06.09.13, 12:27
Dziewczyny mam problem z tą kartą... ostatnio ciągle mi wyskakiwała w rozkładach dot. mojego związku. Trudno mi ją zrozumieć, niby to bierność, takie patrzenie i nic nie robienie. Moja znajoma, która też kocha tarota twierdzi, że 2 buław przynosi problemy.
Naczytałam się o tej karcie, że to partnerstwo, współpraca, pragnienia bycia z kimś a jednocześnie dużo się pisze o niej źle w kontekście uczuć i związków, że powierzchowne uczucia i brak działania.
Sama nie wiem co myśleć, 2 pucharów- fajna karta uczucia, miłość itp, 2 mieczy- takie intelektualne dokonywanie rozważań,w głowie się wszystko dzieje, 2 monet- dokonywanie wyboru i chęć utrzymania równowagi na zewnątrz- bo to moateria, buławy to buławy czyli typowo działania, więc na logikę 2 buław może wskazuje na działania i jak to 2 w kierunku drugiej osoby.
Może macie mądrzejsze przemyślenia?
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: 2 buław 06.09.13, 13:24
      > na logikę 2 buław może wskazuje na
      > działania i jak to 2 w kierunku drugiej osoby.

Właśnie tak czuję tę kartę - ogólnie jako poszukiwania oraz działania w kierunku dojścia do równowagi.

W pytaniach o czas/przestrzeń 3 Buław kojarzy mi się z "długo/daleko", a 2 Buław z "nie za długo/ani daleko ani blisko".
      • algaria Re: 2 buław 06.09.13, 16:00
        2 buław to karta dwoistości i partnerstwa - taka że dwie osoby nie mogą bez siebie żyć - na przykładzie matki i córki - które mają konflikt ale jedna dała życie drugiej - druga kocha pierwszą ale jakoś tak dogadać się nie umieją
        2 buław to tęsknota wyczekiwanie wypatrywanie ale brak działań - takie ja chcę, tęsknię byś mnie przytulił - ale ci tego nie powiem ani sama się do ciebie nie przytulę - czekam aż ty to zrobisz a ty nic nie robisz
        2 buław jest pozytywna jeśli chodzi o zakończenie nauki, obronę, napisanie pracy, ukończenie książki.
        Poza tym w 2 buław doskonalimy w myślach plan, który nam zaświtał w asie buław, szykujemy listę spraw do załatwienia by móc wcielić w życie nasze pomysły - dowiadujemy się - szykujemy "rynek" sprawdzamy - dopracowujemy nasze pomysły.
        • aderydy Re: 2 buław 07.09.13, 07:07
          2 buław ogólnie pokazuje mi przyszlosc - w sensie, ze niewazne, co za nami, wazne, co przed nami. Podobnie w związkach.
          Poza tym - jak u kity wink
          • szafranpjk Re: 2 buław 07.09.13, 15:54
            no dokładnie tak ją odczuwałam, ale tyle teorii jest na temat tej kary, że chyba najważniejsze to to co sami czujemy i jak ją rozumiemy wink dzięki Dziewczyny!
    • nagietek123 Re: 2 buław 08.09.13, 14:15
      Dwójka buław kojarzy mi się ze sprytem (ale nie cwanictwem) i poszukiwaniem rozwiązań. Wiem, że je znajdzie. Takie mam skojarzenia jak patrzę na tę kartę z talii tarot 78 drzwi. Kobieta przechodzi przez zamkniete drzwi, jedna (bosą) stopą jest już na zewnątrz, jest już gotowa do działania, ale jeszcze nie działa. Myślę też o dwoistości rzeczy, spraw.

To tak a propos rysunków na kartach...
    • krolowa.mieczy Re: 2 buław 11.09.13, 15:40
      Coz, mnie ta karta nie napawa optymizmem.
      Zupelny brak zainteresowania partnerem, gdzies indziej szukanie bodzcow i podniet, bron Boze nikt nie wypowie tego glosno, moze stwarzac lekkie pozory, ale i tak totalnie beznamietna faza. Do partnera nie dociera nic, bo juz gdzies tam indziej ma cos co go bardziej interesuje.
    • meley Re: 2 buław 16.08.14, 20:12
      siemka smile

a jaka odpowiedź będzie w pytaniu: co dana osoba o nas myśli?

Mnie przyszły takie hasła do głowy:
      - jest niezdecydowana
      - ma energię, ale nie wie, jak ją spożytkować
      - pociąga nas (buławy)
      - dodaje nam energii już samą obecnością

coś jeszcze...????????
      • ang1e Re: 2 buław 22.09.18, 23:13
        osoba sprytna, przebiegła. 2 buław to ktoś przychodzi ale nie z pustymi rękoma. Daje w związku wzajemne oparcie - zawsze można się przytrzymać buławy tracąc grunt pod nogami.
    • chizuru Re: 2 buław 03.10.18, 22:11
      Ta karta wydawała mi się pozytywna. Ktoś jest zainteresowany, przygląda się, ale niestety przekonałam się, że nic z tego nie wynika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka