966ania 13.07.13, 19:43 Zagadka Seneki rozwiązana, więc abyście się kobietki nie nudziły zadam wam i ja zagadkę następującej treści; kupiłam pewne czasopismo z pewnym dodatkiem Co to za dodatek, co takiego dołączono do czasopisma ? zapraszam do zabawy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 20:12 Fajne te nasze zagadki wylosowalam Maga , i teraz sie zastanawiam mocno , bo moze byc gadzet typu swieca ( jest u mnie na karcie)przychodzi mi na mysl takze ksiazka. Mam wrazenie ze jednak to nie to.. Odpowiedz Link
algaria Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 20:23 as kielichów kiedyś pokazał mi wannę ale przecież nie dają wanny do pisma chyba że dla lalek ale.. może pismo było budowlane a tu katalog właśnie z akcesoriami łazienkowymi lub płyta ale też z projektami łazienek lub kuchni Odpowiedz Link
freya_v Re: Nowa zagadka :) 13.07.13, 22:25 Jak wzięłam karty do ręki to "wyrwała" mi się z tali 6 buław a wylosowałam 6 puchar.. Mi się nasuwa jakiś obrazek może coś z motywem kwiatowym coś "artystycznego" co ma cieszyć oko a nie do użytku praktycznego. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 05:43 ja wylosowałam Cesarza/tam Papiez tu Cesarz/,kurcze Mag już był z buławą i innymi atrybutami,ten ma berło i władze i siedzi..w czerwieni. i z nakrytą głową.jest taki ubrany,więc mu gorąco chyba, bo upały-może to wachlarz jest.. biorąc pod uwagę koleżanek karty? a tak naprawdę to nie wiem.karty sobie ze mnie żartują jak widzicie Odpowiedz Link
966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 10:32 trochę podpowiem, po polsku to: 'powietrze i woda' Odpowiedz Link
algaria Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 13:15 Mogą być perfumy ale może to latawiec Woda mineralna gazowana Odpowiedz Link
966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 14:37 966ania napisał(a): > trochę podpowiem, po polsku to: > 'powietrze i woda' > chyba zamiast wam pomóc to utrudniłam, więc podpowiem super dobrze zwrot 'powietrze i woda' znaczy tyle co 'feng shui'...więc to z tego zakresu... teraz powinno być łatwiej Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 14:58 Nie mam pojecia chyba , ze jakies lusterko lub dzwonki do powieszenia... Nie za latwa Twoja zagadka Odpowiedz Link
966ania Re: Nowa zagadka :) 14.07.13, 21:20 niee... o 23 podam rozwiązanie...no ale żeby nawet kawałkiem nie zahyczyć co to za przedmiot...? Odpowiedz Link
966ania Re: Rozwiązanie 15.07.13, 09:12 Co prawda zagadka NIE została rozwiązana, ale chciałam wyróżnić dwie osoby: Freyke i Babową Freya_v za 6 buław, a także zwrot, że to ma cieszyć oko - a mnie cieszy Babowa za zwrot talizman, wszakże to remedium talizmanem nie jest, ale jest symbolem szczęścia itp. Pozostałym uczestniczkom dziękuję za udział w zabawie, a frejce i babowej wręczam uroczyste dyplomy Odpowiedz Link
babowa Re: Rozwiązanie 15.07.13, 12:31 ania !! dzieki za dyplom nie spodziewałam sie TAKIEJ nagrody ekstra i super ci ona !! usmiałam sie :d Odpowiedz Link
freya_v Re: Rozwiązanie 15.07.13, 16:00 Dziękuje ślicznie za wyróżnienie dyplom jest extra! słonik bardzo śliczny małe dzieło sztuki Odpowiedz Link