozycje.. 19.06.13, 10:37
        Ja kart stawiać nie potrafię, a czasem bym potrzebowała jakiejś porady, więc chętnie bym w ramach wdzięczności podrzucała Wam jakieś przepisy, które sama testuję w ramach podziękowania za karcioszki o ile byście się zgodzilismile ja to bardziej podczytująca jestem Wasze forum smile
        • algaria Re: Mam propozycje.. 19.06.13, 15:03
          Witaj,
          Nie ma problemu - jest już wątek "jadłodajnia" więc zapraszam do jego redagowania, a do postawienia kart zawsze jakaś dobra dusza się znajdzie za samo szczere "dziękuję" .
    • dobrawrozkajudyta Re: Księga skarg i wniosków 31.07.13, 20:59
      Ja w kwestii "czego nie robic". Przepraszam, że tak z marszu się szarogęszę, ale zjawisko, o którym piszę przyprawia mnie o dreszcze, zgrzytanie zębów, zdębienie włosów, zeza i oczopląs. Toczę pianę z pyska i warczę na ludzi. Same więc rozumiecie, że dla własnego zdrowia muszę to z siebie wreszcie wyrzucic, bo zjawisko jest cholernie zagnieżdżone, rozpowszechnione w książkach o tarocie, wszelkich poradnikach oraz, niestety na forach. Nawet moja nauczycielka Tarota tak mówiła!!! Otóż BŁAGAM!!! na wszystkie miotły i spiczaste kapelusze, nie mówcie "wyciągnęłam arkan", "z tym arkanem Tarota" itp. Arkan to sznurek zawiązany w pętelkę, lasso inaczej. A ARCANA w tarocie pochodzą od łacińskiego słowa "ARCANUM" - TAJEMNICA. I taka jest prawidłowa forma tego słowa w liczbie pojedynczej.
      • algaria Brawo 31.07.13, 21:04
        Słuszna uwaga!!! Wiedźmy warto zapamiętać !! WYCIĄGNĘŁAM ARKANA
        • tekla.ja Re: Brawo 01.08.13, 06:44
          ii tam...
          wolę wyciągac kartęwink
          • dobrawrozkajudyta Re: Brawo 01.08.13, 17:49
            Kartę w porządku, ale wszędzie, nawet w pismach wróżbiarskich piszą "arkan". Arkan to sobie może kowboj wyciągac...
    • krakuskaa mam pytanie:)organizacyjne 15.08.13, 13:15
      Czy na forum obowiązuje jakiś limit pytań od jednej osoby? Czy też, można tu wpadać, zapodać pytanie, potem uzyskać na nie odpowiedź, zniknąć i wpaść ponownie, zapytać, i--tak bez końca?
      Pozdrawiam wszystkie koleżankismilesmile
      • algaria Re: mam pytanie:)organizacyjne 15.08.13, 13:30
        W sumie to nie ma limitu..
        powiem tak.. to czy komuś będzie po wróżone zależy od wróżącego i jeśli będą chętni by wróżyć osobie "namolnej" to ja tu nic nie poradzę.. Wyprosić delikwenta nie można bo to nie ładnie przynajmniej póki nie łamie regulaminu a jedynie go nagina wink - można zostawić jego pytanie bez odpowiedzi i to będzie najlepsze rozwiązanie przynajmniej w tej chwili i sytuacji wink.. Zauważyłam że ta osoba nic sobie nie robi z drobnych i dyskretnych sugestii i nie widzi że jakieś zasady przyzwoitości obowiązują - i co do zadawania pytań i podziękowań i odpowiedzi zwrotnych, ale to wszystko świadczy o niej...

Krótko - osoba jest pod obserwacją jakby coś to zastosuje się radykalne środki - na razie nie ruszać.. wink
        Chyba że wspólnie podejmiemy decyzje jak w sprawie scorpiona
        • krakuskaa Re: mam pytanie:)organizacyjne 15.08.13, 14:23
          Algariowink
          rozumiemy się hmmm prawie bez słówsmilesmile
          • leda-is-one Re: mam pytanie:)organizacyjne 15.08.13, 20:11
            yyyyyyyyy.....ja widzę jeszcze jedna taka osobę..........wink
            • ja-tekla Re: mam pytanie:)organizacyjne 16.08.13, 07:29
              dobrze, ze nie ma limitu pytań...
              kto pyta - odpowiedz dostaje ....jak pisze algaria: jesli są chętni do odpowiedzi wink
              macie tez rację co do informacji zwrotnej...
              to wazne, by napisac: dziewczynki, sytuacja rozwinęła się tak, albo tak...
              to pomaga w nauce, bo mozna przemyslec wrózbę, skorygowac interpretację, zobaczyc, co umknęło lub czego się sie zauwazylo, co przegapiło (to u mnie często się zdarza, ech...)
              • leda-is-one Re: mam pytanie:)organizacyjne 16.08.13, 07:32

wink
                • seneka76 Re: mam pytanie:)organizacyjne 17.08.13, 12:47
                  Boze, to znowu o mnie. Jeszcze raz Was bardzo przepraszam, ale naprawde nikogo nie mialam zamiaru lekcewazyc i olewac. Obiecuje poprawe. Wasze odczytywanie kart jest naprawde dla mnie cenne. WYBACZYCIE?
                  • algaria Re: mam pytanie:)organizacyjne 17.08.13, 13:07
                    No wybaczymy wink tongue_out
    • szaman.ka Re: Księga skarg i wniosków 24.11.13, 22:13
      A gdzie jest ten regulamin? Chciałam się zapoznać i nigdzie go nie widzę.
    • algaria Re: Księga skarg i wniosków 24.11.13, 22:17
      Regulamin podświetla się na niebiesko i widniej w "stopce" pod zajęciem " kuli"
      • szaman.ka Re: Księga skarg i wniosków 25.11.13, 00:02
        Dziękuję bardzo! Przeczytałam.
    • prognosis obrazki 27.11.13, 18:44
      Nie wiem w jakim wątku zapytać, także proszę o wyrozumiałość smile Dziewczyny, wklejacie obrazki, zdjęcia w postach jak to robicie? Nieśmiało proszę o instrukcję smile
      • algaria Re: obrazki 27.11.13, 22:00
        po1 obrazek musi pochodzić z jakiejś strony w internecie
        po2 otworzyć 2 okna internetowe na raz
        po 3 w jednym wyszukujesz w grafice obrazek na dany temat - wybierasz nie za duży n
        po 4 odpowiadasz na dany post i nad ramka do odpowiedzi masz takie okienko IMG
        po 5 wracasz do obrazka najeżdżasz - klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz kopiuj adres obrazka
        po 6 wracasz - klikasz na IMG pokaże ci się ramka i tu wklejasz - "wklej" i już

Dlatego otwierasz 2 okna internetowe na raz bo tak jest łatwiej - niż w tym samym najpierw szukać obrazka a potem szukać forum, wątku, postu i odpowiedzi

https://www.wikom.pl/jagodki/pictures/Czarownica%20tanczy.gif
        • prognosis Re: obrazki 29.11.13, 23:09
          Dziękuję i mała próba smile
          https://supergify.pl/images/stories/Kwiatki/rose2a.gif
          • algaria Re: obrazki 29.11.13, 23:14
            I od razu się gifów nauczyłaś ja taka bystra nie byłam wink - jakbyś chciała wstawić piosenkę czy filmik to postępujesz tak samo ja z obrazkiem tylko klikasz w odpowiedzi WIDEO i tam wrzucasz link
            • prognosis Re: obrazki 29.11.13, 23:30
              Wow, o tym nawet nie pomyślałam. Jeszcze raz dziękuję za pomoc smile
              • leda-is-one Re: obrazki 30.11.13, 07:32
                Prognosis,właśnie ja się tak uczyłam...ufff..ale jak mozolnie mi szło algaria mnie prawie za rączkę/wirtualnie /prowadziła, Ty załapałaś w lot, gratulujesmile
                Będziemy miały barwniejsze forum graficznie,bo i tak jest barwnehttps://www.twojegify.pl/gify/1922.gif
                • ja-tekla zażalenie... 03.12.13, 07:08
                  na wiedzmy z forum składam!
                  Algaria dobry pomysł miała, karty omawiać pięknie zaczęła! I ja coś tam dorzucam, i Leda....
                  I nikt więcej! Szkoda, bo cenne by były uwagi, spostrzeżenia innych wiedzm ...a tu...martwa cisza...aż w uszach dzwoni...
                  hmm, i nici z nauki sad
                  • algaria Re: zażalenie... 03.12.13, 13:17
                    Oj tam, to są watki na lata wink i zawsze można do nich wrócić przeczytać i dołożyć.. dokładają ci co wiedzą, czytają Ci co się uczą i interes się kręci smile
                  • krakuskaa Re: zażalenie... 03.12.13, 15:16
                    teklowink
                    ja czytam te wątki, ale nic nie dokładam bo nie mam doświadczenia, wiedzy, karty mam dla siebie i paru jeszcze odważnych osóbwink, więc nie mam żadnych specjalnych przemyśleń i odkryć, nie zajmuję się tym zawodowo, dla mnie karty to fajna rozrywka, która ciągle mnie ciekawi,( a wiecie mnie sporadycznie coś ciekawi dłużej niż chwilę), której poświęcam trochę czasu każdego dnia, ale bardzo chętnie podpatruję dziewczyny, które po prostu znają się na kartach i czerpię z ich wiedzy, myślę że fajnie jest robić rozkłady, które można szybko weryfikować, tak można dużo się nauczyć, ale nie w zagadkach- gdzie pod sytuację już zaistniałą dobierane są karty, tylko w konkretnych sytuacjach na które kładzie się karty i wspólnie interpretuje, to jest oczywiście moje zdaniesmile, a ja jak zwykle mam swoje zdanie,,,smile, mam nadzieję, że nikt mnie nie ochrzani hahaha za ten tekstwink
                    • ja-tekla oj, tam 03.12.13, 16:01
                      Krakuskaa, na pewno masz jakies swoje przemyslenia...
                      a doświadczenie wieksze, czy mniejsze każda z nas ma, więc i wiedzę tyż posiada, no nie???
                    • leda-is-one Re: zażalenie...oj.tam... 03.12.13, 17:41
                      wszystkie macie racje..... -
                      -znaczenie kart ważne,najważniejsze, więc nie dajmy tym wątkom pokryć się kurzem
                      bo to nasza baza,fundamenty,mam nadzieje Teklasmile że z czasem będzie nas tam więcej.
                      Krakuskaasmileja jestem jak Ty,tez nie zajmuje się tym zawodowo. ciągle pokonuje blokady wewn. jak mam coś pisać o tarocie/w końcu profesjonalistki obok/ ale nikt mnie jeszcze nie wyśmiał i nie skarcił za tarotowe dywagacje/nawet rękę podają/ wiec gryzmole od czasu do czasu.przepisuje etc..
                      - też bardzo lubię rozkłady z omawianiem kart i weryfikowaniem wróżby, potem to bardzo uczy,łatwiej się zapamiętuje/mogłoby być więcej/mam taką nadzieje że z czasem będzie.
                      W zagadkach się gubię, wygłupiłam się kilka razy i się boje zgadywać
                      Jakoś mi się wydaje ze tarot nie lubi zagadek.

Jak napisała Algariasmile wątki do pracy na lata.tematy nie do przerobienia.Nigdzie nam się nie spieszy,więc róbmy swoje i czekajmy.

wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
                      • krakuskaa Re: zażalenie...oj.tam... 03.12.13, 18:15
                        ledasmile, teklasmile
                        ja jednak będę obserwatoremsmile, to moje miejsce w tym rządku, bo wiecie- co ja mogę wnieść np. na temat Rydwanu? No może, to że gdy miałam tę kartę jako kartę dnia to:
                        a) przyjechał do mnie ktoś kogo nie widziałam kilkanaście miesięcy, a on wyskoczył od tak w dniu gdy kartą był Rydwan, pojawił się tak jak zniknął- niespodziewaniewink, i pojawia się nadal,,
                        b) ostatnio- Rydwan jako karta dnia, moje dziecko wróciło ze szkoły bez lusterka w samochodzie, cofnęła w nie kobieta jakaś,,no i tyle mam doświadczeńsmile
                        same widziciesmile
                        • leda-is-one Re: zażalenie...oj.tam... 03.12.13, 18:57
                          Fajne realizowanie się przesłania karty Rydwan masz krakuskaa a przy tym lusterku to pewnie Rydwan odwrócony lub do tyłu jechałsmilei myślę ze nasza Przeorysza to co napisałaś przeniesie do watku Rydwanowego.Karty dnia podobno się troszeczkę inaczej realizują,niż w rozkładzie wróżebnym,ja nie jestem w stanie czasem przyłożyć karty dziennej do niczego i się zniechęcam.
                          Mnie Rydwan uparcie wychodził dwa lata temu jak zostałam porzucona,tylko że do mnie to nie docierało, a Rydwan mówił że przyjedzie/dzieliła nas odległość ponad 1000km/a on wziął i odjechał na zawsze.
                          Ja chyba nie zwracałam uwagi wtedy na karty sąsiednie,bo Rydwan to Rydwan a on jednak ma różne przesłania.w zależności od pytania i miejsca w rządku.

Ty miejsce w rządku masz mocnesmile
                        • ja-tekla i o to chodzi! 04.12.13, 06:23
                          Krakuskaa, właśnie o to mi chodzi! By osobiste uwagi, spostrzeżenia i przemyślenia wpisywać, a nie tylko (choć to podstawa) "oficjalne" znaczenia!
                          Bo archetypy ważne, a te prywatne doświadczenia świetnie by je uzupełniały smile I na pewno inne wiedzmy wink też mają takie, jak ty "przygody" z kartami.
                          Odwagi, cudne i mądre! I więcej wiary w siebie!
                          • krakuskaa Re: i o to chodzi! 04.12.13, 16:39
                            teklosmilesmile
                            • krakuskaa Re: i o to chodzi! 16.12.13, 22:05
                              Na forum pojawił się troll.
                              Zgłaszam sprawę do osób kompetentnych. W przerwie świątecznych działań weszłam sobie na nasze forum i oniemiałam.
                              pozdrawiam wszystkich: dziewczyny i chłopcówsmile cieplutko,,
                              • leda-is-one Krakuskaa:-) 17.12.13, 08:00

wink
                                zgłoszenie przyjęte..karamba

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
                        • prognosis Re: zażalenie...oj.tam... 18.12.13, 02:03
                          Krakuskaa i o to chodzi, by każdy pisał swe doświadczenie. Książki są ogólnie dostępne.
                          Ha.. ,ale mądra jestem. Mam trochę zamieszania w domu, ale chętnie dołączę do opisu i spostrzeżeń kart.

krakuskaa napisała:

> ledasmile, teklasmile
                          > ja jednak będę obserwatoremsmile, to moje miejsce w tym rządku, bo wiecie- co ja m
                          > ogę wnieść np. na temat Rydwanu? No może, to że gdy miałam tę kartę jako kartę
                          > dnia to:
                          > a) przyjechał do mnie ktoś kogo nie widziałam kilkanaście miesięcy, a on wyskoc
                          > zył od tak w dniu gdy kartą był Rydwan, pojawił się tak jak zniknął- niespodzie
                          > waniewink, i pojawia się nadal,,
                          > b) ostatnio- Rydwan jako karta dnia, moje dziecko wróciło ze szkoły bez lusterk
                          > a w samochodzie, cofnęła w nie kobieta jakaś,,no i tyle mam doświadczeńsmile
                          > same widziciesmile
    • krakuskaa Re: Księga skarg i wniosków 27.02.14, 21:05
      Chciałam zgłosić prośbę: mianowicie czy jest możliwe, aby posty na forum pisane były poprawną polszczyzną? Mam na myśli składnię, interpunkcję--to znacznie ułatwia czytanie tak formowanych myśli.
      ps. może mam skrzywienie zawodowe, ale no cóż..smile, dziękuję za uwagęsmile
      • ja-tekla Krakuskaa! 03.03.14, 19:30
        No, stanowczo skrzywienie, stanowczo!
        Teraz zamiast myslec o tym, co piszę, będe myslała o tym, jak piszę, uff....
        Krakuskaa!!
        A co ma zrobić mój syn nieszczęsny! Dyslektyk i dysortografik? Dopiero od niedawna piszący na forach, gdy przełamał niesmiałosc i poczucie winy za "cókier"?!
        Krakuskaa!
        • krakuskaa Re: Krakuskaa! 05.03.14, 21:26
          Spokojniesmile, chodzi mi tylko o to, aby stosować zwyczajne zasady pisowni, bo teksty bez spacji, pełne literówek, byle jakie są nie do odczytania,,dzisiaj co trzeci młody człowiek to "dys.."wink to norma jakaś chybasmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka