Dodaj do ulubionych

Nowa zagadka :)

13.07.13, 19:43
Zagadka Seneki rozwiązana, więc abyście się kobietki nie nudziły zadam wam i ja zagadkę następującej treści;
kupiłam pewne czasopismo z pewnym dodatkiem
Co to za dodatek, co takiego dołączono do czasopisma ?

zapraszam do zabawysmile
Obserwuj wątek
    • kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 20:12
      Fajne te nasze zagadki smile wylosowalam Maga , i teraz sie zastanawiam mocno , bo moze byc gadzet typu swieca ( jest u mnie na karcie)przychodzi mi na mysl takze ksiazka. Mam wrazenie ze jednak to nie to..
    • algaria Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 20:23
      as kielichów
      kiedyś pokazał mi wannę ale przecież nie dają wanny do pisma chyba że dla lalek ale.. może pismo było budowlane a tu katalog właśnie z akcesoriami łazienkowymi lub płyta ale też z projektami łazienek lub kuchni
      • freya_v Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 22:25
        Jak wzięłam karty do ręki to "wyrwała" mi się z tali 6 buławtongue_out a wylosowałam 6 puchar.. Mi się nasuwa jakiś obrazek może coś z motywem kwiatowym coś "artystycznego" co ma cieszyć oko a nie do użytku praktycznego.
        • leda-is-one Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 05:43
          smileja wylosowałam Cesarza/tam Papiez tu Cesarz/,kurcze Mag już był z buławą i innymi atrybutami,ten ma berło i władze i siedzi..w czerwieni. i z nakrytą głową.jest taki ubrany,więc mu gorąco chyba, bo upały-może to wachlarz jest.. biorąc pod uwagę koleżanek karty? a tak naprawdę to nie wiem.karty sobie ze mnie żartują jak widziciewink
    • 966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 10:32
      trochę podpowiem, po polsku to:
      'powietrze i woda'

• kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 10:43
        Woda w sprayusmile
        • kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 10:44
          Albo dezodorantsmile)
          • algaria Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 13:15
            Mogą być perfumy
            ale może to latawiec wink
            Woda mineralna gazowana
      • 966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 14:37
        966ania napisał(a):

> trochę podpowiem, po polsku to:
        > 'powietrze i woda'
        >
        chyba zamiast wam pomóc to utrudniłam, więc podpowiem super dobrze smile
        zwrot 'powietrze i woda' znaczy tyle co 'feng shui'...więc to z tego zakresu...
        teraz powinno być łatwiej smile
        • kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 14:58
          Nie mam pojecia smile chyba , ze jakies lusterko lub dzwonki do powieszenia... Nie za latwa Twoja zagadkasmile
          • algaria Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 15:23
            siatka bagua albo tzw konfucjusz
    • freya_v Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 19:09
      Kadzidełka może jakieśtongue_out trudna ta zagadkauncertain
      • babowa Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 19:28
        kaplanka
        moze jakas zawieszka, co?
        • 966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 21:20
          niee... sad
          o 23 podam rozwiązanie...no ale żeby nawet kawałkiem nie zahyczyć co to za przedmiot...?
          • babowa Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 21:32
            jakis talizman?
            poradnik jakis mały?
            • 966ania Re: Rozwiązanie 15.07.13, 00:28
              https://www.astrologos.gr/sites/default/files/styles/magazine/public/magazine/elefantaki.jpg

• 966ania Re: Rozwiązanie 15.07.13, 09:12
                Co prawda zagadka NIE została rozwiązana, ale chciałam wyróżnić dwie osoby: Freyke i Babową
                Freya_v za 6 buław, a także zwrot, że to ma cieszyć oko - a mnie cieszy
                Babowa za zwrot talizman, wszakże to remedium talizmanem nie jest, ale jest symbolem szczęścia itp.

Pozostałym uczestniczkom dziękuję za udział w zabawie, a frejce i babowej wręczam uroczyste dyplomy smile

https://lh3.googleusercontent.com/-8SQrnOPTk0M/UeOd7bHaU6I/AAAAAAAADxs/2Ec9daLOljI/s512/dyplom%2520uznania.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-imNyp-OsCww/UeOd3uI7OOI/AAAAAAAADxk/KuUDegMks4E/s512/babowa.jpg
                • babowa Re: Rozwiązanie 15.07.13, 12:31
                  ania !!
                  dzieki za dyplom
                  nie spodziewałam sie TAKIEJ nagrody smile
                  ekstra i super ci ona !!
                  usmiałam sie :d
                  • algaria Re: Rozwiązanie 15.07.13, 15:40
                    Dyplomy są cudne smile
                    • freya_v Re: Rozwiązanie 15.07.13, 16:00
                      Dziękuje ślicznie za wyróżnieniesmile dyplom jest extra!smile
                      słonik bardzo śliczny małe dzieło sztukiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka